Българска филология 07/08

Подфорум към Факултета по славянски филологии

Модератор: mebbeth

Публикувай отговор
nellliii
Пишете, о, братя

Re: Специалност Българска Филология 07/08

Мнение от nellliii »

еми..изпита мина мн добре...за някои :( аз съм от тези някои :lol: какво по-точно те интересува за него :)
Имам право да живея както си зная! Сметката ми Господ ще тегли на края! Угода няма никому макар да се старая! Среден пръст към всеки - това му е колая!
nellliii
Пишете, о, братя

Мнение от nellliii »

амм..айде някой като мине през теория на л-рата да драсне няколко реда с подробности относно изпита...как е минал... и т.н. :) 10х предварително 8)
Имам право да живея както си зная! Сметката ми Господ ще тегли на края! Угода няма никому макар да се старая! Среден пръст към всеки - това му е колая!
buba
В началото бе словото

Мнение от buba »

Колеги от трети курс, има ли някои, които вече минаха руската и западноевропейската? Споделете мнения! :)
nellliii
Пишете, о, братя

Мнение от nellliii »

колеги и колежки от 2ри курс...я дайте малко яснота по въпроса с текстовете който ни раздадоха асистентите по диалектология! Вярно ли е, че който си го е направил и си го е предал няма да тегли теоретичен въпрос, а оценката ще е само на базата на този анализ?
nellliii
Пишете, о, братя

Мнение от nellliii »

Честитооо! Сесията свърши...и то преди много време...ама по-добре късно да ви го честитя :wink: Как мина при вас! Надявам се, че успешно :lol:
Аватар
renn_g
В началото бе словото
Обратна връзка:

Re: Българска филология 07/08

Мнение от renn_g »

При нас (задочниците 2-ри курс) сега започва...
Може да дадете малко яснота за изпитите по Руска литература от 20ти век, морфология и...Западноевропейска :)
nellliii
Пишете, о, братя

Мнение от nellliii »

Да ти кажа при нас(редовните) Руска на 20век нямаме...в момента изучаваме на 19век! Западноевропейската ни излиза като изпит чак догодина зимната сесия(3 семестура ни е), а Морфология изпита ни е лятото :cry: Съжалявам, но поне аз не мога да ти помогна :cry:
Стискам ви палци на всичките и пишете как са монали изпитите при вас :wink:
Успех
Аватар
renn_g
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от renn_g »

Ех, добре ...
Ако някой друг знае - да сподели :roll:
Аватар
renn_g
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от renn_g »

И така..нека кажа няколко думи за изпита по Руска л-ра от XXв при Г.Петкова.
Теглят се 2 автора - 1 поезия, 1 - проза. Няма как да говориш само за поезия или само за проза. Ако незнаеш - няма как да се измакнеш с 'това което си чел'...
Иначе ако види, че си много подготвен по едния въпрос - може да ти даде шанс. Но ако изобщо не сте подготвени, по-добре не се явявайте!!! Много държи на Нобеловите награди (кой, кога и защо е получил такава)...
Е, надявам се да съм била полезна на някой! Успех :king:
simona_vidinova
В началото бе словото

Мнение от simona_vidinova »

Добър вечер!искам да помоля някой от второкурсниците да сподели нещо за изпита по езикознание-как протича,как се подготвяхте.... благодаря предварително :)
Ellystar
В началото бе словото

Мнение от Ellystar »

Здравейте колеги! Искам да попитам колеги от 3-4 курс как минава изпитът по морфология при проф.Ницолова,руска класическа при проф.Троев и възрожденската при проф.Топалов? Много ще Ви бъда благодарна за информацията :)
Аватар
renn_g
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от renn_g »

По езикознание, ако сте при Биляна Михайлова - минава трудно! 75% от напия курс бяха скъсани...трябва да си знаеш всичко!!!
По морфология при Ницолова минава, трябва да си знаеш латинските наименования на времената и формите, ако не знаеш това няма как и 3 да хванеш.. При проф. Троев изпитът минава супер - много е готин и широкоскроен, предразполага те и ти помага ако не се сещаш нещо. По възрожденска незнам, защото ни е чак другата сесия... :bounce:
Ellystar
В началото бе словото

Мнение от Ellystar »

Много благодаря !
nellliii
Пишете, о, братя

Мнение от nellliii »

Еми...по Възрожденска проф. Топалов мн държи на това кой къде е роден, какви вестници и от кой (мисля че и къде) излизат през възраждането, и най-важните години - паисиевата история (1762г.) Софронии и прави 1вия препис-коя година, кога излиза "рибния буквар", 1вото училище и такива важни години. А...и задължително да си чел нещата които е казал да се четат!
При проф. Ницолова мн държи на глагола...само да не знаеш нещо от него и си до там! Най-мн трябва да внимаваш за имперфект и аорист!
За проф. Троев не знам да има някакви изисквания и слаби места!
Това е , с което мога да помогна...стискай палци, че и аз тази сесия имам изпит при тях :cry:
Успех на всички!
simona_vidinova
В началото бе словото

Мнение от simona_vidinova »

Здравейте ,колеги!Надявам се,че сесията върви успешно за всички!Бих искала да ви помоля да ми кажете как протича изпитът по Антична лит при проф Хаджикосев,защото сме доста притеснени,също така и за изпита по Фонетика при доц Жобов.Благодаря предварително,леко учене и да си вземете всички изпити :)
Публикувай отговор

Обратно към “ФСлФ”