Граждански протести
- ^PrincessA^
- Легендарен флуудър
- Специалност: МП Трудови пазари и развитие на човешките ресурси
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
Re: Граждански протести
^ Престани със спама!

"It's better to burn out than to fade away." (Kurt Cobain)
- Bagatur
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: пети
Аз ще гласувам, но би ли уточнил за кого (по твое мнение) трябва да гласуват патриотите?Matio написа:ГЛАСУВАЙТЕ!!! БЪДЕТЕ ПАТРИОТИ!!!
Strength and honor.
- fluffy cloud
- Легендарен флуудър
Е, очевидно не за ДПС
Колкото до протестите, в България това е единственият начин, по който можеш да накараш отговорните институции да си свършат работата.
I wanna fall from the stars straight into your arms
- Дичоу
- Легендарен флуудър
- Специалност: Връзки с обществеността
И с протести, кои точно институции успяхме да накараме да си свършат работата?fluffy cloud написа:Е, очевидно не за ДПСКолкото до протестите, в България това е единственият начин, по който можеш да накараш отговорните институции да си свършат работата.
ФъЖъМъКъъЪъЪЪъъЪЪъъЪЪъЪЪъъЪЪъЪЪЪ
- ники
- Легендарен флуудър
- Курс: пети
Конкретно на протеста провокриаха МВР да си я свърши, че даже и повече.
- Шепот
- Стенограф
- Специалност: Книгоиздаване
- Курс: трети
- Обратна връзка:
- Постигнахме коренна промяна на Закона за заменките от това, което искаха да прокарат (вместо пълното им разрешение -> забраната им);Дичоу написа:И с протести, кои точно институции успяхме да накараме да си свършат работата?fluffy cloud написа:Е, очевидно не за ДПСКолкото до протестите, в България това е единственият начин, по който можеш да накараш отговорните институции да си свършат работата.
- Също и за Закона за електронните събощения (премахнаха се клаузите за неконтролируемо подслушване, сложиха се някакви допълнения за защита на потребителя) - тук обаче трябва да кажа, че сега МВР-то отново насилва нещата да станат по староизмисления начин;
- В по-близък план - спряхме уволнението на директорите на природните паркова Витоша, Странджа и Врачански Балкан, които блокират застрояването там;
Има и още, някой, който следи по-усилено, би изброил повече:)
~ Кътчето ~
- Шепот
- Стенограф
- Обратна връзка:
Хора, няма да повярвате.
Тази тема е попаднала в ей тази книжка. Дискусията ни е станала обект на културно-антропологичния анализ "Гражданска активност на младите хора в България днес - степен, форма, съдържание и мисъл", с автор Маргарита Аспарухова-Маги. Текстът е дълъг 9 страници, като 6 от тях са с цитати от нас. Включени са мнения от Камелия (онова анонимното създание), Търговецът на кристал, Jamesmagno, Boromir, Ники, pora_e_priqtel, Дичоу, Бетон, Bethany, Al, peterdi, Shao, Charming, G__, Mushmul, моя милост, Don Horhe, JudyRamore, Pisobella, Scorpion. Упоменати са и имената на тези, които си ги казахме: Вида Делчева, Никола Пенчев, Петър Димов. Пише, че сме разказвали за живота си.
Повечето хора от темата са цитирани по веднъж, но има и по повече от веднъж. Отворих тази сутрин книгата да прочета анализа, но започва с един куп дефиниции и цитати от учени, които ме спъват, когато не съм се наспала, та сигурно ще остане за по-нататък.
Интересен ми стана обаче финала на анализа:
Когато пишех в тази тема и спорих с вас не очаквах, че след няколко месеца ще си видя постове напечатани в книга и ще съм станала заедно с вас обект на културно-антропологичния анализ.
Ако знаех, че ще ме печатат барем да си бях проверила постовете за правописни грешки.
Тъй, ако ви е интересно ще потърся тия дни скенер да сканирам целия текст, защото е твърде огромен, та да го набера (това е само част от последната страница) и да ви го пусна. Папал в газета, все пак.

