СИД

Тук може да задавате помежду си въпросите, които са актуални в процеса на вашето следване в Софийския университет

Модератор: sientelo

Аватар
KeineSonne
Писаружяк
Обратна връзка:

СИД

Мнение от KeineSonne »

Свободно Избираема Дисциплина - мин. брой 5 за цялото следване. Нарича се още и СпецКурс по 1 семестър.
Та, какво става ако си се записал на някой, ходил си, обаче не се явиш на изпита??
Изображение Изображение
Аватар
Tripio
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Tripio »

счита се че не си ходил въобще :roll:
AVATEK - Студио за разработка и поддръжка на уебсайтове
Уеб студио на програмист на свободна практика. Създаване и поддръжка на уебсайтовe, интернет магазини, каталози и много други. Лично отношение към клиента.

http://avatek.bg
Аватар
peterdi
Легендарен флуудър
Специалност: ГИСК
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от peterdi »

Да.

Свободноизбираемите дисциплини като точки (или кредити, но кредити не е особено уместно) се броят след като си вземеш изпита. За самия семестър си се броят, но в крайния разбор - не.
НЕ НА АПАТИЯТА
Изображение
Аватар
sientelo
Легендарен флуудър
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от sientelo »

Значи доколкото аз знам ,щом си записал дадена дисциплина и не се явиш на изпит, то тогава ти се води като невзет изпит и трябва да се явиш на него,особено щом ти фигурират в учебния план,а не са някакви факултативни дисциплини !
Като птичка в небесата :)
Brainless Pirate
Гутенберг

Мнение от Brainless Pirate »

Предполагам има разлики тук-там, например при нас Спецкурсовете се обявяват допълнително, не ги пише в учебния план и са със статут на факултативни. Отделно има избираеми, от които пише колко трябва да имаш за всеки семестър, без значение кои точно.
Т.е. можеш да вземеш нужните ти кредити от друг избираем, ако на този не искаш да се явиш. Това от гледна точка на кредитите.

За оценките не знам. Дали те пише в протокола като 2, ако не се явиш, или просто не те пише?
Аватар
begemot_
Стенограф
Обратна връзка:

Мнение от begemot_ »

мисля че дори и факултативна да си записал, ти се води невзет изпит ако не си се явил
Ех, какво да се прави, не всички са студенти по молекулярна биология в СУ :lol:

Изображение
Brainless Pirate
Гутенберг

Мнение от Brainless Pirate »

А ако си събираш нужните кредити и без него (вкл. кредити, нужни точно от избираеми), тогава не можеш ли да не се явиш и да завършиш без него?
Публикувай отговор

Обратно към “Административни въпроси”