Въпрос към хората от журналистическия факултет

Подфорум към Факултета по журналистика и масова комуникация

Модератор: Шепот

Аватар
proUSA
Легендарен флуудър
Специалност: Журналистика
Курс: втори

Re: Въпрос към хората от журналистическия факултет

Мнение от proUSA »

Сложно е , не е за първокурсници.
Аватар
peppsy_lina
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от peppsy_lina »

Ако влизаш по-често няма да ти е проблем вратата. А иначе предназначението и е да спира разни хора да си изнасят разни неща. Не, че реално ги спира, но ... това е.
В спора истината се ражда, умира от глад за смисъл и почва да смърди ужасно.

Изображение
Аватар
Деси
Пишете, о, братя

Мнение от Деси »

Бе аз влизам често, ма тая врата бута грубо! :lol:
Heal the world - make it a better place!
For you and for me... and the entire human race.
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Мнение от Търговецът на кристал »

peppsy_lina написа: Не, че реално ги спира, но ... това е.
Пак ли са крали, бе, ееееей! Желю ходи като замаян една седмица, след като се прости с фотоапарата, ужас беше тогава. После бяха свили май някаква мултимедия, не помня вече...
Явно трябва да вземат и на Монова компютъра, за да се сложат магнитни карти. Не че мен това ме грее особено вече, де... но трябва да се вземат мерки. :salute:

По темата - много е субективно. Просто трябва да ни събереш мен и Жоруел на едно място и ще разбереш защо не се задават такива въпроси. :lol:
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
skubidu
В началото бе словото
Специалност: журналистика

Мнение от skubidu »

Вратата ни е супер яка, мен много ме кефи :)
що се отнася до влизането, с всяка изминала година става по-лесно. Аз завършвам втори курс в момента.
На изпита - устни въпросите ми бяха
1.първата година на България в ЕС
2.екологични проблеми (Иракли, Странджа)
3.мнението ви за блоговете
Поддържащите на есето теми ("Топло") не си ги спомням, но не е никак трудно да влезеш, защото тази година, както и миналите две места много, студенти "нихт". В моята група сме едва 19 човека, а трябва да сме с още толко, но ... уви
Така, че спокс, не се притеснявай толкова.
Наисина най-важното е да четеш всеки ден вестници и да гледаш новини по-често от обикновено. За есето оригиналност, да, но дори това да ти е трудно, не се притеснявай. Вплети темата в някоя измизлена история от теб и готово ;) стига да нямаш много правописни грешки и темата да е подчинена на историята ти, гаранция си изкарал минимум 4. Аз на изпита по литература изкарах 3.75, на есето 3.25 и на устния 3,00 (където Лозанов буквално ме изгони след първия въпрос) и влезнах на ПЪРВО КЛАСИРАНЕ ПО ПЪРВО ЖЕЛАНИЕ :) Късмет, стискам ти палци, заслужава си да си сред нас във ФЖМК ;) ще те чакаме
Аватар
Деси
Пишете, о, братя

Мнение от Деси »

skubidu написа:тази година, както и миналите две места много, студенти "нихт".
Хахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахаха... :cyclops:
Heal the world - make it a better place!
For you and for me... and the entire human race.
Аватар
rueva
Пишеща машина
Специалност: Книгоиздаване
Курс: четвърти

Мнение от rueva »

skubidu написа:Вратата ни е супер яка, мен много ме кефи :)
що се отнася до влизането, с всяка изминала година става по-лесно. Аз завършвам втори курс в момента.
На изпита - устни въпросите ми бяха
1.първата година на България в ЕС
2.екологични проблеми (Иракли, Странджа)
3.мнението ви за блоговете
Поддържащите на есето теми ("Топло") не си ги спомням, но не е никак трудно да влезеш, защото тази година, както и миналите две места много, студенти "нихт". В моята група сме едва 19 човека, а трябва да сме с още толко, но ... уви
Така, че спокс, не се притеснявай толкова.
Наисина най-важното е да четеш всеки ден вестници и да гледаш новини по-често от обикновено. За есето оригиналност, да, но дори това да ти е трудно, не се притеснявай. Вплети темата в някоя измизлена история от теб и готово ;) стига да нямаш много правописни грешки и темата да е подчинена на историята ти, гаранция си изкарал минимум 4. Аз на изпита по литература изкарах 3.75, на есето 3.25 и на устния 3,00 (където Лозанов буквално ме изгони след първия въпрос) и влезнах на ПЪРВО КЛАСИРАНЕ ПО ПЪРВО ЖЕЛАНИЕ :) Късмет, стискам ти палци, заслужава си да си сред нас във ФЖМК ;) ще те чакаме
това, че нашият випуск беше с обидно ниски оценки, не означава, че влизането става по-лесно по принцип.
skubidu
В началото бе словото

Мнение от skubidu »

това, че нашият випуск беше с обидно ниски оценки, не означава, че влизането става по-лесно по принцип.[/quote]

