"Свободен вестник"

Това е общият студентски форум - за всичко свързано със следването на настоящите студенти на Софийския университет - бакалаври, магистри и докторанти.

Модератори: sientelo, peterdi, Ангел

Публикувай отговор
Бeтон
Легендарен флуудър
Специалност: Математика и информатика
Курс: завършил

Re: Брой първи на "Свободен вестник" - link

Мнение от Бeтон »

Не ми харесва особено.
Изображение
Аватар
pSy_ZeRo
От дъжд на вятър
Специалност: Журналистика
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Мнение от pSy_ZeRo »

Ми, извадихме и брой втори. :) Тиражът този път беше над 1000 бройки и се надявам все някой форумен потребител да е имал възможност да хвърли едно око на вестника. Ето и електронна версия - клик тук

Извинявам се от името на колектива за качеството на снимките в хартиеното издание, но явно в печатницата са прекалено големи фенове на червения цвят :x

Мнения за броя - тук; на svoboden.vestnik@gmail.com и на нашия скромен блог http://svobodenvestnik.blogspot.com
На мейла приемаме и авторски материали :wink:

Това е от мен, успех през новия семестър желая :salute:
Smash the mirror, smash the dreams...
Пишеща машина
Специалност: Книгоиздаване

Мнение от rueva »

аз се добрах до новия брой и само да кажа БРАВО! впечатлена съм, че първи курс сте толкова ентусиазирани! успех, чакам следващите броеве! : )
Бeтон
Легендарен флуудър

Мнение от Бeтон »

Аз го четох на опашката докато плащах таксите. Раздаваха го.
Кое те кефи?
1 стр. Пламна дом на клошар в подлеза пред Ректората? Той е супер известен този "дом". Жалко, едва ли има застраховка, загасили го бързо, едва ли друго може да се очаква - целия подлез да пламне :shock: :shock: :shock: :shock:
2 стр. - крадла в тролей Номер 5, нищо ново под слънцето и разяснения по чудото на техниката - Електронните карти за Градския транспорт
3 стр. - протеста. Дъвка се, мачка се, нищо ново няма
5 стр. - интервю с наркоманче, което станало правист
6 стр. - всеки може да си разкаже един ден от сесията
9 стр. - Сепултура :pukeleft: :pukeleft: :pukeleft: :pukeleft: :pukeleft: :pukeleft: :pukeleft:

Ако във всеки брой ще има наркомани, метъли... губят ме като читател.
Изображение
Аватар
pSy_ZeRo
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от pSy_ZeRo »

Бетон, напиши и ти нещо, тогава :) Нашата идея така или иначе е да дадем думата на всеки желаещ, който има нещо за казване (и може да го нахвърля на страница и половина word без явни цинизми и тежки прояви на неграмотност, де :lol: ). Приемам критиката, естествено, но по принцип отстрани е мааалко по-лесно, сещаш се :wink:

Мнение от Бeтон »

Ами аз какво да пиша?
Градски транспорт не ползвам, за пътната обстановка мога да пиша, кой се предрежда по светофарите и кой кара с неразмразени стъкла, така че да не вижда нищо :evil: :evil: :evil:
метъл :pukeleft:
мога да пиша за чалга партита.

Какви са хонорарите? :lol:

Ето, не се вписвам в политиката на вестника.
Изображение
Аватар
pSy_ZeRo
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от pSy_ZeRo »

Пари нЕма, с това започвам :lol: Редакционна политика - също. Иначе, хора за отразяване на партита и концерти си търсим перманентно, съвсем сериозно това :roll: :rr:

Та така.
Последно промяна от pSy_ZeRo на 24 Фев 2009, 23:56, променено общо 1 път.

Мнение от Бeтон »

Аз съм човекът! 8)
Подписа, подписа :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Изображение
Аватар
kristina_fan
Пишете, о, братя

Мнение от kristina_fan »

похвално пси-зеро..радвам се,че има млади хора,които не се занимават с тъпотии ами с нормални и хубави неща...я дай малко инфо за печатницата...и тн.,щото с една колежка имаме желание да правим вестниче за хф.....като идеята ни е да помагаме на колегите си....да правим интервюта с преподаватели,асистенти...полезни информации свързани с науката ни...и тн....обмисляхме да е на няква скромна цена.... :bom:
Аватар
di_snooker
Пишете, о, братя

Мнение от di_snooker »

