Граждански протести

Модератори: Don Horhe, Lord

Публикувай отговор
Аватар
Gia
В началото бе словото

Re: 14, 15 и 16-ти - Граждански протести пред парламента

Мнение от Gia »

Четете по-долу, че го бях пратила незавършено погрешка. :D
Последно промяна от Gia на 08 Фев 2009, 00:16, променено общо 1 път.
Маргарита Аспарухова, 4 курс Културология
...
"Gramma said when you come on something good, first thing to do is share it with whoever you can find; that way, the good spreads out where no telling it will go. Which is right."
Аватар
Gia
В началото бе словото

Мнение от Gia »

ники написа:
Gia написа:Когато започнеш да се бориш за нещо (отвъд себе си, Ники, Бетоне и Камелия)

Между другото, "твоята паничка" не се ограничава до собствения ти джоб, колата и апартамента ти.
Никой не твърдо обратното, мила. Не си мисли, че ние сме някакви егоисти, които видиш ли, гледат само себе си. Просто ние не изпитваме необходимостта да се самоизтъкваме по форуми, по телевизята и т.н. Вие се представят тука като герои на нацията, новите революционери.

Не се правим на изключително съпричастни към някакви каузи, за които имаме съвсем бегла представа. Останалото е фарс. Вие се правите, че съчувствате на абсолютни всички: от Стоян Балтов до зърнопроизводителите. Еми, това е смешно. Аз имам само бегла идея за проблемите на майките, проблемите на земеделците и проблемите на редица други. Не претендирам да ги разбирам и не се правя, че се боря за тяхната кауза. Студентските проблеми, които ме касаят лично, естествено ги разбирам повече, макар и да съм в самото начало на следването си. Според мен те са силно преувеличени.

Защо си мислиш, че по-"гражданка" от нас? До този момент ти показваш, че възприемаш гражданската си позиция като само парадираш с нея. Еми, съжалявам, ама си ми смешна.
Първо, едва ли някой съ-чувства на Стоян. По разбираеми причини. :(((

Второ, кои сме тия "ние"? Ако беше малко от малко внимавал, щеше да знаеш каква е моята позиция и нямаше да ни подвеждаш под общ знаменател.

Ти не само "не се правиш на съпричастен към някакви каузи, които не разбираш", ти не си съпричастен към НИКАКВИ каузи, защото не искаш/мързи те да ги разбираш.

Нали ти дадох да прочетеш за проблемите на майките на деца с увреждания (!!!) и за проблемите пред самите деца (!!!!!!) и за проблемите с българската природа... Но разбира се, това са неща, които не те интересуват... И няма защо да подкрепяш каузи свързани с деца и природа...

Ако мен не ме разбираш, не съм авторитет за теб, да ти дам да прочетеш нещичко от чичко Кант? Там той прекрасно обяснява, как още през 18 век богословският, юридическият и медицинският факултет (тогава били те трите плюс философският) били под цензурата на правителството. За да може чрез възпитаниците им народът да бъде лесен за управление. :wink: Философският факултет единствено имал правото да критикува и да тъси истината публично :wink: Не ми се вярва сега да е безумно по-различно (макар и непряко, разбира се :D ), отколкото тогава.

Само че сега има безброй други пътища човек да се научи да мисли и да разпространява идеите си. Текстът се казва "Спорът на факултетите". Хвърли му едно око за собствено обогатяване. :D
Маргарита Аспарухова, 4 курс Културология
...
"Gramma said when you come on something good, first thing to do is share it with whoever you can find; that way, the good spreads out where no telling it will go. Which is right."
Аватар
the_oppressed
В началото бе словото
Курс: втори

Мнение от the_oppressed »

И все пак на моя въпрос :) Какво ще правим като свалим правителството ? :)
САМИ СРЕЩУ ВСИЧКИ
Аватар
Дичоу
Легендарен флуудър
Специалност: Връзки с обществеността

Мнение от Дичоу »

the_oppressed написа:И все пак на моя въпрос :) Какво ще правим като свалим правителството ? :)
Не искаме богатство не искаме пари...а искаме ракията на старите цени :) :) :)
ФъЖъМъКъъЪъЪЪъъЪЪъъЪЪъЪЪъъЪЪъЪЪЪ
Аватар
mongooo
В началото бе словото

Мнение от mongooo »

инт, че темата е в раздел любов, романтика ;о чичко Кант :D тоя Кант и половината философи т.нар. са били тотали аут ъф спейс, бях гледал някакъв биографичен филм за Кант, в който тоя вървеше по 1а пътека по цял ден и си циклеше в стаята с цел да подреди света, който явно дори не е излизал да разглежда от време на време

