S.B.Y. написа:а не мислиш ли , че докато учиш география не трупаш знания ? Дали пък не се влиза в СУ точно за това за знанията ??? Ако примерно с теб кандидатсваме за една и съща работа , само че ти имаш диплома от СУ , а аз средно образование , иначе да кажем изглеждаме кадърни и двамата , според теб кой ще вземат ? За пример мога да ти дам и моята майка , от 20 години работи в Крафт фуудс , знае повече от всичките костюмари с више , но понеже тя самата няма више , няма и как да поучи по голям пост ..... да не говорим и че като студент получаваш и доста привилегии от държавата , намеления , възможност за студенски кредит , възможности за работа и специализация в чужбина и още .... вие демект се опитвате да ме убедите , че няма смисъл от више образование за да работя в сферата на туризма или аз се бъркам ?lLady_MooN_RaiN написа:И защо да не е прав за туризма? И какво общо има това, че искаш да научиш повече за географията на България с мнението за туризма? Освен това нали знаеш, че сега като те вземат на работа и не гледат каква диплома имаш. Важно е какво знаеш, какво можеш и как го предлагаш.
п.с. не ми се спори за глупости , всеки си има виждания и начин на мислене
Ако учиш география, трупаш знания по география, в което няма лошо, но няма как да са ти от кой знае каква полза, освен ако не искаш да станеш учител по география. Като казах, че в наши дни няма значение, каква диплома имаш имах предвид, че няма значение от кое висше учебно заведение е, а не с каква образователно-квалификационна степен е. Т.е важно е да имаш диплома за висше образование, но не е толкова важно от кой университет е. Друг е въпроса къде ще научиш повече неща, които ще са ти от полза. И да, мисля, че ако искаш да работиш нещо свързано с туризма не ти трябва висше, а както вече казах, езици и специален сертификат.