Бeтон написа:Аз го четох на опашката докато плащах таксите. Раздаваха го.
Кое те кефи?
1 стр. Пламна дом на клошар в подлеза пред Ректората? Той е супер известен този "дом". Жалко, едва ли има застраховка, загасили го бързо, едва ли друго може да се очаква - целия подлез да пламне :shock: :shock: :shock: :shock:
2 стр. - крадла в тролей Номер 5, нищо ново под слънцето и разяснения по чудото на техниката - Електронните карти за Градския транспорт
3 стр. - протеста. Дъвка се, мачка се, нищо ново няма
5 стр. - интервю с наркоманче, което станало правист
6 стр. - всеки може да си разкаже един ден от сесията
9 стр. - Сепултура :pukeleft: :pukeleft: :pukeleft: :pukeleft: :pukeleft: :pukeleft: :pukeleft:

Ако във всеки брой ще има наркомани, метъли... губят ме като читател.
Хубаво е, че го критикуваш. Ще се опитаме да се поучим. И още по-хубаво е, че си го прочел от-до.
Когато малкият човек започне да хвърля голяма сянка, обикновено залезът е близо.
Аватар
proUSA
Легендарен флуудър
Курс: втори

Мнение от proUSA »

Аз харесвам вестника и желая на колегите ми успех!
Вестникът е много добре направен. Поздравявам редакторите!

Но имам и забележка! В България специалност "право" се учи 5 години. Дори и в измислените университети е така. Но автор в изданието твърди, че не е така...Уводът на интерв то с наркомана-правист започва с информацията, че той е студент 4 курс, а два реда надолу, че е последен семестър, т.е. дори завършва на средата на 4 курс...
Хвала на университетът, който мъчи правистите си 3 години и един семестър.
Аватар
pSy_ZeRo
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от pSy_ZeRo »

kristina_fan написа:похвално пси-зеро..радвам се,че има млади хора,които не се занимават с тъпотии ами с нормални и хубави неща...я дай малко инфо за печатницата...и тн.,щото с една колежка имаме желание да правим вестниче за хф.....като идеята ни е да помагаме на колегите си....да правим интервюта с преподаватели,асистенти...полезни информации свързани с науката ни...и тн....обмисляхме да е на няква скромна цена.... :bom:
Първо, благодаря за добрите думи :) С печатницата пряк контакт е общо взето невъзможен, говорете с вашия декан, дайте му някаква концепция и тогава се захващайте с нещо сериозно. Получаването на разрешение не отнема много време, принципно, но има и опция да ви откажат (минава се през доста бюрокрация, доколкото знам).
Като пристъпите към работата, използвайте InDesign за оформлението, най-малко грижи ще имате после. Не се обвързвайте с точна дата на излизане - обикновено се бавят поне ден спрямо срока. Най-важното в случая е да настоявате за разговор лично с Томов (началството на издателството), понеже иначе може просто да не ви обърнат внимание. Ако има още нещо по темата - пиши ни на редакционния мейл, по-компетентните в дизайна и организацията на производството ще ти отговорят :)
За правото - виноват, при редактирането съм спал някъде, явно :?

P.S. А, и последно - по-добре не мислете за цена, става прекалено сложно после. За тираж от 100-200 бройки все ще се намерят факултетски пари, мисля.
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Мила »

Браво, колеги и от мен! :) Много ви се радвам на ентусиазма :)
you have to keep
breaking your heart
until it opens
Аватар
shtarkel
В началото бе словото

Мнение от shtarkel »

Честит втори брой и от мен!
Силно впечатление ми направиха статиите на Петър Станчев - "Герой на нашето време", Наум Мороз- "От дъното до върха" и на Десислава Гичева- "Литературният стандАРТ". Успех и с подготовката на третия.
Бeтон
Легендарен флуудър

Мнение от Бeтон »

shtarkel написа:Силно впечатление ми направиха статиите на Петър Станчев - "Герой на нашето време"
Това момченце да си седи в детската градина и да не се изживява като писател, защото от статията е видно, че за мутрите е чел само от вестници, а фолкпевици е виждал само по телевизията.

Това в статията дето го пише детенцето... видял там некви нещастни селяни със селския модел беемве (ем пауър) да въртят гуми в студентски и да качат курвите...

Живота по някакъв начин ме е срещал с бивши охранители на Поли Пантев, Илия Павлов...

На една маса съм пил уиски с принцовете и принцесите на нашето време, както ги назовава тоя смешник... Според мен е наказуемо да се хвърлят клевети в публичното пространство.

Аз ви казвам - никой не се изживява като герой. Просто тъпия, български, комплексиран народ, понеже в кръвта му е да гледа чуждата, не и своята, яко злобее отстрани, а аз мога да кажа че не е толкова розова тяхната. За минута не искам да съм на тяхното място. Караш последен мерцедес, в клуба си в якото ВИП сепаре... ама с цената на какво...
Сиренето с пари, както се казва.

Такива статии са адски смехотворни и така може да се хули всеки.
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Студенти - общ форум”