Дървеният замък на Рачо Ангелов - разграбен и опустошен :(

Модератори: Don Horhe, Lord

Pisobella
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Дървеният замък на Рачо Ангелов - разграбен и опустошен :(

Мнение от Pisobella »

Много ми е болно, направо ми иде да се разплача. Тва е станало преди повече от месец, ама аз чак сега разбрах. http://detstvoto.com/index.php?newsid=1321

Дървената къщичка в Борисовата градина до квартал Изгрев на Рачо Ангелов са я опустошили. Не съм я виждала с очите си кво са й сторили, тия дни ще отида. Тоест - още утре. Леле, направо ... тва беше такава красота и такава магия... Който й е посегнал ... такива клетви ми се въртят в ума...

И ме е яд, че не я снимах тая къща нито веднъж! Някой случайно да го е направил? Беше толкова вълшебна ... направо нереална..

тук има малко снимки ква е била къщата и преди повече от месец как са я разграбили... кой знае днес как изглежда - http://detstvoto.com/index.php?newsid=1272

Не знам колко от вас са я виждали, но тези които са се докосвали до красотата й, мисля, че ще ме разберат (най-добре кво чувствам в момента). Лично за мен тази къщичка наистина имаше нещо магическо в себе си - самото усещане да си сред всичките тези дърворезби беше просто ..невероятно. Не мога да го опиша. И сама по себе си беше шедьовър.
За съжаление който видял - видял. Къщата вече не е това, което беше ;/
Изображение
"Искам да мога да накарам светлината да разказва истории в тъмното."
click me !! ---> http://z0r.de/63
Аватар
^PrincessA^
Легендарен флуудър
Специалност: МП Трудови пазари и развитие на човешките ресурси
Курс: завършил
Обратна връзка:

Re: Дървеният замък на Рачо Ангелов - разграбен и опустошен :(

Мнение от ^PrincessA^ »

Ужасно тежко ми стана сега като го прочетох... Няма да се опитвам да си изразявам емоциите с повече думи, защото наистина не мога...
Изображение

"It's better to burn out than to fade away." (Kurt Cobain)
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Специалност: Право (р)
Курс: пети
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

Аз съм я снимала... Това беше любимото ми място в София.
Как така някой просто я е разглобил и си я е отнесъл?
Това е... не просто недопустимо, то е... не знам какво е...
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.
Изображение
Pisobella
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Pisobella »

Който иска може да качи някакви снимки в темата - да си я направим мини-паметник-галерия на прекрасната къщичка...
Изображение
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Специалност: Право (р)
Курс: пети
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

Ами аз няма да мога, защото знам къде са снимките, но за момента нямам достъп до тях поради глупави причини.
Еххх, целия ден ми се развали сега. Не искам да мисля, само се ядосвам.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.
Изображение
Аватар
Boromir
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Boromir »

Ай стига бе?! Това не е истина! Някой бил ли там да види какво е станало/останало? Това ми е едно от най-любимите места не само в София, ами в света, игати!

Е не. Кошмар. Мамаимдаева.
Изображение
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Мнение от Търговецът на кристал »

На мен това ми е най-първият спомен от София - като бях съвсем, съвсем мъничка, леля ми обеща да ме заведе да видя едно "приказно място". И наистина беше много приказно, страхотна емоция...
Аз чух за станалото преди 2-3 дни от колега от ФЖМК и много ми докривя, но едва сега виждам, че има такава тема. В началото ми се искаше да вярвам, че става дума за реставрация, но като чета и коментарите - едва ли има поводи за подобни надежди. :( Разбрах, че са сигнализирали на "Господари на ефира", та ще гледам тези дни - поне да се внесе някаква яснота.

И дано наистина става дума за реставрация, защото иначе не знам кой и с какви очи ще обяснява защо му е пречила прекрасната къщичка.

