Монголски език?
Модератор: Don Horhe
- Снежанка
- В началото бе словото
- Специалност: Skandinavistik / Uni Wien
- Курс: първи
- Обратна връзка:
Монголски език?
Надявах се да има някакъв курс към специалност китаистика, но няма. Знаете ли преподава ли се в СУ или някъде другаде?

Nú skal nefna fleiri menn til sǫgunnar. Ketill er maðr nefndr; hann átti at ráða fyrir
Raumaríki. Hann var mikilhæfr maðr ok ríkr at auðæfum, vitr ok vinsæll. Ketill var kvángaðr
ok hét Ingibjǫrg kona hans, ok var hon af dýrum ættum...
Raumaríki. Hann var mikilhæfr maðr ok ríkr at auðæfum, vitr ok vinsæll. Ketill var kvángaðr
- Don Horhe
- Легендарен флуудър
- Специалност: Китаистика
- Обратна връзка:
Re: Монголски език?
Здрасти!
Единственият човек в България, за когото знам да знае монголски, е Александър Федотов - зам. ректор на СУ и директор на ЦИЕК и на катедрата по Кореистика. Не е възможно да е единственият, 100% има и други, поразпитай насам-натам дали някой предлага частни уроци.
Успех!
Единственият човек в България, за когото знам да знае монголски, е Александър Федотов - зам. ректор на СУ и директор на ЦИЕК и на катедрата по Кореистика. Не е възможно да е единственият, 100% има и други, поразпитай насам-натам дали някой предлага частни уроци.
Успех!
That government is best which makes itself unnecessary. - Wilhelm von Humboldt
Bill Hicks - Revelations (Uncut)

- DADO
- Легендарен флуудър
Интересно е това нещо с което искаш да се захванеш, ама кой ще те разбере? Монголците са доста изолирани като нация, да не говорим че са една от най-слабо интегрирани в Интернет държави. По тази причина този език може да се учи само за удоволствие.
Anyway, успех в това начинание!
Anyway, успех в това начинание!
Ibiza DJ
- phoebe
- Легендарен флуудър
- Специалност: арабистика
- Курс: завършил
В ЦИЕК се корени твоя отговор 
Поразпитай за Баян Рейханова, от катедрата по арабистика, тя знае казахски, може и нещо от монголския да е хванала
Поразпитай за Баян Рейханова, от катедрата по арабистика, тя знае казахски, може и нещо от монголския да е хванала
medicate, medicate
В ЦИЕК можеш да попиташ и за доцент Къртева, към катедрата по Кореистика. Тя мисля, че беше завършила като първо висше Монголска филология някъде в Русия.
- Снежанка
- В началото бе словото
- Специалност: Skandinavistik / Uni Wien
- Курс: първи
- Обратна връзка:
Благодаря на всички за помощта! 
Nú skal nefna fleiri menn til sǫgunnar. Ketill er maðr nefndr; hann átti at ráða fyrir
-
are stiga ve
- В началото бе словото
А нещо за манджурския? Знам, че преди време е имало курс.
- Don Horhe
- Легендарен флуудър
- Специалност: Китаистика
- Обратна връзка:
Манджурски??
Единствено съм виждал учебници и самоучители в нета, ако искаш мога да ти дам линкове.
That government is best which makes itself unnecessary. - Wilhelm von Humboldt

-
are stiga ve
- В началото бе словото
Ха-ха, е аз имам Учебник по манджурски език/Учебен манджурско-български речник, авторката му е Светла Къртева и предговорът започва със следните думи: Настоящият учебник е предназначен за студенти, изучаващи факултативно манджурски език (...).
Та явно го е имало.
Та явно го е имало.
- Catherine
- Летящите Пръсти
- Специалност: Нордистика
- Курс: втори
Има речници и учебници по манджурски, а по румънски почти съвсем не?
Къде живея... 
На вашето внимание, филм с мое участие: http://www.vbox7.com/play:6a525628
http://predi13.pernik-bg.com/

http://predi13.pernik-bg.com/

-
doktor_nedev
- В началото бе словото
- Курс: пети
Здравейте!аз започнах сам да уча монголски език.учебници има много добри на руски език.търся друг който учи монголски език да го учим заедно за да си помагаме.ако чуете че се организира курс по монголски език моля информирайте ме.благодаря ви.живи и здрави и всичко добро ви желая.по скоро да научим монголски език.Илиян Недев.
-
doktor_nedev
- В началото бе словото
- Курс: пети
ето учебни пособия по Монголски език:Ринчинэ А.Р. Учебник монгольского языка под редакцей проф.Санжеева Г.Д.Москва 1952год.320стр.тираж 7000 экз.250руб. Русско-монгольский разговорник-Сорокин.Г.А.Бадарч.Д.1990год.Москва 192 стр. Учебник Монгольского Языка Скородумова Л.Г.283СТР.ИЗДАТЕЛЬСТВО МУРАВЕЙ.428руб. Современный монгольский Язык Касьяненко.З.К.Издательство Муравей 2002год.159стр. това като за начало стига.имам много добра граматика за учене на монголски език.давам ви скайпа си за да ви я пратя по него.ето скайпа ми-inedev2009-за по-вече информация се свържете с мен.С Благопожелания за здраве и късмет-Илиян Недев.