БЪЛГАРИЯ - интелектуален донор

Място за разпространение и коментар на различни новости за и в Софийския университет

Модератори: peterdi, Bagatur, e-comedia

camel
Легендарен флуудър
Специалност: Публична администрация
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Re: БЪЛГАРИЯ - интелектуален донор

Мнение от camel »

Scorpion написа:Камеле, ще ти дам пример с моята специалност, за да не спекулираме с "фирмите за джапанки". Кое говори по-добре за един юрист - да бачка като юрисконсулт в общината или да работи в реномирана кантора?
А кое говори по - добре да един юрист - да е главен секретар на МС или да работи в КС или да работи като юрист във фирма за джапанки? :lol:
Бет, в закона за държавния служител изрично са записани условията за израстване в ранг на служителите. Така че доводът ти не е валиден. При добро изпълнение на служебните задължения можеш да се издигаш всяка година. :wink:
dexteriti написа:Не си нищо повече от един шибан никнейм и твоето мнение си е като твоя г*з, носи си го, но не го навирай много...
:notworthy:

- I want to change the world....
Did u bring in any weapons?
- Of course not!
Then you are not changing anything...
Аватар
Scorpion
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: четвърти

Мнение от Scorpion »

Човек, твърде си субективен в мненията си по темата - все пак учиш Публична Администрация.
I won't waste myself on you! http://www.youtube.com/watch?v=7UZLUmx7a34
Аватар
Bethany
Да живей словото

Мнение от Bethany »

camel написа:
Scorpion написа:Камеле, ще ти дам пример с моята специалност, за да не спекулираме с "фирмите за джапанки". Кое говори по-добре за един юрист - да бачка като юрисконсулт в общината или да работи в реномирана кантора?
А кое говори по - добре да един юрист - да е главен секретар на МС или да работи в КС или да работи като юрист във фирма за джапанки? :lol:
Бет, в закона за държавния служител изрично са записани условията за израстване в ранг на служителите. Така че доводът ти не е валиден. При добро изпълнение на служебните задължения можеш да се издигаш всяка година. :wink:
Де юре да, но де факто дали е така? За мен работата в ДА в момента на новозавършил е чисто губене на време и затъпяване. А от пост "младши експерт" до главен секретар, знаеш ли колко време трябва да се мине, ако всичко се случваше "де юре"?
Обичай родината си ,не защото е силна или богата ,а защото е ТВОЯ!!!
Аватар
sientelo
Легендарен флуудър
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от sientelo »

Май точно в това е проблемът на цялата ни администрация и властите нагоре,че няма кадърни хора, които да заемат тези постове :arrow: защото способните млади хора логично предпочитат по-добре платената и по-перспективна работа в частния сектор, отколкото да си губят времето за жълти стоинки в публичния сектор. Жалко обаче,че от това страдаме всички ние, защото докато ни обслужват и управляват някакви некадърници, нещата няма да се оправят от самосебе си :arrow: трябват си нови мозъци, свежи идеи и нови сили и много упорит труд за да потръгнат поне нещата в някаква положителна насока.
Като птичка в небесата :)
Аватар
pink floyd
Пишеща машина
Специалност: право

Мнение от pink floyd »

Отъждествявате "интелектуална дейност" само с работа в научна институция. Преди десети е било така - учиш, за да бъдеш назначен на държавна служба; сега свободните професии изискват не по-лоша научна подготовка.
Темата се изразява не в това, че БАН е непривлекателна за млади и напористи учени, а че хората с потенциал бягат зад граници, за да бъдат оценени по достойнство. Не боравя с конкретни статистически данни, обаче за мен е очевидно: най-способните хора от класа ми учат в чужбина (което никак не е лошо), но нямат и бегло намерение да се връщат (което вече е беда). Нормално е като се огледаш и разбереш, че някъде си личните способности се ценят и има що-годе справедливо социално разслоение, да ти се прииска да отидеш там.
Добре де, държавата ни е по-стока от Албания, обаче мен това не ме топли много.
Аватар
Bethany
Да живей словото

Мнение от Bethany »

pink floyd написа:Отъждествявате "интелектуална дейност" само с работа в научна институция.
Аз говоря за целенасочена научна дейност, а не за "интелектуална" въобще, поне според мен има разлика.
Обичай родината си ,не защото е силна или богата ,а защото е ТВОЯ!!!
slnce
В началото бе словото

Мнение от slnce »

На коя точно България не й трябват грамотни хора, знаещи и можещи?
Ние от тази България ли сме ?
Или сме от онази, на която й трябват?
Ако сме от онази, на която й трябват, дайте да ни видят. И добре да ни видят. Ясно и недвусмислено. Да видят, че има и такава България. Че има мозъци и тук. Че не всичко е изтекло навън. И това, дето не е изтекло, може да си извоюва и да заеме позицията, която му се полага.
Хайде да започнем да се идентифицираме, искате ли?
Можем да започнем с анкета например.
От коя България сте? - 1.от тази, дето й трябват умни хора или 2. от тази, дето не й трябват умни хора.
slnce
В началото бе словото

Мнение от slnce »

Започвам със себе си:
Аз съм от 1. -дето й трябват умни хора
Публикувай отговор

Обратно към “Новини”