Търговецът на кристал написа:Не знам при вас как ще бъде - ние го учихме в 3-ти курс, но пак бяхме при Ефрем Ефремов. Лекциите са много малко, основното са упражнения - всеки час имахме една страница от вестник, в която нищо не е на мястото си и трябва да я редактираме. Нищо сложно, дори мога да кажа, че е много забавно.
Изпитът ни при него беше устен, ако не си правил достатъчно упражнения (аз тогава бях във Финландия и съм карала само 2-3 пъти общо, та затова се наложи да ме изпитва) върху книжката, която е написал. Казва се "Теория на журналистическото редактиране", или "Журналистическо редактиране" или нещо от сорта. Много е малка, 100 стр., чете се лесно. Корицата е зелена, има глави на "7 дни спорт" и "Труд" върху нея, ако не се лъжа. Полезна е, прочетете я.
Това е, което мога да ви кажа, но не гарантирам, че и при вас ще е така.
Здравейте, много ли е сложен този предмет? Нямах възможност да се явя на лекциите и сега съзнанието ми се тормози с кошмари за този човечец... Моите колеги мрънкат, нищо конкретно не могат да ми кажат. Видях, че са писали някакви две странички, използвали са някакви знаци за редактиране и т.н. Книжката ще се прочете живот и здраве утре. Споделете вашето наблюдение над предмета и съпътстващите го изпити. Успокойте ме малко, че се треса от нерви вече втора седмица...