бе кориците са доста важна част от оформлението на книгата, от където и да го погледнеш. Корицата именно привлича човек в книжарницата да я прегледа, тя насочва към това какво се крие зад нея, дали качествена литература или някое пошло книжле, което по някаква случайност е излязло от печатница. Аз бих приел като хубава корица такава с оригинална илюстрация или изображение; която показва нещо нестандартно и ново (ако книгата е модерна литература) или нещо семпло, но все пак хубаво и приятно за гледане. Друго, което много ме влече в корицата е тя да е нарисувана от някой известен художник или илюстратор, но не дръпната някоя готова творба, а тя да е рисувана специално за книгата

Естествено супер готино ми става ако се сдобия с книга, чиято корица е работа на самият автор
и двете книги са на Н. Райнов, като кориците са негова работа ^^ самото оформление на книгите също е много добро като избор на хартия за корица, цветове... книгите са от 1918 година, но според мен са много по-качествени като оформление от повечето книги днешно време о.О