Администрацията на СУ
Модератор: sientelo
Администрацията на СУ
Не, няма нужда да уточнявам - независимо дали говорим за паричния салон, отдел "Студенти" на факултетите или секретарките на декани, зам.-декани и други. Наистина в огромното си мнозинство те са достойни да бъде поместен техен портрет срещу думата бавен в енциклопедията.
Веднъж ми сбъркаха документите, когато си плащах семестриалната такса. Едно на ръка че в така луксозния паричен салон работеха 2 от 10 гишета, ами и двете служителки бяха от шампионките на клиентски ориентираната админситрация. Лелката, при която попаднах зяпа, зяпа умно в монитора на компа, па се обърна и рече: "Марчеееееее, ела да видиш".
Дойде Марчето, очевидно опитен кадър, по-напред с материала и рече: "Спокойно сега". И повтори 5 пъти грешните операции, които и предишната беше направила. Марчето се обърна и рече: "Верчееееее..."
Изредиха се цял митинг опитни и квалифицирани служителки, даже една изостави високоотговорната операция по разбъркване на кафето, докато успяха да оправят нещата.
А над главите им висеше циничната реплика на бившия ректор Биолчев: "Виждам, че работите добре"...
Веднъж ми сбъркаха документите, когато си плащах семестриалната такса. Едно на ръка че в така луксозния паричен салон работеха 2 от 10 гишета, ами и двете служителки бяха от шампионките на клиентски ориентираната админситрация. Лелката, при която попаднах зяпа, зяпа умно в монитора на компа, па се обърна и рече: "Марчеееееее, ела да видиш".
Дойде Марчето, очевидно опитен кадър, по-напред с материала и рече: "Спокойно сега". И повтори 5 пъти грешните операции, които и предишната беше направила. Марчето се обърна и рече: "Верчееееее..."
Изредиха се цял митинг опитни и квалифицирани служителки, даже една изостави високоотговорната операция по разбъркване на кафето, докато успяха да оправят нещата.
А над главите им висеше циничната реплика на бившия ректор Биолчев: "Виждам, че работите добре"...
I've got something to share
http://alexid.wordpress.com/
http://alexid.wordpress.com/
- ^PrincessA^
- Легендарен флуудър
- Специалност: МП Трудови пазари и развитие на човешките ресурси
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
Re: Защо администрацията е толкова бавна?!
Тук става въпрос по-скоро за некомпетентност, а не за бавност, ама и тва предполага дискусии... 

"It's better to burn out than to fade away." (Kurt Cobain)
-
Crematory
- Легендарен флуудър
- Специалност: френска филология
- Обратна връзка:
Е, по същия начин съм оправяла комп в банка. Поне бях дъщеря на служител в същата банка, иначе надали щяха да ме пуснат от другата страна, за да и покажа на г-жата къде да цъкне.
Тъй че недообучени служители навсякъде има.
А, че администрацията на СУ е бавна, това си е факт. Не мисля, че някога ще се промени, просто всички си придават важност, че от тях зависи всичко. И ти го показват, като те карат да чакаш....
Тъй че недообучени служители навсякъде има.
А, че администрацията на СУ е бавна, това си е факт. Не мисля, че някога ще се промени, просто всички си придават важност, че от тях зависи всичко. И ти го показват, като те карат да чакаш....
- пикси
- Драскач
- Курс: втори
Не знам, аз обикновено попадам на любезни. При някои се иска подход, други наистина си придават важност. Трети просто толкова си могат...
Идеите на великите са крадени от живота, който и обикновените живеят. Сигурно те нямат време да се занимават с глупости, от които да родят велико откритие. Не всеки го удря ябълка по главата с положителен ефект, но пък всеки може да седне под дървото.
- Бавария
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право - редовно
- Курс: трети
- Обратна връзка:
Къде ги криеш тези, любезните?
Незнам, може аз да съм нелицеприятен, но всеки път още с влизането ми се възмущават.
Незнам, може аз да съм нелицеприятен, но всеки път още с влизането ми се възмущават.
Don't look back, 'cause you know what you might see
"И най-добре скроените мечти на мишките и хората
остават често неосъществени." Of Mice and Men
"И най-добре скроените мечти на мишките и хората
остават често неосъществени." Of Mice and Men
- marrylin
- Да живей словото
- Специалност: туризъм
Какво значение има дали си лицеприятен или не?! Те са там, за да си вършат работата (или поне така би трябвало да бъде). 
ГГФ и доц. Пенин!!! 
Защо администрацията е толкова бавна?!
Защо Земята се върти??
Все едни такива основополагащи въпроси..
Аз поне с администрацията съм намирил цаката..
Влизъм, казвам си проблема и стоя вътре като пън,ни приемам, ни предавам докато не се размърдат.. Пак бавно става, но за сметка на това не ходя повече от веднъж за едно и също нещо
Докато със земята проблема е нерешим.. Всичките ми опити завършват със по-силно въртене на земята