Не това с ниските оценки ме кара да мисля така.
Факт е, че журналисти вече няма да държат изпит по литература, само едно есенце и събеседване с комисия. На това трудно ли му се вика или фактът, че матурата е вход за СУ, минималният праг е 4,50 но все пак матурата е в ТЕСТОВА форма и възможността да влезнеш е хиляди пъти по - голяма за някои специалности дори без друг изпит освен смотаната матура.
На матурата под тестова форма възможността да не изкараш е минимална, най-малкото пъти по-лесно се преписва, дори не е необходимо да ходиш на уроци, за да я вземеш. Това го виждам от личните си наблюдения защото имам в нас кандидат-студент и помагам да се готви - брат ми.
Не по-малко важен е и фактът, че места има, студенти - не, така е две поредни години вече и знам, защото съм питала във факултета. С тройки се влиза на поразия.
Аватар
rueva
Пишеща машина

Мнение от rueva »

С тройки се влиза на поразия
това просто не е вярно за нашия факултет. последната година баловете бяха много високи. и местата не са много, ние сме може би единственият випуск във фжмк от приблизително 180 човека.
skubidu
В началото бе словото

Мнение от skubidu »

Да бе.
Аз кандидатствах по-миналата година и ме приеха на първо класиране по първо желание, а на изпита по литература изкарах 3,75, на есето 3,50 и на устния 3,00 това не са ли тройки и влезнах ПО ПЪРВО ЖЕЛАНИЕ НА ПЪРВО КЛАСИРАНЕ. Аз уча задочно и в моята група сме едва 18 човека, а по план сме с 40 места.
Миналата година една позната със същите оценки е влязла журналистика, СУ пак прави четвърто класиране, в което имаше и свободни места по журналистика и пак не се запълниха, Ичева сама ми каза един ден, защото беше очевидно доста ядосана за нещо.
А да не говорим каква анархия е в този факултет. Много се радвам, че уча там, не искам да оставям грешно впечатление у някой, но очакванията ми преди да влезна не се препокриха ни най-малко с действителността. Приемах СУ като институция, а се оказа цял цирк нашия факултет. Разочарована съм от много неща, но ... както и да е.
skubidu
В началото бе словото

Мнение от skubidu »

rueva написа:
ние сме може би единственият випуск във фжмк от приблизително 180 човека.[/quote]
Апропо, ти кой курс си?
Аватар
rueva
Пишеща машина

Мнение от rueva »

ако знаеш смао колко ме мързи да пиша по тая тема.... ама айде сама започнах да отговарям.
втори курс съм, затова пиша "нашият", понеже разбрах, че и ти си втори. и аз не казвам, че теб не са те приели с тройки, а че в моемнта не приемат с тройки, нито с четворки. нали за това си говорим, дали в моемента приемът е по-лесен, а не дали преди 2 години е бил лесен. колкото до свободните бройки - мой човек не успя да се закачи за редовно миналата година, защото всичко беше заето. от там нататък нз кой какво говори

(п.с. 180 човека сме редовното, за вас не знам.)
skubidu
В началото бе словото

Мнение от skubidu »

Ние сме задочно общо 39 човека (18 журналисти и 21 PR-и)
Имах впредвид задочниците, когато казах, че места много, студенти няма.
Аз имам една позната при вас, с нея заедно ходехме на уроци по БЕЛ преди кандидат-студентските изпити почти една година.
Твоят приятел не е ли опитал задочно? Те и тази година са мизерна бройка.
olele
В началото бе словото

Мнение от olele »

Миналата година бяха около 950 кандидати за 20 места журналистика момичета редовно и 10 момчета. Същото и за PR. За задочниците и книгоиздаване не помня. Но за журналистика бала на първо класиране беше ужасно висок и никой не се отказа, за да има второ класиране. Мисля, че и при PR-ите беше така. Така, че вие преценявайте има ли желаещи....и колко са местата.
sunLounger
В началото бе словото

Мнение от sunLounger »

1. Salut!
2. След като реших тази година да провера дали става студент от мене, и дали въобще си струва времето и усилията, след щателно разглеждане и ровене в сайтовете на различните ВУЗ-ове, се спрях на НБУ и като резерва СУ. Причината НБУ да ми е първия избор е, че там мога да следвам нещо (въпреки небожно високите такси), което наистина ме интересува и което бих учил, а не просто да отбия номера, аджаба става на въпрос за "Компютърни и медийни технологий" и за да съм по-точен интересува ме студийната техника... тука се отплеснах малко :).
3. Поинтересувах се от ФЖМК и окото ми хвана "Връзки с обществеността", стори ми се интересно и което е по-важно за мене - практично! Но... тука ударих на камък. Всичко ясно - изпити... комисия... дати... места... класиране... опърничеви врати :lol: ... само никъде не видях таксата за семестър и колко години ще ми е занимавка следването? Понеже никой не говори директно в цифри. Та това ме мъчи, след като днес изпуснах записването за предварителния изпит и пропуснах да вида за какво става на въпрос. :? Някой по в час с нещата, ако даде едно ще съм много благодарен ;)
П.П. Между другото, относно задочното обучение... не съм наясно с цените (затова и питам), но причината може ли да е, че не всеки може да си го позволи? Въпреки, че мен по-скоро би ме устройвало да запиша задочно, защото няма да прекъсвам работа. :)
Публикувай отговор

Обратно към “ФЖМК”