За протеста все пак да кажа, че съм За такива прояви, най-малкото пораждат ето такива дискусии, т.е. говори се за проблемите
"... the only people for me are the mad ones, the ones who are mad to live, mad to talk, mad to be saved ..."
"I saw that my life was a vast glowing empty page and I could do anything I wanted."
"The silence was an intense roar."
Аватар
black_lady
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от black_lady »

mongooo написа:инт, че темата е в раздел любов, романтика ;о
Темата всъщност е в абсолютно всички раздели на форума :D
Изображение

Never again will I taste in your passion
this vain call that dies. . .
Never across sacrifice will I lose my dark guide. . .
Dazed in my dark and ephemeral wail that rapes a cool light,
in a corpse-like, haunted nightmare I die. . .
Аватар
the_oppressed
В началото бе словото
Курс: втори

Мнение от the_oppressed »

Какво ще правим на утрешният протест :lol:
САМИ СРЕЩУ ВСИЧКИ
IVANivan
В началото бе словото

Протест-шествие НДК-НС. Доволни ли сте от това, което става?

Мнение от IVANivan »

Доволни ли сте от протеста?
Фен съм на новия модел http://realdemocracy.hit.bg/
Аватар
Bethany
Да живей словото

Re: Протест-шествие НДК-НС. Доволни ли сте от това, което става?

Мнение от Bethany »

Естествено, че не сме. Днес се внася и поредния вот на недоверие на правителството, искрено се надявам да успее, но надали. Трябва да си умствено изостанал да си мислиш, че с това правителство държавата се развила и е постигнала значителни резултати. Естествено е постигнат външен дълг от 31 млрд. евро, който надвишава БВП, но това е др. въпрос!
Обичай родината си ,не защото е силна или богата ,а защото е ТВОЯ!!!
Аватар
ники
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: пети

Мнение от ники »

Днес пак ли имаше протест, че бяха затворили жълтите павета? Аман, и без това движението в радиус от 2км от НС е ад, ама тия протести, допълнително закучват работата.
Аватар
Bethany
Да живей словото

Мнение от Bethany »

ники написа:Днес пак ли имаше протест, че бяха затворили жълтите павета? Аман, и без това движението в радиус от 2км от НС е ад, ама тия протести, допълнително закучват работата.
Държавата е под разпад, ти се притесняваш за задръстването.
Обичай родината си ,не защото е силна или богата ,а защото е ТВОЯ!!!
Аватар
Methuselah
Легендарен флуудър

Мнение от Methuselah »

Аххахах Държавата е пoд разпад - my ass
can you say brainwashing?
Бeтон написа:Нормалните хора сме малко.
Аватар
peterdi
Легендарен флуудър
Специалност: ГИСК
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от peterdi »

Methuselah написа:Аххахах Държавата е пoд разпад

Еми чуваш ли какво се говори? Шефката на НАП разследвана за схеми за източване на ДДС за 1млрд. лв. и днеска СерГо излиза и ни казва, че ще бъдат толкова любезни да не ни вдигат данъците, въпреки че било криза... Да продължавам ли? Май няма нужда. И хората гледат новините все едно гледат Биг брадър - хем ги засяга, хем не.
НЕ НА АПАТИЯТА
Изображение
Аватар
Methuselah
Легендарен флуудър

Мнение от Methuselah »

Виж, каквото зависи от мен го правя. Гласувам. С това се изчерпва цялата ми власт.
Всичко друго е загуба на време, на нерви, и има други отрицателни ефекти върху цялото общество. егаси агресиите, апокалипсис, държава пред разпад, протести, криза, инфлация, безработица, простаци, турци, цигани...
Отивате на протест и к'во си представяте, че ще стане? Същото като с вотовете на недоверие.
Бeтон написа:Нормалните хора сме малко.
Аватар
JudyRamone
Легендарен флуудър
Специалност: Компютърна химия
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от JudyRamone »

ники написа:Днес пак ли имаше протест, че бяха затворили жълтите павета? Аман, и без това движението в радиус от 2км от НС е ад, ама тия протести, допълнително закучват работата.
Никии, имаш крака за тая работа... пеша се стига по-бързо в часове на задръстване, не го ли знаеш :roll:
...И ПОВРЪЩАМЕ ВЪРХУ НАДЕЖДАТА
ЗА ПО-ДОБРИТЕ ДНИ!!"

Обратно към “България”