Инициатива за въвеждане на нощен градски транспорт

Модератори: Don Horhe, Lord

Аватар
chaplata
Танцуващия с клавиатури
Курс: втори

Re: Инициатива за въвеждане на нощен градски транспорт

Мнение от chaplata »

94 нощния вече го спряха. Мотивите са, че линията е нерентабилна поради слабия пътникопоток. Много малко изкупени билети, демек малко приходи на фона на огромните разходи - надницата на шофьора, контрольора (можеше да се качиш само от първа врата), да не говорим за изразходваната нафта. Така или иначе, от СКГТ обещаха да помислят върху идеята и да лансират тролейбусна линия с маршрут Бъкстон - Младост. Друг е въпросът колко ще е от полза подобно решение.

Лично според мен имаха право за закриването на 94.Разписанието не беше ясно (беше обявен само началния час на тръгване от СУ, а по другите спирки ако го изтървеш трябва да го чакаш максимум 1 час), освен това лошите сезонни условия (да беше лято разбирам, ама посред сняг на тъмно да чакаш автобуса - еми трябва да си башка луд). Нормално е всеки да предпочете услугите на такситата. Може би ако бяха пуснали още една кола по 94, интервал от 30 мин. по се ядва.
Johnie Walker
В началото бе словото
Специалност: Право
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от Johnie Walker »

Е то 1 кола им излиза нерентабилно,пък ти на 2 се надяваш :shock: Абсурд!В България нищо не се прави за удобство,а поради нужда!В момента денонощен транспорт в София е повече удобство отколкото нужда,следователно няма да го бъде.
God will give me justice!
Pisobella
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Pisobella »

Според мен само петък и събота принципно е оферта да има нощен транспорт и според мен ако например имаше един курс в 2 и един в 4 сутринта и толкова.

Иначе и аз смятам, че няма нужда цяла вечер да се врътка. То няма и за какво. Аз така и не разбрах - линията всеки ден ли беше денонощна или само в определени дни?
Изображение
"Искам да мога да накарам светлината да разказва истории в тъмното."
click me !! ---> http://z0r.de/63
Аватар
fluffy cloud
Легендарен флуудър

Мнение от fluffy cloud »

Според мен метрото трябва да движи ако не цяла нощ, то поне до 1-2. Сега ако искаш да се прибиреш от заведение дори в центъра, пак трябва да си тръгнеш към 11, което хич не си е оферта.
I wanna fall from the stars straight into your arms
Johnie Walker
В началото бе словото
Обратна връзка:

94 си беше денонощен във всички дни с интервал 1час.А иначе за идеята само в 2ч и 4ч ми се струва адски нелогично,защото не знам кой ще е този шофьор,който от 12ч до 2ч да си клати краката,после да направи 1 курс и пак да си клати краката до 4ч :shock: Няма такъв вариант според мен.За метрото съм съгласен,че трябва да е поне до 1ч.
Pisobella
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Pisobella »

кое му е нелогичното ? Така ще има пътници, вместо да врътка постоянно и да няма хора. За мен лично е много по-удобно ако знам, че мога да хвана рейс в определен час, който даже е доста приличен - ако си бил на дискотека, купон или нещо такова да си тръгне към 1 или към 3 е добре. И като знаеш, че рейса е точно в еди-колко-си-часа ще си направиш сметката да го хванеш, ако не искаш да се прибираш с такси.
И принципно ми се струва само за петък и събота някаква по-особена нужда от нощен транспорт, иначе през седмицата не.
Ти кво мислиш - че да караш по пусти улици е така без работа е много вълнуващо ли? И дали някой ще си тръгне в 2, след първия курс, и друг шофьор ще започне смяната от 4 не смятам, че е кой знае какво. Реално съм виждала тролеи, които в 4.30 излизат за работа и тръгват към първите спирки. Както и автобуси, чиито маршрут приключва към 1. Така че да се изчака някой и друг час не смятам, че е кой знае какво в случая.
Изображение
Johnie Walker
В началото бе словото
Обратна връзка:

Разбирам те,но имах предвид,че това е добро от твоя(наша) гледна точка.Реално не биха одобрили подобна идея(поне според мен)
Pisobella
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Pisobella »

Според мен пък и за тях би било по-добре :)
Ама както и да е, за сега инициативата е спряна :)
Изображение
Аватар
chaplata
Танцуващия с клавиатури
Курс: втори

Мнение от chaplata »

Цялата работа е там, че сега 94 беше на 1 час от СУ с една кола. Много хора (мен например) ги отказва точно този факт - пристигнеш ли, да речем, в 1.05ч на СУ, автобусът вече е тръгнал. А ако има още една кола в 1.30 - някак може да се изчака. Поне няма да са толкова на загуба.

освен това - транспорта трябва да струва 1 лев. Т.е. абонаментните карти да не важат в нощния транспорт, а да се купува билет от водача. Едва по този начин могат да се нормализират разходите :wink:
Публикувай отговор

Обратно към “България”