Държавата не става по-зле. Стига сте сте си втълпявали глупости. Ако толкова не ви харесва, какво егаси правите тука? В чужбина какво толкова очаквате? Никой няма да ви посрещне с червено килимче. И там трябва да бачкате не по-малко от тука, за да успеете. Ще се бориш да се махнеш? Какво има да се бориш, границите са отворени, не е нужна борба.innamorata написа: И да при положение, че държавата е много зле и ще става много по зле, аз ще се боря да се махна.
БЪЛГАРИЯ - интелектуален донор
Модератори: peterdi, Bagatur, e-comedia
- ники
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: пети
Re: БЪЛГАРИЯ - интелектуален донор
- innamorata
- Да живей словото
- Специалност: Maтематика и информатика
- Курс: първи
Еми не, е толкова лесно..хващаш си багажчето и айде... Какъв е смисъла да съм на друго място и пак да съм същата мърда. Целта ни би трябвало да е да се развиваме. Нито на Европа, нито на САЩ им трябват мърди. Те си имат достатъчно.ники написа:Държавата не става по-зле. Стига сте сте си втълпявали глупости. Ако толкова не ви харесва, какво егаси правите тука? В чужбина какво толкова очаквате? Никой няма да ви посрещне с червено килимче. И там трябва да бачкате не по-малко от тука, за да успеете. Ще се бориш да се махнеш? Какво има да се бориш, границите са отворени, не е нужна борба.innamorata написа: И да при положение, че държавата е много зле и ще става много по зле, аз ще се боря да се махна.
Темата е затова как младите бягат от държавата, за да търсят по-добър живот, а той както знаем, не се поднася на сребърен поднос, трябва да се потрудиш!
No face, no name, no number...
ФМИ - 2 курс Математика и информатика
ФМИ - 2 курс Математика и информатика
Айде, айде. Ниски им били заплатите на учените. Преподавателите ни да не са останали гладни. Е, вярно, че работят не само в университета, но пари така се печелят - с работа. Навсякъде има хора, които работят на повече места.
Значи, така решихме да ги подредим във форума - потребител, модератор, потребител, модератор . . .
- kristina_fan
- Пишете, о, братя
140 лв заплата на завършили бакалаври в институтите по физика на бан
.
Аз като завършвах беше 180.00 лв, да не би да са я намалили? Може ли нормален човек при това висшист да работи за пари под минималната РЗ? На запад хората не заемат длъжности и предпочитат да са безработни доброволно за да не може да пада цената на труда.kristina_fan написа:140 лв заплата на завършили бакалаври в институтите по физика на бан.
Обичай родината си ,не защото е силна или богата ,а защото е ТВОЯ!!!
-
Бeтон
- Легендарен флуудър
- Специалност: Математика и информатика
- Курс: завършил
Трябва да си болен, че да отидеш точно в банkristina_fan написа:140 лв заплата на завършили бакалаври в институтите по физика на бан.

Сега да, но по принцип, ако искаш да се занимаваш с наука не виждам др. по-перспективно място.Бeтон написа:Трябва да си болен, че да отидеш точно в банkristina_fan написа:140 лв заплата на завършили бакалаври в институтите по физика на бан.
![]()
![]()
-
camel
- Легендарен флуудър
- Специалност: Публична администрация
- Курс: четвърти
- Адрес в галерията на СУ: ?
- Обратна връзка:
Държавната служба не е за всеки. Също понякога е хубаво човек да проумее, че не всичко в една длъжност/работа опира единствено и само до парите.Bethany написа:Самия факт, че стартовата заплата за "младши специалист" в държавната администрация е 363 лв, какво Ви говори? Кой умен, млад човек с амбиции ще ходи да "бачка" за 363 лв, като минималната РЗ е 240.00 лв? За това всички сме свидетели на качеството на обслужване в държавната администрация.innamorata написа:Това е положението в България. Не се насърчава образованието и науката, значи няма нужда от интелигентни хора... Затова има това изтичане на мозъци.
На нас ни трябват "бачкатори" дето да ги залъгваш с мизерни пари, а те са много, защото истинате е, че сме бедни, много бедни! И всеки се навива да прави всичко само и само да закърпи месеца.
В момента Министър - председателят на България получава около 4 000 лева заплата. М?
dexteriti написа:Не си нищо повече от един шибан никнейм и твоето мнение си е като твоя г*з, носи си го, но не го навирай много...
- I want to change the world....
Did u bring in any weapons?
- Of course not!
Then you are not changing anything...
Да, съгласна съм, че държ.служба не е за всеки- най-често това са застаряващи, изкуфяли и технически неграмотни хорица, без други перспективи., мн. често не знаят др. езици, стоят на държавната службица до пенсиониране. Ако някой скоро да се е сбъсквал с "държавната администрация" знае за какво говоря! Те не са виновни, но ниското заплащане предполага ниско качество на обслужване.
-
camel
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Твърдението ти не е вярно. Ако си представяш администрацията като седене зад гишето и обслужване на клиенти мога да те оборя много лесно. В своята същност административната дейност е изключително напрегната и динамична. Голяма част от експертите знаят поне 1 чужд език и имат прилична техническа грамотност. Естествено винаги има изключения. Що се отнася до застаравянето - има както възрастни, така и сравнително млади хора на около 25 - 30 години. Плюс това има възможности да изкараш повече пари от обявените в длъжностната характеристика (не говоря за измами и далавери). Какви са начините - най - често това са различни проекти в рамките на съответната административна структура.Bethany написа:Да, съгласна съм, че държ.служба не е за всеки- най-често това са застаряващи, изкуфяли и технически неграмотни хорица, без други перспективи., мн. често не знаят др. езици, стоят на държавната службица до пенсиониране. Ако някой скоро да се е сбъсквал с "държавната администрация" знае за какво говоря! Те не са виновни, но ниското заплащане предполага ниско качество на обслужване.
