Явно харесваме различни философи - според мен (от видяното в "Ново кино "Парадизо", "Легенда за пианиста" и "Малена") Джузепе Торнаторе е стигнал до не по-малко брилянтни истини, което обаче не е опорочило качеството на филма като лента, като художествено произведение, за възприемането на което не е необходимо да четеш предварително каквото и да е (или някой да ти обяснява къде какво да гледаш). Нали ти казвам - различни философи. Това му е хубавото на живота - пъстър е.
Фестивал на Пазолини - Дом на киното - архив
Модератор: Don Horhe
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Re: Фестивал на Пазолини - Дом на киното
Твърде вероятно е да си прав - ти го познаваш, ти можеш да кажеш. Но, без да искам да започвам спор (наистина не е такава целта ми) - какво би те накарало да посегнеш към нещо, оставило толкова безвъпросно лошо впечатление при първия опит? Да, има много сценични произведения, които при първо гледане/слушане са ме стресирали (или просто генерално не са ми допаднали) - но за да се върна пак към тях и да ги преоткрия, трябва да е имало едно зрънце, което да ме е накарало да се питам: "Ами ако..." - и което да е провокирало желание да търся. Тук нямаше. Пак ти казвам - не говоря напук. Просто очевидно това не е моето кино.
Явно харесваме различни философи - според мен (от видяното в "Ново кино "Парадизо", "Легенда за пианиста" и "Малена") Джузепе Торнаторе е стигнал до не по-малко брилянтни истини, което обаче не е опорочило качеството на филма като лента, като художествено произведение, за възприемането на което не е необходимо да четеш предварително каквото и да е (или някой да ти обяснява къде какво да гледаш). Нали ти казвам - различни философи. Това му е хубавото на живота - пъстър е.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
В края на ноември
- Дъждът върху лицето
- Стенограф
- Обратна връзка:
Re: Фестивал на Пазолини - Дом на киното
Торнаторе ми е доста любим. Препоръчвам ти "Непознатата", ако случайно попаднеш на този филм, не пропускай да го гледаш. Аз съм го гледала няколко пъти и много ми харесва.
Nel silenzio che ci avvolge
sento che tu stai tremando
ed io ti accarezzo piano
con il palmo della mano,
con la mano nella mano mano.
sento che tu stai tremando
ed io ti accarezzo piano
con il palmo della mano,
con la mano nella mano mano.