Защо Земята се върти??
Влизъм, казвам си проблема и стоя вътре като пън,ни приемам, ни предавам докато не се размърдат.. Пак бавно става, но за сметка на това не ходя повече от веднъж за едно и също нещо
Докато със земята проблема е нерешим.. Всичките ми опити завършват със по-силно въртене на земята
- mebbeth
- Живее, за да пише
- Специалност: Сърбохърватистика
- Обратна връзка:
Администрацията е бавна, защото това
е част от длъжностната характеристика
на кадрите. Основните задължения са:
да пият по 4 пъти кафе, като през това
време не са в състояние да правят друго,
да имат почивки от по 3-4 часа, че са пре-
уморени, да се мръщят, когато трябва да
изпълняват по-маловажни дейности, като
поставяне на печати или правене на справки,
да имат важен телефонен разговор винаги,
когато някой виси като бръснарски каиш и
чака да бъде обслужен, а също така да
отговарят "Не знам!" и "Това не е наша работа!"
винаги, когато ги мързи да се напънат за нещо.
е част от длъжностната характеристика
на кадрите. Основните задължения са:
да пият по 4 пъти кафе, като през това
време не са в състояние да правят друго,
да имат почивки от по 3-4 часа, че са пре-
уморени, да се мръщят, когато трябва да
изпълняват по-маловажни дейности, като
поставяне на печати или правене на справки,
да имат важен телефонен разговор винаги,
когато някой виси като бръснарски каиш и
чака да бъде обслужен, а също така да
отговарят "Не знам!" и "Това не е наша работа!"
винаги, когато ги мързи да се напънат за нещо.
-
zull
- В началото бе словото
- Специалност: Публична Администрация
- Курс: първи
- Обратна връзка:
На такива фундаментални въпроси обикновено се отговаря 'Защото не е бърза'...pope4e написа:Защо администрацията е толкова бавна?!
Защо Земята се върти??
Влизъм, казвам си проблема и стоя вътре като пън,ни приемам, ни предавам докато не се размърдат.. Пак бавно става, но за сметка на това не ходя повече от веднъж за едно и също нещо![]()
Докато със земята проблема е нерешим.. Всичките ми опити завършват със по-силно въртене на земята![]()
А за длъжностната характеристика не сте прави - по нея трябва да пият по 2 кафета и за всяко следващо им се плаща извънредно, сеш се? :> Като оувъртайм...
Provoker prime
-
kikata
- В началото бе словото
- Специалност: Култура и медии
Обслужването в СУ
Здравейте!
Искам да ви попитам някога имали ли сте проблеми с обслужването в СУ?
Искам да ви попитам някога имали ли сте проблеми с обслужването в СУ?
- ^PrincessA^
- Легендарен флуудър
- Специалност: МП Трудови пазари и развитие на човешките ресурси
- Обратна връзка:
Re: Обслужването в СУ
Какво по-конкретно имаш предвид?

"It's better to burn out than to fade away." (Kurt Cobain)
-
Бeтон
- Легендарен флуудър
- Специалност: Математика и информатика
Честно да ти кажа не са ме обслужвали.kikata написа:Искам да ви попитам някога имали ли сте проблеми с обслужването в СУ?

- Scorpion
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: четвърти
Аз още преди да започна първата си академична година чаках 5 часа прав, за да се запиша. Оттогава нататък такива дребни неща като един час чакане пред Отдел Студенти ми се виждат нищо работа. Не мога да се оплача от администрацията на моя факултет (юридическия). Досега не съм имал проблеми, нито пък мога да се оплача от каквото и да е. За положението причината не е в служителите - просто студентите в ЮФ сме твърде много.
I won't waste myself on you! http://www.youtube.com/watch?v=7UZLUmx7a34
- explorer
- Да живей словото
- Специалност: Право
- Курс: първи
- Обратна връзка:
Аз - да! "Обслужването" в ЮФ е под всякаква критика... администрацията е безкрайно неотзивчива, служителите от отдел "Студенти" си позволяват да обиждат студентите и да се държат абсолютно безобразно. Имам чувството, че никога не са чували за чудото, наречено "компютър", и за начина, по който "то" може да облекчи работата им. Че сме много - много сме, но това по никакъв начин не може да обясни абсолютно просташкото им на моменти поведение...
"Do you know what's extremely rare in the world of computers? Finding one that will cross against the light."
Наблюдателница
Правист, I курс, 1 група
Наблюдателница
Правист, I курс, 1 група