кой е по-силният пол
Модератори: FloWersOfEviL, Мила, Търговецът на кристал
- sientelo
- Легендарен флуудър
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
кой е по-силният пол
е ,как мислите, но по-скоро погледнато от психологическа гледна точка
Като птичка в небесата 
-
Паган
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Може би женският.Защо ли?
Ами според мен жените могат да разкриват чувствата си,
какви то и да са те.Мъжете не го правят и има по-голяма вероятност
това да доведе до психически срив.
От друга страна мъжете издържат повече на продължителна
болка.Жените издържат повече на моментна.Тук първите
имат предимство във физиката...
Да приемем, че са равни...
Животът е онйал. Да го настъпим заедно!
Аз - По-груб и по-брутален от преди!
Аз - По-груб и по-брутален от преди!
Подчертавам не искам да обидя никого, нито ще се намесвам в някакви ожесточени дискусии по въпроса, нито пък лично подкрепям това което ще кажа, но просто като обективно наблюдение. По-принцип темата ми е безразлична и не поддържам ничие превъзходство, но просто да отбележа един странноват момент: Щом като жените са 'по-силният пол' защо вече почти два века се еманципират? Едва ли по-силна страна би се намерила в подчинено/неизгодно положение, не мислите ли? През цялото съществуване на човечеството мъжете и жените са били в горе-долу равни количества (даже обикновено жените са били повече), следователно не може да се говори за превес на силите и нищо не им е пречило да се въпротивят на 'мъжкия свят'.
Въпрос на политика е било според мен.Не че мнението ми тук е супер компетентно...
Все пак в миналото е било разпространено мъжът да се грижи за издръжката на семейството и жените са били икономически зависими.В 21 век реалностите са други...За добро или за лошо - може доста да се спори... Сега много често жените печелят по-добре от мъжете си...Напълно са в състояние да се издържат сами...Естествено, че няма основание да са подчинени!
Причината е способността на жената да ражда.В миналото хората са имали повече деца,а,когато жената е бремена,тя не е трудоспособна.Да не забравяме и факта,че мъжете са по-силни физически,а в миналото по-разпостранени са били професиите,в които се изисква физически труд.Тъй като мъжът е осигурявал прехраната на семейството той е имал превъзходство над жената.А когато още от детството са и втълпявали,че трябва да се подчинява на съпруга си и че е "по-слабата" е нормално тя да повярва.През цялото съществуване на човечеството мъжете и жените са били в горе-долу равни количества (даже обикновено жените са били повече), следователно не може да се говори за превес на силите и нищо не им е пречило да се въпротивят на 'мъжкия свят'.
Два века може да ни се струват много дълго време,но,ако се замислим от кога съществува светът,всъщност е малко.
Постоянството и решителността са двете качества,които осигуряват успеха във всяка работа.
Първо темата е абсолютно безсмислена, защото е абсолютно ясно и доказано кой е по-силният пол!!!!!!! Аз обаче искам да заема една по-различна позиция! Винаги съм бил голям противник на разделението мъже и жени. Според мен всеки човек е индивидуален, едни са силни, други слаби - не бива да се търси закономерност при мъже или при жени. пък и е глупаво! И жените и мъжете сме хора! както казах, за мен и жените и мъжете си имат своите общи и различни страни и изобщо ни могат и не бива да бъдат раделяни!
Да живее отбора на Форум СУ
- svetlinka
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
Паган написа:Може би женският.Защо ли?