Как си представяте реализацията си ?
Модератор: Don Horhe
- Плазмодий
- Легендарен флуудър
- Специалност: Психология2010,ПА 2012,маг."Европ. проекти"
Re: Как си представяте реализацията си ?
Дам и аз мисля да копам на бостана като си завърша образованието. Сутрин ще извеждам кравата на паша, ще пускам хайванчетата да пиукат по двора, цял ден ще цъкам из градината, ще прекопавам, ще торя доматите, ще ашладисвам на калем, ще бъркам джибрата и ще слушам радио Христо Ботев. Вечер ще прибирам кравата, ще пуша по една цигара с краваря докато кучето му ми препикава крачола, ще обработвам вимето на кравата и после ще се напивам като четник в местния хоремаг и ще заспивам доволно на рохката пръст пред китната ми селска къщурка.
Патрона=>Цевта=>Спусъка=>Отвъд ?!?
- BLEED
- В началото бе словото
- Специалност: право
- Курс: трети
- Обратна връзка:
Щом така искаш ...
- Timster
- В началото бе словото
BLEED, ти това вкара като идея
Иначе темата се икзриви 10 пъти. Въпроса беше конкретно какво как си представяте, мечтаете и пр...
Май май куца малко въображението а ? А без въображение, не знам как хората намират мерак и мотивация да правят въобще нещо ... Е всеки си знае
Темата си остава :
Ако мечтаете да сте кравар, републикански шампион по джуджицу, скрит шах-мат талант, да владеете 2 източни, 3 западни и 1 централно-африкански език, значи наистина сте интересни личности !
Ядрена физика само липсва и един господ знае какви експерименти се правят на дадената градинка
Май май куца малко въображението а ? А без въображение, не знам как хората намират мерак и мотивация да правят въобще нещо ... Е всеки си знае
Темата си остава :
Ако мечтаете да сте кравар, републикански шампион по джуджицу, скрит шах-мат талант, да владеете 2 източни, 3 западни и 1 централно-африкански език, значи наистина сте интересни личности !
Ядрена физика само липсва и един господ знае какви експерименти се правят на дадената градинка
Ladies and Gentleman ... the famous Archy slap...
- Norwegian Wood
- Легендарен флуудър
Иха. Като си намериш юридическа работа без връзки се обади, може и да успееш. Вие сте 350, представи си всяка година по още толкова, представи си и от още 3-4-5 ВУЗ-а.... Вярно, че на наште бизнесмени им трябват адвокати, ама чак пък толкоз...BLEED написа: И въпреки бройката мисля,че няма да останем без работа.
Аз не ги разбирам толкова нещата, ама това си е подфорумът на ФКНФ и без това, в офтопик сме. ;р
Те та тва кърти.BLEED написа: Няма конкретни виновни..
Много ме кефи, когато човек почне да обяснява, че е в реда на нещата да сме зле.
по темата: ще стана библиотекар/книжар в Тромсьо
Когато нямаш какво да кажеш, кажи някоя древна китайска поговорка (древна китайска поговорка).
- BLEED
- В началото бе словото
- Специалност: право
- Курс: трети
- Обратна връзка:
Не всички юристи стават адвокати
Половината депутати в НС са завършили "право" в СУ. Също и в администрацията е пълно. А тя наброява 50 000 души (след съкращенията).
Да уточня - в България има специалност "право" на около 20 места.
И въпреки всичко това аз не се притеснявам
Иначе ако искате,посочете ми конкретни виновни за състоянието на България.
И последно: съжалявам,че ви се бъркам във форума,но ми беше интересна темата.
Да уточня - в България има специалност "право" на около 20 места.
И въпреки всичко това аз не се притеснявам
Иначе ако искате,посочете ми конкретни виновни за състоянието на България.
И последно: съжалявам,че ви се бъркам във форума,но ми беше интересна темата.
-
L'Inspecteur
- Форумно зомби
Bloody liers(lawyers).... 
- Timster
- В началото бе словото
Няма проблем бре. Нека се изказват и хора от други специалности
Опитът и разнообразието не вредят ! 
-
Cecilia Lisbon
- Легендарен флуудър
Чак сега (
) видях следното мненийце:
Да видим. Хубави магистратури. ФКНФ. В момента се предлагат (не гарантирам за изчерпателност): "Език и общуване", "Превод" (Конферентен превод, etc.), "Език, култура, превод" (колко иновативно!), разните му там Култури и общества на съответните държави (ако не се лъжа, Timster е иранистика, а май дори не видях магистратури при тях?!), задължителната "Методика на чуждоезиковото обучение" (кооолко интересно!), "Приложна лингвистика"... разбира се, това са само програмите в СУ. Искрено се надявам авторът да е имал предвид други университети, защото иначе ще бъда принудена цял ден да се разкарвам с ръце на главата и ококорени очи. Господи, да се разчита на магистратура (ииии обучение изобщо) да провокира интерес в съответна област, че и да спомогне за намирането на задоволителна работа...
Моля ви, обяснете ми, защото явно само аз не разбирам. Какво значи интересна работа и по какъв начин я обвързвате с университетското образование?! Научен работник? Специалист? Писател? Лингвист?
Наясно съм, че в по-редките специалности всички мечтаете да станете посланици, ок, така да бъде, успех ви пожелавам, ама съзнателно да зачерквате преводаческото поприще, за да вложите абстрактност, мистицизъм, и панацея в магичното словосъчетание "интересна работа"... неееееееее...
