Предложение за кирилицата във форума като ЗАДЪЛЖИТЕЛНА.
Модератор: Плазмодий
Предложение за кирилицата във форума като ЗАДЪЛЖИТЕЛНА.
Добър ден.
Днес имах честта да се регистрирам във вашият форум.
На пръв поглед ми хареса, но останах много разочарован от това, че във форума на най-големият български университет и имащ претенцията да бъде ствол на вишето образование в нашата страна България, писането на кирилица не е задължително.
Малко е неприятно като влезнеш да четеш някакви теми и мнение писани от българи на латиница (маймуница) точно в този форум.
Нядавам се да погледнете на нещата по-сериозно.
На пръв поглед ми хареса, но останах много разочарован от това, че във форума на най-големият български университет и имащ претенцията да бъде ствол на вишето образование в нашата страна България, писането на кирилица не е задължително.
Малко е неприятно като влезнеш да четеш някакви теми и мнение писани от българи на латиница (маймуница) точно в този форум.
-
mushroomhead
- Легендарен флуудър
-
Циндил-Пиндил
- Легендарен флуудър
Re: Предложение за кирилицата във форума като ЗАДЪЛЖИТЕЛНА.
Не е лошо също така да се пише и правилно граматически, нали?jonny написа:Добър ден.
На пръв поглед ми хареса, но останах много разочарован от това, че във форума на най-големият български университет и имащ претенцията да бъде ствол на виСшето образование в нашата страна България, писането на кирилица не е задължително.
Иначе напълно подкрепям писането на кирилица!
-
Циндил-Пиндил
- Легендарен флуудър
Виж, че и ти така си го написалstone написа:Не е лошо също така да се пише и правилно граматически, нали?jonny написа:Добър ден.
На пръв поглед ми хареса, но останах много разочарован от това, че във форума на най-големият български университет и имащ претенцията да бъде ствол на виСшето образование в нашата страна България, писането на кирилица не е задължително.
Нядавам се да погледнете на нещата по-сериозно.Не приемай това като заяждане, но просто много често се получава така, когато някой апелира за кирилица и правилен правопис да направи куп грешки - айде пълния член и някои професори не го знаят, но да напишеш више образование без С не говори добре за твоята собствена грамотност...
Иначе напълно подкрепям писането на кирилица!
-
mushroomhead
- Легендарен флуудър
-
Циндил-Пиндил
- Легендарен флуудър
Вижте едно е да изискваш от хората да пишат правилно граматически защото това според мен е абсолютно ненужно.
Но писането на кирилица според мен е нужно.
Лично като чета на латиница след 2-рото изречение не мога да продължа.
Кирилица ДА но правилно граматически НЕНУЖНО според мен - това го пиша в лицето на модератор на форума на Дата.БГ.
Кирилица ДА но правилно граматически НЕНУЖНО според мен - това го пиша в лицето на модератор на форума на Дата.БГ.
Аз съм го написал съвсем умишлено така - както той го е написалЦиндил-Пиндил написа: Виж, че и ти така си го написал![]()
И защо да е ненужно? Според мен еднакво лошо впечатление прави постинг на маймуница и постинг на кирилица с правописни грешки...а това, че си модератор няма абсолютно никакво значение в случая.jonny написа: Кирилица ДА но правилно граматически НЕНУЖНО според мен - това го пиша в лицето на модератор на форума на Дата.БГ.
-
mushroomhead
- Легендарен флуудър
С какъв ник си в Датата?А що се отнася до правописните грешки хмм ми почти всеки ги допуска при писане по клавиатурата.Досадно е като постна и забележа ,че съм сбъркал някъде да редакатирам постаjonny написа:Вижте едно е да изискваш от хората да пишат правилно граматически защото това според мен е абсолютно ненужно.
- Vlad
- В началото бе словото
100% си прав! Подкрепям те напълно. Преди време и аз бях подел подобна инициатива, но ме скастриха набързо. Радвам се, че вече има повече хора, които защитават кирилицата тук.jonny написа:Добър ден.
Това че съм мод исках да го кажа че съм видял и добил опит от един голям форум в чиито екип съм член.
Вие първо научете хората да пишат на български.
А отностно граматиката - ами може да я сложите като задължителна но 100% във всяка тема ще почнат юзерите да се карат за грешки.
Но все пак вие си решавате - аз просто исках да предам малко опит от работа в форум с 52535 регистрирани потребители
.
Вие първо научете хората да пишат на български.
А отностно граматиката - ами може да я сложите като задължителна но 100% във всяка тема ще почнат юзерите да се карат за грешки.
Но все пак вие си решавате - аз просто исках да предам малко опит от работа в форум с 52535 регистрирани потребители
- dimo
- Site Admin
- Специалност: РСМТ, магистратура
- Курс: семестриално завършил
- Адрес в галерията на СУ: http://gallery.uni-sofia.bg/index.php?cat=10001
- Обратна връзка:
Кирилицата вече е задължителна. За който има проблеми - http://62.44.96.30/phon.zip
Инсталира се с десен клавиш върху BgKYBSXP.inf и след това Install.
След това от Регионални и езикови настройки се добавя българска фонетична.
Деинсталира се от Контрол панел / Add/Remove Programs.
Инсталира се с десен клавиш върху BgKYBSXP.inf и след това Install.
След това от Регионални и езикови настройки се добавя българска фонетична.
Деинсталира се от Контрол панел / Add/Remove Programs.
- ^PrincessA^
- Легендарен флуудър
- Специалност: МП Трудови пазари и развитие на човешките ресурси
- Курс: завършил
- Обратна връзка: