Спокойно. Забелязал съм, че жените не се интересуват от коли, но обичат да се возят

Дори и тези, които са "шоферки", също не се интересуват от коли (или има леки изключения).
А аз с мъжаги мога да коментирам на питие до сутринта двигатели, скоростни кутии, диференциали, както и за изживяни случки по пътищата...
Както с дами, които слушат фолк до сутринта да си говорим за певици, новите клипове...
Сега за поредната катастрофа да напиша два реда. След всяко по-сериозно ПТП депутатите ще мислят мъдрости и глупави добавки в закона, в общия случай които не са заради загриженост, а заради нечия облага.
Какво означава "не спрях на стоп" на мокро, заледено...? Значи: не си знам колата.
Без да навлизам в подробности - на извънградско се спира обезателно и на обърнатия триъгълник, защото скоростите са високи, докато на градско може да не спреш и на стоп, ако не е интензивно движението - преди стопа плавна спирачка, освобождаваш от скорост, оглеждаш се - ако има коли - спираш, ако не - втора директно и продължаваш. Ако на някой при хлъзгава настилка представлява трудност това основно упражнение, съветвам го да закове преди съответния знак - "Б1" или "Б2" и после с пълзене на първа да огледа ситуацията, както се прави на курсовете.
Тук е станало точно така... Околовръстен път с отбивка... Пичът се е направил на майстор без да спира и когато е дошъл момента да закове на мокрото заради идващия автобус... оооо, Боже, що не спира тоя кашон - голфот.
За мен шоферът се е опитал да избегне удара - натиснал е спирачки, завъртял е волана и затова се е обърнал буса. Иначе ако ги беше нацепил директно, нямаше да се преобърне. Абсолютен съм в твърдението си, кое е причинило обръщането.
Но е лесно да се коментира след това. Представям си какъв ужас е да ти изскочи голф и каквото и да е МПС от път без предимство.
Единствено не мога да коментирам дали се е движил с 60. При по-висока скорост, вината става и негова.
Ето затова да се предотвратят такива инциденти са ограничителите от 60 при извънградско на отбивки, бензиностанции и кебапчийници... - има престрояване, има и включване в движение, както и пресичащи пешеходци.
Аз може да карам през другото време с колкото ми държи колата, но на отбивките намалявам обезателно, ако не 60, то поне 70. Катаджиите за 10 км там не се заяждат. Но те не ме интересуват, по-важно е да огледам ситуацията за летящи холандци и да отреагирам без пропуск при форсмажорна ситуация. А който решава да си прелети без да си прави усилието да намалява - прав му път. Дори е грешно да се залепиш зад някой движещ се с висока скорост на тези места. Всеки си казва - "аааа, катаджиите първо него ще спрат". Така е. Но ако стане меле, ще участваш и ти.