Културен/цивилизован човек

Всичко за културния живот на студентите

Модератори: Boromir, Търговецът на кристал

Аватар
Bagatur
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: пети

Re: Културен/цивилизован човек

Мнение от Bagatur »

tamerlan написа:
Задължителните елементи, за да наречем една култура "цивилизация" са религията, държавността и писмеността.
Нито едно от трите не е задължителен елемент нито на културата, нито на цивилизацията :roll: Много са ми странни разни люде, дето получават културен шок при първата си лекция в университета и решават ни в клин, ни в ръкав да споделят във форума напиращите в главиците им гениални прозрения
Значително развити и влиятелни култура и цивилизация без държавност е нямало никъде, без значение от историческа епоха. Но имайки предвид, че четеш смешниците от ФАБ, не се очудвам на становището ти.
Strength and honor.
tamerlan
Вазов
Обратна връзка:

Мнение от tamerlan »

Bagatur написа:
tamerlan написа:
Задължителните елементи, за да наречем една култура "цивилизация" са религията, държавността и писмеността.
Нито едно от трите не е задължителен елемент нито на културата, нито на цивилизацията :roll: Много са ми странни разни люде, дето получават културен шок при първата си лекция в университета и решават ни в клин, ни в ръкав да споделят във форума напиращите в главиците им гениални прозрения
Значително развити и влиятелни култура и цивилизация без държавност е нямало никъде, без значение от историческа епоха. Но имайки предвид, че четеш смешниците от ФАБ, не се очудвам на становището ти.
Багатуре, багатурее - в желанието си да се заядеш даже не си разбрал много за какво става въпрос. Ако не ми беше втръснало да обяснявам елементарни неща на разни нахъсани мижитурки можеше и да ти обърна повече внимание, но сега ще трябва да ме извиниш :)
Изображение
„Той се смееше в обратнопропорционална зависимост спрямо съдържанието на хумор в ситуацията.“
Аватар
proUSA
Легендарен флуудър
Специалност: Журналистика
Курс: втори

Мнение от proUSA »

Достатъчно е да не се стига до тук:
http://forum.uni-sofia.bg/forum/viewtop ... 52&start=0
Markov
Танцуващия с клавиатури
Курс: завършил