Шестима души пострадаха при тежка катастрофа в София

Място за разпространение и коментар на различни новости за и в Софийския университет

Модератори: peterdi, Bagatur, e-comedia

Pisobella
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Re: Шестима души пострадаха при тежка катастрофа в София

Мнение от Pisobella »

:lol: :lol:
Акулке, и на мен ми идва малко в множко, ама ... кво да правиш :lol:
Изображение
"Искам да мога да накарам светлината да разказва истории в тъмното."
click me !! ---> http://z0r.de/63
Бeтон
Легендарен флуудър
Специалност: Математика и информатика
Курс: завършил

Мнение от Бeтон »

Акулата само спами в актуалната за деня тема, номер едно в новинарските емисии.

Оффффффф, преди писах за заведенията и певиците... много съм писал.
Сега и за коли да не пиша...

е то вече нищо не остана. :?

Това са ми темите за разговор. :roll:
А да. Другата седмица за стажа ще понапиша...
Изображение
Аватар
Scorpion
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: четвърти

Мнение от Scorpion »

Пиши си на воля, Бетонски! Който не му изнася, да не чете! :D
I won't waste myself on you! http://www.youtube.com/watch?v=7UZLUmx7a34
Blood Countess
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Blood Countess »

По - добре колите, Иринка - иначе ще почне пак да пише за Тьедиту :compress:
"Do you know, Gabriel, that the path to Hell is lined with poppies? Lovely little red flowers, and they bloom all year round."

I swear I'm not the devil though you think I am...
Аватар
aL`
Постоянно присъствие

Мнение от aL` »

MERCES_LETIFER не се коси :) . Те такива хора са силни в приказките и слаби в действията :) .
Значи, така решихме да ги подредим във форума - потребител, модератор, потребител, модератор . . .
Аватар
WaveMastaa
Танцуващия с клавиатури
Курс: трети

Мнение от WaveMastaa »

Пффффффффф, поредният олигофрен на този завой!!! Сутринта докато излизах от Дружба и отивах на лекции ми стана лошо като видях катастрофата, ама после се замислих, че на този завой тоя е поредният глупак. Тъй като живея в Дружба, имам идея както представлява завоят и наистина - много е.....хм, как да кажа.....предразполагащ! Но винаги когато карам по този булевард се сещам за статистиката, а пък и на куките този завой им е любимо място.

Личната ми статистика <вече 5 години в Дружба> сочи: Преди 5 години - 22 годишен мухльо, напушен, вечерта в 12, събрал 4 стълба по булеварда. Останал жив по някаква случайност....вярно, инвалид, ама е жив. Преди 4 години 19 годишен "паркира" в автомивката, до която този пич днес се размаза, след като изгубил контрол над колата си, пробвал да "дрифтва". Преди три години един колега от фенклуба се въртя 6 пъти по таван по обяд, защото искал да види с колко може да вземе завоя. По някаква случайност се отърва със счупена ключица. Изводът е - завоят НЕ може да се вземе с повече от 120 км/ч. За зло или добро всичките пострадали при тези инциденти са живи. Включително и този пикльо от днес.