Иначе мисля, че не разбра напълно горния ми коментар. Държавната служба въплатява в себе си един по - особен престиж и още едно нещо, което ти избяга - властта.
dexteriti написа:Не си нищо повече от един шибан никнейм и твоето мнение си е като твоя г*з, носи си го, но не го навирай много...
- Of course not!
Не е случайно и това, че в тези среди (говоря за не толкова застаряващите) има и най-много корупционни практики, защото никой не разчита на осн. заплата, ако имаш възможност прегледай Закона за държавния служител и какви правомощия има един държавен служител и дали може да участва в подобни проекти, тук става въпрос за конфликт на интереси.camel написа:Твърдението ти не е вярно. Ако си представяш администрацията като седене зад гишето и обслужване на клиенти мога да те оборя много лесно. В своята същност административната дейност е изключително напрегната и динамична. Голяма част от експертите знаят поне 1 чужд език и имат прилична техническа грамотност. Естествено винаги има изключения. Що се отнася до застаравянето - има както възрастни, така и сравнително млади хора на около 25 - 30 години. Плюс това има възможности да изкараш повече пари от обявените в длъжностната характеристика (не говоря за измами и далавери). Какви са начините - най - често това са различни проекти в рамките на съответната административна структура.Bethany написа:Да, съгласна съм, че държ.служба не е за всеки- най-често това са застаряващи, изкуфяли и технически неграмотни хорица, без други перспективи., мн. често не знаят др. езици, стоят на държавната службица до пенсиониране. Ако някой скоро да се е сбъсквал с "държавната администрация" знае за какво говоря! Те не са виновни, но ниското заплащане предполага ниско качество на обслужване.
- Scorpion
- Легендарен флуудър
Каква власт има в това да работиш в някоя дирекция на еди-кое-си министерство? Властнически правомощия имат държавните органи, а не държавната администрация. Престижно било - да работиш в частния сектор е много по-престижно, отколкото в държавния.camel написа: Държавната служба въплатява в себе си един по - особен престиж и още едно нещо, което ти избяга - властта.А както всички ние знаем човешките същества искат най - много от всичко власт.
I won't waste myself on you! http://www.youtube.com/watch?v=7UZLUmx7a34
-
camel
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Бет, този закон съм го прегледал доста пъти досега. Нямай грижа. Обърни внимание на принципа на стабилитета и ми кажи коя частна компания го предлага.
Скорп, повярвай ми, има. И до доста голяма. Ако не формална, то поне реална.
Бюрокцарията винаги ще бъде факторът, от който всички ние зависим.
Иначе за престижа на държавната служба в България си е въпрос на лично виждане. В доста от администрациите по света като тези в САЩ, Англия, Белгия, Холандия, Нова Зеландия и др., не е. В почти всички тези държави има изявен административен ЕЛИТ, който е инстуционализиран. В България такъв още няма.
Да не говорим за Франция, където човек, завършил ЕНА, е Бог.
Аз пък не виждам никакъв престиж да съм управител на фирма за джапанки, примерно.
Скорп, повярвай ми, има. И до доста голяма. Ако не формална, то поне реална.
Иначе за престижа на държавната служба в България си е въпрос на лично виждане. В доста от администрациите по света като тези в САЩ, Англия, Белгия, Холандия, Нова Зеландия и др., не е. В почти всички тези държави има изявен административен ЕЛИТ, който е инстуционализиран. В България такъв още няма.
Аз пък не виждам никакъв престиж да съм управител на фирма за джапанки, примерно.
- Of course not!
Ти къде искаш да работиш- в сектор, който се развива или там където нямаш развитие? Мислиш ли си, че може да изкараш живота си на едно РМ? Защото в държ. администрация място се освобождава единствено след смъртта на титуляра.camel написа: Бет, този закон съм го прегледал доста пъти досега. Нямай грижа. Обърни внимание на принципа на стабилитета и ми кажи коя частна компания го предлага.
Скорп, повярвай ми, има. И до доста голяма. Ако не формална, то поне реална.Иначе за престижа в България си е въпрос на лично виждане. В доста от администрациите по света като тези в САЩ, Англия, Белгия, Холандия, Нова Зеландия и др., не е. В почти всички тези държави има изявен административен ЕЛИТ, който е инстуционализиран. В България такъв още няма.
Да не говорим за Франция, където човек, завършил ЕНА, е Бог.
![]()
Аз пък не виждам никакъв престиж да съм управител на фирма за джапанки, примерно.![]()
- Scorpion
- Легендарен флуудър
Камеле, ще ти дам пример с моята специалност, за да не спекулираме с "фирмите за джапанки". Кое говори по-добре за един юрист - да бачка като юрисконсулт в общината или да работи в реномирана кантора?
Какво ти дреме за стабилитета като в частния сектор за година заплащането е колкото за 3 години на държавна служба?
Какво ти дреме за стабилитета като в частния сектор за година заплащането е колкото за 3 години на държавна служба?
Последно промяна от Scorpion на 25 Фев 2009, 13:51, променено общо 1 път.
I won't waste myself on you! http://www.youtube.com/watch?v=7UZLUmx7a34