Кориците...

Модератори: Мила, Boromir

Аватар
Norwegian Wood
Легендарен флуудър

Re: Кориците...

Мнение от Norwegian Wood »

На "Бард(ак)" изданието с меки корици на "ВнП" е ужасТ.Старите книжки са по-яки, дам.За фенове поне има луксозни издания с твърди корици и илюстрации."Хобитът" 40 лева, друго не знам си колко... ;р Иначе на английски трябва, дам...
И моят Вутимски не се е разпаднал още, и Фотев тоже, но ще видим...със "Захарито" малко трудно ми се получава, понеже все пак такива яки неща за по 6 лева...на Минков изданието също беше велико, но си го бях взел от училищната библиотека.
Любимата ми корица иначе е на "Дни образци" на Кънингам.Страхотно конче, страхотна фотография. :)
Иначе като съотношение цена-качество(на всичко) - "Хрониките на Ралния" на Александър Драганов(Спархоук).Който знае за какво имам предвид, знае. :D
Когато нямаш какво да кажеш, кажи някоя древна китайска поговорка (древна китайска поговорка).
Аватар
NiksY
В началото бе словото

Мнение от NiksY »

Това не е ли админът на Цитаделата? ^^
Аватар
Norwegian Wood
Легендарен флуудър

Мнение от Norwegian Wood »

Да.Ама аз там не съм влизал, само знам, че е той. :)
едит:Виж, ако не се лъжа, в ревютата в "Шадоуденс" най-високата й оценка беше 0/10 или нещо такова. ;р
Когато нямаш какво да кажеш, кажи някоя древна китайска поговорка (древна китайска поговорка).
Аватар
Мила
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Мила »

Ти сигурно ме ебаваш...
В смисъл това е някакво недоразумение :)
Както и да е, личното мнение няма значение.
you have to keep
breaking your heart
until it opens
Аватар
Smoking Mirror
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Обратна връзка:

Мнение от Smoking Mirror »

и ти ли си шадоуденсец? брех, много силна тая секта вье.
Peace is a lie. There is only passion.
Through passion, I gain strength.
Through strength, I gain power.
Through power, I gain victory.
Through victory, my chains are broken.
Аватар
theDarkSite
Танцуващия с клавиатури

Мнение от theDarkSite »

бе кориците са доста важна част от оформлението на книгата, от където и да го погледнеш. Корицата именно привлича човек в книжарницата да я прегледа, тя насочва към това какво се крие зад нея, дали качествена литература или някое пошло книжле, което по някаква случайност е излязло от печатница. Аз бих приел като хубава корица такава с оригинална илюстрация или изображение; която показва нещо нестандартно и ново (ако книгата е модерна литература) или нещо семпло, но все пак хубаво и приятно за гледане. Друго, което много ме влече в корицата е тя да е нарисувана от някой известен художник или илюстратор, но не дръпната някоя готова творба, а тя да е рисувана специално за книгата ;) Естествено супер готино ми става ако се сдобия с книга, чиято корица е работа на самият автор :drunken:

Изображение

Изображение

и двете книги са на Н. Райнов, като кориците са негова работа ^^ самото оформление на книгите също е много добро като избор на хартия за корица, цветове... книгите са от 1918 година, но според мен са много по-качествени като оформление от повечето книги днешно време о.О
Аватар
My Phoenix Dreams
От дъжд на вятър

Мнение от My Phoenix Dreams »

Харесвам книги с ефектни корици, чиито картинки се доближават максимално до сюжета, така както аз си го представям, или до символиката му.
Ето няколко примера.

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение
Изображение

I sure got my feathers burned, but I'm stronger than the flames...
Аватар
Мила
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Мила »

...изобщо оформлението на тази книга е повече от прекрасно. Поздравления за "Дамян Яков".

Изображение
you have to keep
breaking your heart
until it opens
Публикувай отговор

Обратно към “Литература и Книги”