А аз наистина останах потресен като видях репортажа по новините. Невероятно нагло детенце, че не само той, ами и майка му и сестра му! Пълни олигофрени! И има наглостта и неблагоразумието да каже, че се е движел със 70км/ч. Аз пък казвам, че за да заприлича тоя италиански курник на монета от левче маминият хубавц се е движел с поне 140. И сестрата и тя една куха барби. Тук Бетон го подкрепям - как така ще имаш кола и няма да знаеш къде са ти ключовете. Да си уикенд шофьор - разбрам, ама тази прехидролка бас ловя, че няма идея до къде ходи 204 и колко е цената на билетчето.
Най-много пък се израдвах на "приятелите" на "щофьора" - духнали. Насрали гащите и хванали гората. Мога да си представя след време, ако застанат зад волана и блъснат някой пешеходец, колко ще поемат отговорност за десйтвията си!
А за наглото отношение на тоя пикльо просто нямам думи. На това му се казва тотална безотговрност и инфантилност. Този мухльо сигунрно не прави разлика между GTA3 и Дружба, бул. Цветан Лазаров, реалния живот. От една страна го разбирам. Всяко момче иска да кара кола, да е голямо "гъзе" и т.н. Без да се хваля, аз кола карам от 16 годишен, но съм карал вингаи и само на безлюдни паркинги или на поляната на село и то винаги с опитен шефьор до мен. В града си позволявах да карам без книжка сам едва след като започнах кормуването. И при това без книжка съм карал само в кварталните улички около блока ми. Демек съм бил по-нисък от тревата и по-тих от водата. Но тоя с цялата си наглост се изтапанчил на най-големия булевард в Дружба, посред бял ден, в най-големия трафик, когато има най-много куки, и за капак на всичко е карал с първа космическа. Аз за него друго определение освен безотговорен, умствено изостанал инфантил нямам. Не знам, ако трябва да го накажа, какво наказание да му измисля. Може би най-подходящото е да му се забрани да има книжка до 21, да го пратят да изкара 4-5 смени в някоя патрулка с полицаите в някой мизерен софийски квартал, а след това 4-5 смени или дежурства с някоя линейка или в спешното на Пирогов, че да разбере поне малко какъв успешен флирт със смъртта е направил днес и до къде могат да стигнат последствията от безотговорността му! И за капак - бой! Или още по-добре - застрахователите да го осъдят да изплати щетите по колите в 10-рен размер. Да има да изплаща 20 години коли.

И не да се опитват някои от квартала да ми обяснват как "Той е едва дете" и не трябва да се съди строго, щото е в десети клас, невръстен ученик и едва ли не не съзнавал това, което върши. Не бил толкова голям, че да понесе отговорността като големите хора. <Това го разправяше някаква стара бабичка на една пейка 'неска в Дружба и две жени на по 40-50 й пригласаха>. Не бил голям - ама може като "голям" да опъва цигарите, да опипва съученичките си и да им обяснява как ше ги ч?ка на задна. Може като голям да подкара италианския интергалактически коптор на сестра си с първа космическа и да го размаже, ама после не може да си поеме отговорността.

Изобщо това е поредният зверски "инцидент" и отношението към него идват да покажат ширещата се морална неграмотност на хората. В случаи като тези бързо, кратко и ясно се разбира колко безотговорни индивиди се размахват по улиците. А и не само по улиците. За мен лично това е поредният крещящ пример за тотална, безгранична безотговрност и незаинтересованост във всички битово-социални пластове - и майката с нейното апатично отношение към случилото се, и сестрата с пренбрежението към обстановката, и наглостта на "шофьорчето". Изобщо отново изникват въпросите за възпитанието, отговорността, отношението към реалния живот и осъзнаването на понятия като "свобода" и "демокрация". А за капак на всичко проектозаконът "за младите шофьори" не е приет! Иронично, болезнено иронично!

И накрая нещо към Бетон - радвам се на всеки човек, който знае как да си контролира колата, знае какво е високата скорост, знае какво трябва да прави зад волана, знае как да си вдигне адреналина и да остане доволен от себе си и да се почувства жив. Но Бетоне, не ти прави чест да се хвалиш как някъде, някога си карал със 150, правил си за смях X5-ци и други подобни. Такива, които по пътищата карат така, сякаш дяволът ги гони, винаги съм ги ненавиждал, тъй като са жалки и безотговорни типове. За такива изпълнения си плащаш 5-10 кинта и отиваш я на Божурище, я на Калояново да се гониш със смъртта - така, както се прави по целия свят. Или в най-лошия случай си намираш безлюден междуселски път, на който, ако стане нещо, само ти ще пострадаш! Крайно време е вече да се осъзнае - всеки шофьор и моторист, когато седне зад волана/кормилото, с единия крак е в затвора, а с другия - в гроба. Демек, когато влезнеш в ролята на ЗКУ <зад-кормилно-устройство>, поемаш огромната отговорност не само за твоя, но и за живота на всички същесвта с пулс в радиус 500 метра от теб!

