http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=335829
Точно вчера в темата "какво ви направи щастливи днес 6" обясних при скорости от порядъка на 130 до какво би довело едно трепкане, паника, неадекватни манипулации с волана и прочие.
Точно до това.
Фиат Брава... пффффффф...
Малко по-мощна от моето рено, но по-нестабилна. И с повече от 150 съм изпреварвал, знам какво е при коли с подобни параметри, конструкции, гуми 13-ки. Поради високата скорост контактът на гумата с пътя се осъществява за по-кратко време и сцеплението намалява (всеизвестен факт), волана става толкова лек, все едно го въртиш във въздух. Поне половин километър, че и повече трябва да трае плавното премиване вляво, задържане вляво за укротяване на всякакви сили (без да навлизаме в луди теории)... и след това по същия начин - преминаването вдясно. Рязко движение - гейм овър. Тоя не е изпреварвал и с 50, тръгнал ми със 150 да изпреварва.
Ей заради такива келемета измислят глупави санкции и добавки в закона, често пъти от които страдат не които трябва, защото в БГ не всички са равни пред закона.
Познавам много хора, които са си признавали, че са шофирали без книжка преди да я получат. Но за такива изцепки не съм чул, точно напротив - кротко, спокойно, едва ли не да бъдат незабележими на платното точно с цел да не бият на очи.
А тук като ще се правим на мъже, така става. Кофти, че не се е утепал. Ще продължи да всява шок и ужас по пътищата и за в бъдеще. И другите до него не са пострадали за жалост. Друг път да знаят при кого се качат.
Според мен това пишлеме доживотно не трябва да вземе книжка дори и за магарешка каручка, родителите му и тая 20 годишна курва трябва да изплатят щетите на хората, а здравето им... нямам си и на идея.
Представяте ли си сутринта отивате на работа и некво торпедо изскача срещу вас
БМВ-то може и да се оправи, ама таксито е безнадежден случай - за скрап.