Може и друг път да съм го казвала, но ако има нещо, което да ме накара да емигрирам, това не е нито престъпността, нито уникалният начин, по който функционират много от държавните институции, учреждения и т.н.т., нито корупцията, нито нищо от този род. Ей заради ей такива (уж дребни) нещица почвам да се замислям сериозно - за втори път тоя месец.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Аватар
allshallperish
Легендарен флуудър
Специалност: полонистика
Курс: четвърти

Мнение от allshallperish »

Егати!
Не е честно! Спомням си първия път, когато я видях... Не съм влизала вътре, защото беше заградено, но дори и от далеч ми се стори неземно място. Не знаех каква е историята й, но така ми става още по- мъчно... За децата, за децата я е направил човека, за това, че не е имал свои, а е искал да предизвика много детски усмивки. А ние, вместо да се преклоним пред този буквално гении на дърворезбата - мърсим и рушим. Няма ли начин да се направи някаква благотворителна кампания, за да се приведе в ред? Или поне да се изчисти от боклуците? Аз бих участвала.

ПП: Съмнявам се да са я разглобили, по- скоро е в лошо състоянине.
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
Pisobella
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Pisobella »

Ами виж по-внимателно снимките :) И ще видиш колко е разглобена.

Аз ще отида днес-утре да я видя и ще ви кажа как е точно. А който види предаването в Господари на ефира да каже, че аз няма да го засека - не го гледам по принцип. Сигурно към средата на април ще го дават.
Изображение
Аватар
allshallperish
Легендарен флуудър
Специалност: полонистика
Курс: четвърти

Мнение от allshallperish »

Pisobella написа:Ами виж по-внимателно снимките :) И ще видиш колко е разглобена.

Аз ще отида днес-утре да я видя и ще ви кажа как е точно. А който види предаването в Господари на ефира да каже, че аз няма да го засека - не го гледам по принцип. Сигурно към средата на април ще го дават.
Ами тя си е в такова състояние от доста време, аз като я виждах преди няколко години пак беше така...
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
Pisobella
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Pisobella »

:) Без покрива на входа ? Без бухалите, вратата и фенерите на портала? Без цветята?

Нещо бъркаш :)
Изображение
Аватар
Boromir
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Boromir »

Ще радват децата на някоя мутра в произволен драгалевски палат двата бухала и вратата.

Но за да се стигне до тях, трябва ключ от металната врата, все пак - пък и са ги сваляли посред бял ден, както пише в статията - тоест има някаква бледа надежда да са свалени за реставрация или съхранение. Има ли данни от общината?
Изображение
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Мнение от Търговецът на кристал »

Кой ти счита за нужно да дава подобна информация... Аз просто четох коментарите под новината и там става ясно, че граждани са сигнализирали на "Господари на ефира", които са се заели да проучат въпроса и сега ще следим за предаването, в което репортерите ще проверят какво се случва в общината. Тогава ще се знае поне дали става дума за реставрация, макар наистина да се съмнявам. Разчитам, че предаването ще бъде излъчено преди средата на април, напоследък реагират по-бързо. Вярвам, че ако има заснет материал, ще бъде излъчен през следващата седмица.

Ако Пис не докладва до утре по обед, може би ще се завлека до там със свито сърце (макар че като се знам колко сантиментално-емоционална съм по отношение на такива неща, не е ясно дали е препоръчително - все пак обаче ще мога да ви кажа поне как изглежда мястото и дали "следите" говорят за зулуми или за цивилизовано "отнасяне". Колкото до причините за евентуално подобно "отнасяне"...)
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Pisobella
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Pisobella »

Аз вчера на успях да отида, сега чакам приятелят ми и ще се замъкнем да видим какво е докато още е светло. Един познат ми каза, че всичко е изрязано много брутално. Ще го видим какво е.
А там можеше спокойно да си влезеш - прескачаш оградата. Не беше кой знае какво.
А и след като свободно са рязали квото са искали, то кво им е пречило да разкарат и вратата? :)
Нямам идея де, ще го видя малко по-късно и ще кача снимки да видите и вие.
Изображение
Pisobella
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Pisobella »

Ами ... къщичката е ... как да кажа - няма нищо от нея - нито при портата, нито вътре (ама вътре не знам преди това как е било). Само кулите на входа стоят, странно ми е как тях не са ги изкъртили ...

Ето няколко снимки от погрома >.<
снимка 1
снимка 2
снимка 3
снимка 4
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “България”