Инициатива за въвеждане на нощен градски транспорт
- chaplata
- Танцуващия с клавиатури
- Курс: втори
Re: Инициатива за въвеждане на нощен градски транспорт
94 нощния вече го спряха. Мотивите са, че линията е нерентабилна поради слабия пътникопоток. Много малко изкупени билети, демек малко приходи на фона на огромните разходи - надницата на шофьора, контрольора (можеше да се качиш само от първа врата), да не говорим за изразходваната нафта. Така или иначе, от СКГТ обещаха да помислят върху идеята и да лансират тролейбусна линия с маршрут Бъкстон - Младост. Друг е въпросът колко ще е от полза подобно решение.
Лично според мен имаха право за закриването на 94.Разписанието не беше ясно (беше обявен само началния час на тръгване от СУ, а по другите спирки ако го изтървеш трябва да го чакаш максимум 1 час), освен това лошите сезонни условия (да беше лято разбирам, ама посред сняг на тъмно да чакаш автобуса - еми трябва да си башка луд). Нормално е всеки да предпочете услугите на такситата. Може би ако бяха пуснали още една кола по 94, интервал от 30 мин. по се ядва.
Лично според мен имаха право за закриването на 94.Разписанието не беше ясно (беше обявен само началния час на тръгване от СУ, а по другите спирки ако го изтървеш трябва да го чакаш максимум 1 час), освен това лошите сезонни условия (да беше лято разбирам, ама посред сняг на тъмно да чакаш автобуса - еми трябва да си башка луд). Нормално е всеки да предпочете услугите на такситата. Може би ако бяха пуснали още една кола по 94, интервал от 30 мин. по се ядва.
-
Johnie Walker
- В началото бе словото
- Специалност: Право
- Курс: трети
- Обратна връзка:
Е то 1 кола им излиза нерентабилно,пък ти на 2 се надяваш
Абсурд!В България нищо не се прави за удобство,а поради нужда!В момента денонощен транспорт в София е повече удобство отколкото нужда,следователно няма да го бъде.
God will give me justice!
-
Pisobella
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Според мен само петък и събота принципно е оферта да има нощен транспорт и според мен ако например имаше един курс в 2 и един в 4 сутринта и толкова.
Иначе и аз смятам, че няма нужда цяла вечер да се врътка. То няма и за какво. Аз така и не разбрах - линията всеки ден ли беше денонощна или само в определени дни?
Иначе и аз смятам, че няма нужда цяла вечер да се врътка. То няма и за какво. Аз така и не разбрах - линията всеки ден ли беше денонощна или само в определени дни?

"Искам да мога да накарам светлината да разказва истории в тъмното."
click me !! ---> http://z0r.de/63
- fluffy cloud
- Легендарен флуудър
Според мен метрото трябва да движи ако не цяла нощ, то поне до 1-2. Сега ако искаш да се прибиреш от заведение дори в центъра, пак трябва да си тръгнеш към 11, което хич не си е оферта.
I wanna fall from the stars straight into your arms
-
Johnie Walker
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
94 си беше денонощен във всички дни с интервал 1час.А иначе за идеята само в 2ч и 4ч ми се струва адски нелогично,защото не знам кой ще е този шофьор,който от 12ч до 2ч да си клати краката,после да направи 1 курс и пак да си клати краката до 4ч
Няма такъв вариант според мен.За метрото съм съгласен,че трябва да е поне до 1ч.
-
Pisobella
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
кое му е нелогичното ? Така ще има пътници, вместо да врътка постоянно и да няма хора. За мен лично е много по-удобно ако знам, че мога да хвана рейс в определен час, който даже е доста приличен - ако си бил на дискотека, купон или нещо такова да си тръгне към 1 или към 3 е добре. И като знаеш, че рейса е точно в еди-колко-си-часа ще си направиш сметката да го хванеш, ако не искаш да се прибираш с такси.
И принципно ми се струва само за петък и събота някаква по-особена нужда от нощен транспорт, иначе през седмицата не.
Ти кво мислиш - че да караш по пусти улици е така без работа е много вълнуващо ли? И дали някой ще си тръгне в 2, след първия курс, и друг шофьор ще започне смяната от 4 не смятам, че е кой знае какво. Реално съм виждала тролеи, които в 4.30 излизат за работа и тръгват към първите спирки. Както и автобуси, чиито маршрут приключва към 1. Така че да се изчака някой и друг час не смятам, че е кой знае какво в случая.
И принципно ми се струва само за петък и събота някаква по-особена нужда от нощен транспорт, иначе през седмицата не.
Ти кво мислиш - че да караш по пусти улици е така без работа е много вълнуващо ли? И дали някой ще си тръгне в 2, след първия курс, и друг шофьор ще започне смяната от 4 не смятам, че е кой знае какво. Реално съм виждала тролеи, които в 4.30 излизат за работа и тръгват към първите спирки. Както и автобуси, чиито маршрут приключва към 1. Така че да се изчака някой и друг час не смятам, че е кой знае какво в случая.

-
Johnie Walker
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
Разбирам те,но имах предвид,че това е добро от твоя(наша) гледна точка.Реално не биха одобрили подобна идея(поне според мен)
-
Pisobella
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Според мен пък и за тях би било по-добре
Ама както и да е, за сега инициативата е спряна
Ама както и да е, за сега инициативата е спряна

- chaplata
- Танцуващия с клавиатури
- Курс: втори
Цялата работа е там, че сега 94 беше на 1 час от СУ с една кола. Много хора (мен например) ги отказва точно този факт - пристигнеш ли, да речем, в 1.05ч на СУ, автобусът вече е тръгнал. А ако има още една кола в 1.30 - някак може да се изчака. Поне няма да са толкова на загуба.
освен това - транспорта трябва да струва 1 лев. Т.е. абонаментните карти да не важат в нощния транспорт, а да се купува билет от водача. Едва по този начин могат да се нормализират разходите
освен това - транспорта трябва да струва 1 лев. Т.е. абонаментните карти да не важат в нощния транспорт, а да се купува билет от водача. Едва по този начин могат да се нормализират разходите