Фотоконкурс 5 - Зима

Какво обичате да правите в свободното си време? Къде обичате да излизате?

Модератори: FloWersOfEviL, Smoking Mirror, Мила, thegirl

Въпросът е ясен :Р

1
11
9%
2
0
Няма гласували
3
2
2%
4
1
1%
5
0
Няма гласували
6
10
8%
7
9
8%
8
11
9%
9
0
Няма гласували
10
3
3%
11
1
1%
12
2
2%
13
1
1%
14
11
9%
15
7
6%
16
13
11%
17
6
5%
18
6
5%
19
2
2%
20
2
2%
21
5
4%
22
1
1%
23
2
2%
24
12
10%
25
0
Няма гласували
26
2
2%

Общо гласове: 120

Pisobella
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Re: Фотоконкурс 5 - Зима

Мнение от Pisobella »

Както казах - децата са си деца - дали са човешки, животински или квито и да е било - са си деца :)
Пускай квито си искаш детски снимки. Ако отразяват виждането ти за "деца" или някаква идея за "деца", която интерпретираш със снимката си, значи си съвсем по темата.
Зимата не е само сняг - зимата е настроение, усещане, за някои хора зимата е топлата стая, камината, книгата, за други е суровият балкан. А не е едно конкретно нещо.

Ако искате конкурс със строго определени правила и критерии не смятам, че това е той.
Защото целта на този конкурс е да може всеки да участва. Аз малки деца няма откъде да хвана да снимам. Освен това не мога да дебна по улиците малките деца - най-малкото че ще стресирам майките. А и не обичам да снимам хора. Ето - ако темата беше "човешки деца" щях да бъда дискриминирана, а целта е всеки да може да се включи с това, което сметне, че е подходящо по темата.
Изображение
"Искам да мога да накарам светлината да разказва истории в тъмното."
click me !! ---> http://z0r.de/63
Аватар
Don Horhe
Легендарен флуудър
Специалност: Китаистика
Обратна връзка:

Мнение от Don Horhe »

8, 16 и 24 :salute: Страхотни снимки!
That government is best which makes itself unnecessary. - Wilhelm von Humboldt
Bill Hicks - Revelations (Uncut)
Изображение
Аватар
Mushmul
Флъдзила
Специалност: Регионално развитие и политика
Курс: завършил

Мнение от Mushmul »

Според мен идеята е творчество, идеята е да се покажат красиви неща, идеята е всеки да интерпретира темата по начина по който я чувства. В последния конкурс не участвах точно заради това...навсякъде сняг. Разбира се имаше много красиви снимки и гласувах за тези които най-много ми харесват, но не пуснах свои, защото пак щеше да се види това-сняг.
Хубаво е така да се измисли темата, че всеки да може да предложни различна концепция и различно виждане.

П.С. Само да добавя, че който толкова много иска да пуска обработени снимки, може да ползва темата за форография, където нещата му пак ще бъдат представени пред публика и предполагам оценени според качествата си, но просто няма да се състезават...
These are crazy days...

http://www.freerice.com
Изображение
Аватар
Vladimir Gergov
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от Vladimir Gergov »

защо ви е страх толкова много от обработените снимки?
"Хората те оценяват най - пълно , когато положат цветя на гроба ти " Кърт Вонегът

We are mountain people, this is what we do, this is how we live...

Show and Prove

Facebook
Аватар
Mushmul
Флъдзила

Мнение от Mushmul »

Хахаа! :lol: Кой ти говори за страх..просто смисъла е да се оценят фотографските способности на всеки участник и истинкската красота на нещото което е снимал, а не да си говорим колко яки ефекти има еди коя си програма...
These are crazy days...

Изображение
Аватар
Vladimir Gergov
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Mushmul написа:Хахаа! :lol: Кой ти говори за страх..просто смисъла е да се оценят фотографските способности на всеки участник и истинкската красота на нещото което е снимал, а не да си говорим колко яки ефекти има еди коя си програма...

Фотографски способности включват и обработките. Няма списание, билборд и вестник в който да няма обработени снимки.
Едно време е било във фотолаборатория, сега е на компютър.Велики фотографи като Ансел Адамс още преди 80 години са казали, че натискането на копчето е само 20% от фотографията. След това идва същинската работа.
Каквато и книга за фотография да си купиш в нея ще откриеш съвети как да си обработиш снимките, дори и тези на National Geographic.
Не знам как хората са против обработките при условие, че снимат с дигиталки.
Ако почнеш да снимаш на филм с аналогово тяло, купиш си филтри и фотолаборатория по - бива, ама да пуцаш с дигиталка, където почтни всичко ти е software...

В кои снимки има фотошоп и в кои не?

http://niavaah.deviantart.com/art/Marriage-84230246

http://niavaah.deviantart.com/art/Dont-go-away-66265199

http://niavaah.deviantart.com/art/To-no ... u-52168504

http://photo-cult.com/showpic.php?perio ... &id=123522

http://photo-cult.com/pics/264/pic_9991867_0264165.jpg

http://photo-cult.com/pics/221/pic_9991867_0221619.jpg

А и фотошопа помага за компенсиране на недъзите на фототехниката. Едно е да снимаш със сапунерка за 300 лв, друго с апарат(тяло) за 4000 и обектив за 3000лв.