Прощавайте, просто за мен това е адкси нереалистично. Къде сте видяли обява "Предлагаме интересна работа за завършилите еди-си-коя магистратура"
Изключително ме заинтригува тези два отявлени оксиморона, че и в комбинация. Хора, какви очаквания имате, къде живеете?!Timster написа:Тези езици, тези странознания и пр., по-скоро ме стимулират да хвана хубава магистратура и да си намеря някоя интересна работа...
Да видим. Хубави магистратури. ФКНФ. В момента се предлагат (не гарантирам за изчерпателност): "Език и общуване", "Превод" (Конферентен превод, etc.), "Език, култура, превод" (колко иновативно!), разните му там Култури и общества на съответните държави (ако не се лъжа, Timster е иранистика, а май дори не видях магистратури при тях?!), задължителната "Методика на чуждоезиковото обучение" (кооолко интересно!), "Приложна лингвистика"... разбира се, това са само програмите в СУ. Искрено се надявам авторът да е имал предвид други университети, защото иначе ще бъда принудена цял ден да се разкарвам с ръце на главата и ококорени очи. Господи, да се разчита на магистратура (ииии обучение изобщо) да провокира интерес в съответна област, че и да спомогне за намирането на задоволителна работа...
Моля ви, обяснете ми, защото явно само аз не разбирам. Какво значи интересна работа и по какъв начин я обвързвате с университетското образование?! Научен работник? Специалист? Писател? Лингвист?
Наясно съм, че в по-редките специалности всички мечтаете да станете посланици, ок, така да бъде, успех ви пожелавам, ама съзнателно да зачерквате преводаческото поприще, за да вложите абстрактност, мистицизъм, и панацея в магичното словосъчетание "интересна работа"... неееееееее...
Прощавайте, просто за мен това е адкси нереалистично. Къде сте видяли обява "Предлагаме интересна работа за завършилите еди-си-коя магистратура"
- Timster
- В началото бе словото
Е никой не е казал да си уча магистратура по моята специалност. До колкото четох, стига да съм подготвен мога да запиша магистратури в други факултети, университети и т.н... Второто, което исках да кажа - нямам предвид, че примерно във в.Капитал ще ми изкарат обява предлагаме еди какво си ... човек трябва да търси, да чете какви възможности има, да гледа кой с какво къде се е реализирал и най-вече да познава собственото си мислене. Дипломата не дава личностни качества, не прави еднакви тези, които я имат ... тя не е всичко, но е добър старт за търсене ... В края на крайщата "хубава магистратура" и "интересна работа" са доста субективни, всеки различно ги разбира ... аз изказах моето мнение ...
-
Crematory
- Легендарен флуудър
- Специалност: френска филология
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
Въпросът за магистратура във ФКНФ пред мен не стои. Повръща ми се само да си го помисля, честно
Дори не знам дали стои въпросът за магистратура в Бг, камо ли ФКНФ и СУ. Ужас.
Лошото е, че не знам каква
Дори не знам дали стои въпросът за магистратура в Бг, камо ли ФКНФ и СУ. Ужас.
Лошото е, че не знам каква
Точно обратното е при мене, аз не искам да стана посланик... по-интересно от преводаческото поприще за мен няма.MERCES_LETIFER написа:Наясно съм, че в по-редките специалности всички мечтаете да станете посланици, ок, така да бъде, успех ви пожелавам, ама съзнателно да зачерквате преводаческото поприще, за да вложите абстрактност, мистицизъм, и панацея в магичното словосъчетание "интересна работа"... неееееееее...
- Catherine
- Летящите Пръсти
- Специалност: Нордистика
- Курс: втори
Solveig, подкрепям
А по въпроса с магистратурите... и аз наскоро погледнах магистратурите от филологическите факултети... майкууууу...
То по-добре бакалавър да си остана, или да се захвана с нещо коренно различно от бакалавърката ми степен, което е безсмислено, понеже аз с бакалавърската си степен ще си търся работа, убедена съм. За какво магистратура? И то тук?
За да не си остана "прост" бакалавър... *тук псувам*.
А по въпроса с магистратурите... и аз наскоро погледнах магистратурите от филологическите факултети... майкууууу...
На вашето внимание, филм с мое участие: http://www.vbox7.com/play:6a525628
http://predi13.pernik-bg.com/

-
Crematory
- Легендарен флуудър
- Специалност: френска филология
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
Ще ви светне, ще ви светне
Нахъсват ме да уча програмиране в момента, че се търсели хора с програмиране и френски
Не знам дали да се захващам.
Нахъсват ме да уча програмиране в момента, че се търсели хора с програмиране и френски
Не знам дали да се захващам.
- Timster
- В началото бе словото
Един приятел учи в ТУ Електроинженерство на Френски език и работи като Java програмист и е мнооого доволен. Хващай се ! 
- Catherine
- Летящите Пръсти
- Специалност: Нордистика
- Курс: втори
"Едно е да искаш, друго е да можеш, а е трето и четвърто да го направиш."
Аз лично няма как да разчитам на такива неща, защото съм трагедия в точните науки и с компютрите съм .... Значи работата отива на зле. 
На вашето внимание, филм с мое участие: http://www.vbox7.com/play:6a525628