Надявам се този чаршаф да не предизвика обширан и остра полемика и да не обиди много хора.
Поздрави и карайте с разум!
Теория на дипломацията от Ал Капоне:
"С усмивка можеш да стигнеш далеч.
Но много по-далеч можеш да стигнеш с усмивка и пистолет!"

Honda JuniorZ Team

Изображение
Бeтон
Легендарен флуудър
Специалност: Математика и информатика
Курс: завършил

Мнение от Бeтон »

Е чаках някой от Дружба да се изкаже. Дори познава това пишлеме. Ако му бях класен и като толкова му се кара, щях да му намеря москвич и да прибере гроздето на едно село, че да се научи - хем да кара, хем на общественополезен труд.

Дори много точно разсъждава колегата. Съгласен съм с всичко.

Каквото искат да го правят, аз се моля да не попадам на такива. Представям си какво му е било на таксиджията. Не е можело да реагира по никакъв начин :shock: стажът му не е помогнал за 5 стотинки, пък ако ще да е отивал до луната с кола. Гадно :?
А как ще ограничат налазването на пътищата от такива си е работа на МВР.

WaveMastaa написа:Тук Бетон го подкрепям
За ключовете става на въпрос
WaveMastaa написа:И накрая нещо към Бетон
Човече, да си изсиля колата до край, което се случи оная вечер за първи път знаеш ли колко трябваше да мина? За 6 месеца и малко - 5000 километра - градско и извънградско при всякакви условия - жега, студ, мъгла, сняг, поледица, дъжд... а за паркирания, маневри в тесни пространства, газене в преспи да не говорим. Сигурно съм изял съединителя за още толкова.
Няма друг начин да се изучи една кола с всичките й номера. Само с практика.
А на въпроси от вида - пробва ли я непосредствено след покупката... просто не отговарям.
Като си я взех от радост веднага отидох на морето и карах с не повече от 70. Защо ли? Първо - не й знам женските номера. Второ - може да има дефекти, не е минавала ремонт. И се оказа, че правилно съм разсъждавал. Имаше почти скъсан болт на предния мост :shock: :shock: :shock: :shock:

А тоя гепил за сефте ключовете от сестра си, минал 500 метра с жабарския коптор и се е помислил за Шумахер.
Изображение
Аватар
ники
Легендарен флуудър
Курс: пети

Мнение от ники »

MERCES_LETIFER написа:Само на мен ли ми омръзна да чета за нарцистичните шофьорски преживявания на Илиян? :evil: Прощавай, но имам чувството, че всяко твое мнение завършва с трогателен, описателен анализ я на пътната обстановка, я на преживяванията ти зад волана, я на контактите ти с други МПС-та... Стига! Не ме интересуват екзистенциалните въпроси за паленето на Фиата, нито се вълнувам кой с колко е карал, нито изпитвам желание да гледам потресаващи кадри на реални катастрофи! То хубу, 1, 2, 3 пъти сподели, изпитваш вълнение, очевидно много ти харесва да си имаш кола, чудесно, а и ти възхищавам се за това, наистина!!.., ама някво малко прекали! А авто-ориентировъчност на форума засега няма! (ако имаш подобна претенция, то и аз ще настоявам да се направи една специална преводаческа тема, пък!.., и лично ще се погрижа да я напълня с казуси, които ни най-малко не интересуват болшинството от останалите, невинни потребители!)
Жени и коли...
Аватар
Бавария
Легендарен флуудър
Специалност: Право - редовно
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от Бавария »

MERCES_LETIFER написа:Само на мен ли ми омръзна да чета за нарцистичните шофьорски преживявания на Илиян?
1. Кой е Илиян?
2. Вчера на изхода от Дружба гледах последствията от катастрофата.
Don't look back, 'cause you know what you might see
Изображение
"И най-добре скроените мечти на мишките и хората
остават често неосъществени."
Of Mice and Men
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Мнение от Търговецът на кристал »

http://news.netinfo.bg/?tid=40&oid=1279360
А ето какво е станало снощи. Четирите загинали момчета са ми задочни съученици - 12 клас в моята гимназия.
И после няма виновни, а в Стара Загора има двудневен траур.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Аватар
Scorpion
Легендарен флуудър
Курс: четвърти

