Възможно ли е...
Модератор: MidwinterSun
-
kaloyand
- От дъжд на вятър
- Специалност: Право
- Курс: трети
- Адрес в галерията на СУ: http://www.snimka.bg/?album;aid=154318
Възможно ли е...
Аз съм кандидат-студент и искам да следвам право,но имам един проблем-налага ми се да работя докато уча и искам да питам тези,които вече са студенти специалност право-това възможно ли е(да учиш и работиш едновременно)?
Право,3 курс,13гр
- MidwinterSun
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право (р)
- Курс: пети
- Обратна връзка:
Re: Възможно ли е...
Зависи каква ти е работата. Имайки предвид, че упражненията са задължителни, работата без гъвкаво работно време е абсурдна.
Аз например се занимавам предимно с промоутърска дейност - еднократни ангажименти или такива с плаващо работно време.
Преди това имах надомна работа, свързана с поддържането на интернет сайт.
Един мой познат работи в Change бюро на смени - половин или пълен работен ден, както на него му е удобно.
Има работодатели, които предлагат работа в удобно за студентите време - например, казват ти, че за седмицата трябва да покриеш един определен хорариум от 20 часа и ти вече си разпределяш как ще го направиш - на пълен и на половин работен ден.
Аз например се занимавам предимно с промоутърска дейност - еднократни ангажименти или такива с плаващо работно време.
Преди това имах надомна работа, свързана с поддържането на интернет сайт.
Един мой познат работи в Change бюро на смени - половин или пълен работен ден, както на него му е удобно.
Има работодатели, които предлагат работа в удобно за студентите време - например, казват ти, че за седмицата трябва да покриеш един определен хорариум от 20 часа и ти вече си разпределяш как ще го направиш - на пълен и на половин работен ден.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.

Всъщност почти като при истинските хора.

- Митре_Влаха
- От дъжд на вятър
- Курс: първи
Напълно е възможно. Магазини като Ханди и Мсвят предлагат задоволитено и плаващо работно място. Заплащането също не е зле, работата не е изморяваща. 
-
kaloyand
- От дъжд на вятър
благодаря за отговорите.Аз се бях притеснил че ако ме приемат право в СУ,няма да мога да работя,а ми се налага.
Право,3 курс,13гр
- пикси
- Драскач
- Курс: втори
Е, аз не съм идеален пример, но съм задочно и работя на повече от пълен работен ден в правен отдел на международен холдинг. Връзват се нещата, но е за сметка на мое безсъние и често пропускане на лекции, както и отлагане на изпити. Не е идеален вариант, но пък опит и знания - тези неща си струват. Поне за мен.
Тук колегите ти посочват нелоши варианти, все пак зависи какво ти се работи и как ще го учиш това право.
Успех,каквото и да решиш.
Тук колегите ти посочват нелоши варианти, все пак зависи какво ти се работи и как ще го учиш това право.
Успех,каквото и да решиш.
Идеите на великите са крадени от живота, който и обикновените живеят. Сигурно те нямат време да се занимават с глупости, от които да родят велико откритие. Не всеки го удря ябълка по главата с положителен ефект, но пък всеки може да седне под дървото.
- Milky_Way
- В началото бе словото
- Специалност: право
Напълно е възможно да работиш и да следваш право.В университета нещата изглеждат по-трудни, отколкото са.Струва ти се, че са несъвместими с работата, но не е така.Казвам го от собствен опит.И тези "задължителни" упражнения не са такъв голям проблем.Пък и ако решиш да работиш по специалността си, повечето работодатели са доста либерални.И няма как иначе - в крайна сметка ти не си им нужен, ако не завършиш!Споко, работи си и трупай опит.Няма да си първият или последният работещ студент.В моя курс (4ти) познатите ми, които не работят, са единици. 
-
kaloyand
- От дъжд на вятър
мерси на всички за отговорите.Milky_Way написа:Напълно е възможно да работиш и да следваш право.В университета нещата изглеждат по-трудни, отколкото са.Струва ти се, че са несъвместими с работата, но не е така.Казвам го от собствен опит.И тези "задължителни" упражнения не са такъв голям проблем.Пък и ако решиш да работиш по специалността си, повечето работодатели са доста либерални.И няма как иначе - в крайна сметка ти не си им нужен, ако не завършиш!Споко, работи си и трупай опит.Няма да си първият или последният работещ студент.В моя курс (4ти) познатите ми, които не работят, са единици.
А как стоят нещата със летните бригади?Много е важно за мен
Право,3 курс,13гр
- Milky_Way
- В началото бе словото
- Специалност: право
За съжаление с бригадите е по-сложно.Най-вече заради многото изпити, които се пропускат.Само заради броя им има вероятност да не ти позволят да запишеш следваща година.Някои колеги от моята група вече изгоряха.Карат те да прекъсваш и при това положение следващата година не можеш да отидеш на бригада.
А и ректорът на СУ най-официално се обяви против бригадите и се опитва да затяга дисциплината
А и ректорът на СУ най-официално се обяви против бригадите и се опитва да затяга дисциплината
-
kaloyand
- От дъжд на вятър
мерси за отговора.Все пак се надявам че може и да има някакъв шанс да склоня някои от професорите да се явя на изпити по-рано,но като стана студент,тогава ще му мисляMilky_Way написа:За съжаление с бригадите е по-сложно.Най-вече заради многото изпити, които се пропускат.Само заради броя им има вероятност да не ти позволят да запишеш следваща година.Някои колеги от моята група вече изгоряха.Карат те да прекъсваш и при това положение следващата година не можеш да отидеш на бригада.
Право,3 курс,13гр
-
Danielka
- В началото бе словото
- Специалност: rijf,rs
Студентска съм втори курс история . Искам да кандидатствам право, но задочно.Не искам да си прекъсвам редовното обучение - възможно ли е?
- Smoking Mirror
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
малко проблемно става по сесия понякога с работата, ама се свиква 
Peace is a lie. There is only passion.
Through passion, I gain strength.
Through strength, I gain power.
Through power, I gain victory.
Through victory, my chains are broken.
Through passion, I gain strength.
Through strength, I gain power.
Through power, I gain victory.
Through victory, my chains are broken.
- Shamana
- От дъжд на вятър
- Обратна връзка:
Kaloyand, ако си решил да ходиш на бригада те съветвам да го направиш още първата година, защото след това е почти невъзможно.
A black wind took you away, from sight
And held the darkness over day, that night
And held the darkness over day, that night
- proUSA
- Легендарен флуудър
- Специалност: Журналистика
Първата е важна, защото ако пропаднеш на два изпита не може да запишеш втори курс.
- Advocate
- Драскач
Вече няма 2 изпита.Поне това което ни казаха на първи курс тази година.Или взимаме изпитите , или втори курс през крив макарон ..
Salus populi suprema lex
- Митре_Влаха
- От дъжд на вятър
- Курс: първи
Именно. Първа година вече никъде не могат да влачат. Дано не се окаже фатално