:mrgreen:
"Хората те оценяват най - пълно , когато положат цветя на гроба ти " Кърт Вонегът

Show and Prove

Facebook
Аватар
Лорд Носферату
Легендарен флуудър
Специалност: Английска филология
Курс: четвърти

Мнение от Лорд Носферату »

Така, де. Нямам нищо против обработените снимки, аз самият си пипам половината концертни снимки, преди да ги кача някъде. Но да мешаме нередактирани с редактирани в конкурс не е хубаво. Различни категории са, просто. Наистина си има тема за фотография, а ако има достатъчно желание, нищо не пречи да се направи конкурс за фотообработка. Може да се състезават различни редактирани снимки или да се дава една и всеки участник да се опита да я направи по-хубава и резултатите да се оценяват. Такива работи. Но този конкурс е за необработвани снимки. По-аматьорски, ако щете.

И наистина темата е хубаво да е по-свободна. Няма значение какво е на снимката. И лично аз не мисля, че някое бебе конче или нещо такова, ще е по-сладко от човешко бебе. Наистина, ако темата е човешки бебета, различните снимки ще са много малко, повечето ще са портрети и наистина ще стане оценяване на децата, не на снимките. И накрая ще има обидени. По-добре е свободна тема, има много неща които може да се харесат и да не се харесат. Дори самото разглеждане на снимките ще е по-интересно. Колкото и готини дечица да има, ако са 30 еднакви снимки на различни дечковци се губи разнообразието.
I'm one lab accident away from being a supervillain.

Изображение

Из История славянобългарска
Димо лекува
Аватар
Mushmul
Флъдзила

Мнение от Mushmul »

Няма как да се оценява обективно когато едни са обработвани а други не. Нямам нищо против самото обработване и аз го правя,но конкурса не е за това. Наистина не виждам какъв е проблема при положение че си има още една тема където никой не те спира да пускаш всякакви снимки :scratch:
These are crazy days...

Изображение
Аватар
ники
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: пети

Мнение от ники »

Е, не е ли ясно. Пичът иска да си покаже готините обработени снимки. Айде, видяхме вече, че си голям фотограф. Признаваме те, не се притеснявай.
Аватар
kRiss
Танцуващия с клавиатури
Специалност: БГ Филология
Курс: втори
Обратна връзка:

Мнение от kRiss »

Ама как извъртяхте... не е истина! Гергов защити тезата си и даде примери... не е нужно да му се нахвърляте за това, че може да снима... и да обработва, качествено.

ОК - без пипнати снимКи. Да видим кой какво има да показва.
Кучета, котки, пъпчици на рози, козлета... пускайте новата тема... и нека "надценяването" да започне...
Все още си държа на мнението относно "деца"-та, но това си е лично мой проблем... Решавайте си. Така или иначе ще участвам.
"Before u judge me.. tRy hard to LOVE me!"
Аватар
Smoking Mirror
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Обратна връзка:

Мнение от Smoking Mirror »

стига бе, ще ни помислят за педофили. само това остана...

представям си вече статията в Труд - студенти-педофили използват форума на СУ за обмяна на снимки.
Peace is a lie. There is only passion.
Through passion, I gain strength.
Through strength, I gain power.
Through power, I gain victory.
Through victory, my chains are broken.
Аватар
Vladimir Gergov
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

ники написа:Е, не е ли ясно. Пичът иска да си покаже готините обработени снимки. Айде, видяхме вече, че си голям фотограф. Признаваме те, не се притеснявай.

еййй брау брау
направо в десятката

Show and Prove

Facebook
Аватар
^PrincessA^
Легендарен флуудър
Специалност: МП Трудови пазари и развитие на човешките ресурси
Обратна връзка:

Мнение от ^PrincessA^ »

И аз съм за свободна трактовка на темата 8)
Изображение

"It's better to burn out than to fade away." (Kurt Cobain)
Pisobella
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Pisobella »

Vladimir Gergov написа:защо ви е страх толкова много от обработените снимки?
Не говорим за страх, а за това дали е редно да има обработени снимки заедно с необработени. Конкурсът е за хора, които просто обичат да снимат, не се занимават с обработка на снимките си и изобщо не би било честно заедно с аматьорските снимки да се изтипосат и обработени, които няма как да не изглеждат по-добре. Както казаха - има тема за фотография - пускай си обработваните снимки там. :)

Не знам какво общо има проявяването на снимките и това с какво се снима. Мога да направя една и съща снимка както с дигитален, така и с лентов фотоапарат, с ръчни настройки. Като не ми се занимава ще си снимам на автоматик с квото ми падне - темата е точно за непрофесионални снимки. А снимки мога да си проявявам - обаче като нямам нужда, защо да го правя? В крайна сметка са важни снимките, които правим,а не тва ква апаратура си имаме. На мен не ми дреме кой с кво снима, интересува ме самата снимка като краен продукт. Ако ще и да имаш тяло и обектив за 10 бона, все ми е тая.

Фотографските възможности, които се "ценят" в този "конкурс" са до композиция на снимката и възможностите на фотографа да работи с фотоапарата си - бил той телефон, сапунерка, професионален апарат.
Защото не всички можем да си обработим снимките на няква програма, а и не всички имаме желание и ни се занимава с такива неща и тук вече нещата няма да са равностойни.
Изображение
"Искам да мога да накарам светлината да разказва истории в тъмното."
click me !! ---> http://z0r.de/63
Аватар
Vladimir Gergov
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

По - горните ми мнения са относно фотографията, не конкурса. Написах ги, защото започна да се спряга фотографията и тн.
Просто исках да обясня, че фотошопа е в помощ на снимащия и дава възможност за подобряване качеството на снимките. Повечето не можем да си позволим скъпи апарати и затова идва фотошопа за техническото доизпипване.

Гледам обаче, че ви дразня, затова спирам да пиша по темата.
Успех :compress:

Show and Prove

Facebook
Публикувай отговор

Обратно към “Хоби и Забавления”