Мнение от Scorpion »

Търговецът на кристал написа:http://news.netinfo.bg/?tid=40&oid=1279360
А ето какво е станало снощи. Четирите загинали момчета са ми задочни съученици - 12 клас в моята гимназия.
И на мене са ми съученици - от випуска непосредствено след моя - една година по-млади от мен. :(
I won't waste myself on you! http://www.youtube.com/watch?v=7UZLUmx7a34
Cecilia Lisbon
Легендарен флуудър

Мнение от Cecilia Lisbon »

:oops: съжалявааааам, не съм искала да кажа нещо лошо, а сега като се чета, звуча злобничко :oops: :oops: :oops: извинявай, Бетон-чи :oops:
Аватар
pink floyd
Пишеща машина
Специалност: право

Мнение от pink floyd »

6 човека :shock: :? :pale:
Аватар
Amberglow
Паисий

Мнение от Amberglow »

Търговецът на кристал написа:http://news.netinfo.bg/?tid=40&oid=1279360

а кой е виновен тогава?
Те, че не са спрели на Стоп? Кой може да го докаже дали са спрели или не, дали за миг се е разсеял шофьорът, дали някой не се е засмял на нещо ...

R.I.P. и пази Боже, че е страшно. ;/
Take my ego for a ride,
  • 'Cause there's nobody by my side.
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Мнение от Търговецът на кристал »

Amberglow,
Нещо не се разбрахме. От материала - поне във вида, в който аз го прочетох в ранния следобед - не става ясно кое е причинило катастрофата. От баща ми знам, че снощи в Стара Загора е валял наистина силен дъжд - и това май е единственото сигурно нещо.
Ако шофьорът наистина не е спрял на Стоп, нарушението е факт и това си е чисто рисково поведение - особено при мокра настилка и прочее. Но това не означава, че смъртта на тия деца е... знам ли... логична. Трябва да видя дали има ъпдейт на информацията, но каквото и да е станало, изходът си е просто трагичен.
Точно днес си мислех за деня преди рождения си ден тая година, когато един кретен изпреварваше като луд по завоите към Шипка, при условие, че валеше дъжд и, както се сещате, от едната страна е баир, от другата - дере. Не е оферта някой да ти изскочи насреща, при условие, че ти си караш внимателно, със съобразена скорост и т.н.т. Но да, тогава само късметът ни спаси. Дори не мога да кажа, че опитът на баща ми помогна, щото няма какво да направиш, когато някой се е залетял към теб, а ти няма накъде да мръднеш.
Мисълта ми е, че ако толкова имат желание да се трепят (не говоря за конкретния случай с тия момчета и искам това да е ясно), нека отидат някъде, където да рискуват само собствения си живот. Не е необходимо да убиват и други, които нямат абсолютно никаква вина. Иначе инциденти са ставали и ще продължат да стават - някои заралии може и да си спомнят за инцидента с бетоновоза преди... 9.5 години, когато загинаха семейство лекари с 10-годишното си момиченце - познавам сина им, който загуби цялото си семейство за миг. Въпросът е обаче защо трябва голяма част от тях да са предизвикани сякаш нарочно - неъобразена скорост, лоша преценка на пътните условия, употреба на алкохол и т.н.т. Тогава наистина ме е яд и ми е мъчно, щото всеки един от нас може да стане жертва не просто на случайност, която не е можело да бъде предотвратена, а на нечия наглост и самодоволство.
Тъй. Простете за отклонението. Просто темата наистина ми е много болна и съм склонна да ошамаря съвсем искрено и лично всеки пикльо, който си мисли, че е единствен на пътя и че на него нищо не може да му се случи. Еми да, на тия обикновено наистина нищо им няма - само дето убиват невинни хора, които просто са се озовали на кофти място в лош момент. :x
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Публикувай отговор

Обратно към “Новини”