Повечето хора от темата са цитирани по веднъж, но има и по повече от веднъж. Отворих тази сутрин книгата да прочета анализа, но започва с един куп дефиниции и цитати от учени, които ме спъват, когато не съм се наспала, та сигурно ще остане за по-нататък.
Интересен ми стана обаче финала на анализа:
Ще кажа само: уоу!"В хода на дискусията не е трудно да се открият някои характеристики на социалната им среда [на участниците - бел. Шепот]: освен че всички са студенти, някои работят, някои са от София, други - от провинцията, някои са с леви, други с десни политически убеждения, трети са аполитични, четвърти клонят към центъра. Всичко това не е трудно да се долови от изказванията им, но самия факт, че те умишлено излизат от анонимност говори за воля з ареално социално участие, защото по думите на проф. Дичев анонимният човек не е гражданин, защото не рискува, нищо не залага.
В заключение, мненията на младите хора, споделени ведин студентски интернет форум, т.е. достатъчно автентични - никой не ги наблюдава, анонимни са ,никой не ги цензурира (според правилата на форума цензура се допуска само при лични нападки и обиди), ни разкриват отношението и подхода на младите хора към проблемите от различен характер в България днес. В своите избори, те са автономни - рядко принадлежат към политически или неправителствени организации. Информират се основно от една интерактивна медия, каквато е Интернет, т.е. предпочитат обмяната на мнения пред това да са само адресати в информационните комуникационни канали. Имат позиция по актуални проблеми от обществения живот (особено след като разискват темата в интернет форум), но тя невинаги може да бъде ясно аргументирана и невинаги влече със себе си трайно определени действия. Причина за това аз откривам в емоционалния подход към проблемите (недоволство и/или желание за морална подкрепа) и в липсата на воля за отделяне на необходимите време/желание/усилия за едно по-задълбочено запознаване с пълния набор от механизми за пълно гражданско участие.
Все пак в хода на проведената дискусия младите хора имаха възможността да разсъждава върху собствените си мотиви за едно или друго действие или бездействие и направиха първите крачки съм реалното гражданско общество, където, най-малкото, не си анонимен.
Тъй, ако ви е интересно ще потърся тия дни скенер да сканирам целия текст, защото е твърде огромен, та да го набера (това е само част от последната страница) и да ви го пусна. Папал в газета, все пак.
~ Кътчето ~
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
А аз дори не помня какво съм писала, а те чак са ме и цитирали. Сега ще ме карат да ровя из темата...
Вида, метни текста, ако имаш възможност - определено ще е забавно да прочетем как ни виждат отстрани. Е, използвали са ни като емпиричен мат'риал по конкретен проблем, външен за форума, така че моята идея си остава "неоткрадната"...
Вида, метни текста, ако имаш възможност - определено ще е забавно да прочетем как ни виждат отстрани. Е, използвали са ни като емпиричен мат'риал по конкретен проблем, външен за форума, така че моята идея си остава "неоткрадната"...
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
В края на ноември
- Norwegian Wood
- Легендарен флуудър
Знаех си аз, че трябваше да ида оня ден в "Червената къща", ама като не можах...
Иначе въпросната мацка пишеше в темата за протестите и си беше сложила в подписа името и курса.

Иначе въпросната мацка пишеше в темата за протестите и си беше сложила в подписа името и курса.
Попал в газету, а здесь - к тюрьму. Майтапът настрана, тия идеи за анонимността и реалното гражданско общество на професор Дичев не ги споделям напълно. Ама нейсе. Ще взема да помоля да ми дадат книжката на "Място за бъдеще", а междувременно ще очаквам Шепот да сканира тоз анализ.Шепот написа: Все пак в хода на проведената дискусия младите хора имаха възможността да разсъждава върху собствените си мотиви за едно или друго действие или бездействие и направиха първите крачки съм реалното гражданско общество, където, най-малкото, не си анонимен.
Когато нямаш какво да кажеш, кажи някоя древна китайска поговорка (древна китайска поговорка).
Хахаха това е много интересно. Някой знае ли къде може да се намери тази книжка, било то и в нета ? 
- alter ego
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Тук виждам свои стари познати (не с добро) - Проф. Дичев, Червената къща... 
Into the endless we ride... 
- alter ego
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Професор с най-главно П по културология. Син е на писателят Стефан Дичев. Нали знаеш, казват, че качествата се предавали през поколение. Въздухар с още по-главно В. Специалист по всичко и само наставлява ли, наставлява... 
Into the endless we ride... 
- Smoking Mirror
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Ееееее, сега ме е яд, че не съм бил по-активен, че да ме пишат
Щях да отида после при Близнашки да му покажа 
Peace is a lie. There is only passion.
Through passion, I gain strength.
Through strength, I gain power.
Through power, I gain victory.
Through victory, my chains are broken.
Through passion, I gain strength.
Through strength, I gain power.
Through power, I gain victory.
Through victory, my chains are broken.
- Шепот
- Стенограф
- Обратна връзка:
Хора, ето статията с нас: http://209.85.135.132/search?q=cache:-F ... en&ct=clnk
~ Кътчето ~