Аз се изразих неправилно - рецензиите едва ли ще ти помогнат да го харесаш, но ще те вкарат малко в атмосферата и може би ще ти помогнат да разбереш моменти, които са ти убегнали

Пазолини е, как да се изразя, висша и чиста форма на изкуство. Всяко такова изкуство има нужда да бъде гледано поне няколко пъти, за да бъде разбрано. Пазолини е преди всичко мислител и след това режисьор. Представи си, че четеш аристотел - няма как да ти е интересен на пръв прочит, но после всичко си идва на мястото.
Помня, че когато за първи път гледах Декамерон на Пазолини преди доста време, реагирах по подобен на теб начин, но в последствие след като се запознах с идеите му и след като ми беше индикирано къде и какво да гледам във филма, взе че ми хареса

С Медеа, въпреки, че е по-слабичък филм наистина, ситуацията е горе-долу същата
Между другото Птичките е един от най-добрите му филми, но е нещо подобно като изпълнение. Горещо те съветвам да прочетеш малко за идеите, които засяга, за да ти бъде интересен
Иначе не, не бях с раирано яке, бях с кожени дрехи и мотор(тоя дето беше пред киното)