Мнения за модераторския екип 2

Тук можете да дискутирате по актуални проблеми свързани с вътрешната и външна политика на България и Европейския съюз, както и по проблеми от геополитическо значение за съвременния свят.

Модератори: Don Horhe, Lord

Публикувай отговор
Аватар
Smoking Mirror
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Обратна връзка:

Re: Мнения за модераторския екип 2

Мнение от Smoking Mirror »

А, тя ивето (a.k.a. Ice_Spirit, да няма недоволни) от време на време модерира малко неадекватно, не се шашкайте :bounce:

така де, поне го правеше като пишех в раздела й преди около година. ама така като гледам май тенденцията продължава :drunken:

аз да млъкна, че подушвам буреносните облаци точно преди да кацна у софия. ще взема да добавя още един снайперист към и без това достатъчната бройка, които ще дебнат за мен по летището.
Peace is a lie. There is only passion.
Through passion, I gain strength.
Through strength, I gain power.
Through power, I gain victory.
Through victory, my chains are broken.
Аватар
Ice_Spirit
Легендарен флуудър

Мнение от Ice_Spirit »

Ако толкова не ви харесва как модерирам нещото си там
пускайте тема да ме сваляте, в противен случай ще излезне,че ме обиждате ,а това е против правилата.
айде, чакам темата.
Toto-I will remember
Аватар
Methuselah
Легендарен флуудър

Мнение от Methuselah »

ХАХАХАХ не се прави, че не знаеш каква е процедурата по сваляне на модератор.
Бeтон написа:Нормалните хора сме малко.
Аватар
Дичоу
Легендарен флуудър
Специалност: Връзки с обществеността

Мнение от Дичоу »

Methuselah написа:ХАХАХАХ не се прави, че не знаеш каква е процедурата по сваляне на модератор.
Смърт...скопяване или трайна невменяемост ?!?
ФъЖъМъКъъЪъЪЪъъЪЪъъЪЪъЪЪъъЪЪъЪЪЪ
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Специалност: Експертология и Специалистика
Курс: първи
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

Дичоу написа:
Methuselah написа:ХАХАХАХ не се прави, че не знаеш каква е процедурата по сваляне на модератор.
Дичоу, виж последните 10 страници на първата част на тази тема... сега е локната и е някъде надолу... :)
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
Аватар
Smoking Mirror
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

+
Kristo написа:
Дичоу написа:
Дичоу, виж последните 10 страници на първата част на тази тема... сега е локната и е някъде надолу... :)
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Аватар
Scorpion
Легендарен флуудър
Курс: четвърти

Мнение от Scorpion »

Аз съм недоволен от заключването на разни теми от ^PrincessA^. Едва ли не трябва всяка дума в поста да е очевадно свързана с темата. Тъкмо набере инерция някоя дискусия и айде - заключена. Много често определени мнения не са директно свързани с формулираното заглавие в темата, но са част от дискусията по нея. Затова са цитатите в крайна сметка - така се коментира нечие мнение и обсъждането добива последователност и логическа обвързаност, а не всеки без отношение към другите мнения да изказва своето. Твърдя, че намесите от този род осуетяват задълбочаването на дискусиите във форума.

Пример: http://forum.uni-sofia.bg/forum/viewtop ... 1&start=15
I won't waste myself on you! http://www.youtube.com/watch?v=7UZLUmx7a34
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Специалност: Експертология и Специалистика
Курс: първи
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

Виж сега... в конкретния случай си стигнал до правилен извод, на базата на грешки разсъждения... Евала...

1/ Много ясно, че ако има дискусия, трябва да се остави или поне отдели в по-подходяща тема (така съм ставал инцидентен автор на десетки яки теми - като се местят мнения в отделна тема)
2/ в конкретния случай обаче, сте зациклили темата върху даден човек от форума, и това е направило невъзможно идеята да ви отделят дискусията в нова тема, защото тя ще бъде базирана на вижданията на един човек, или против тези виждания, което е недопустимо у форума (за мен лично е нелепо да има теми от рода на "Защо са грешни възгледите на Х" или "Колко е як аватара на У"... демек такива еднолични теми за 1 човек или против 1 човек)

и моето мнение:
3/ В такива ситуации, вместо оплаквания, водете преговори, да ви изтрият мненията, но да ви оставят темичката, за реални дискусии...
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
Аватар
Scorpion
Легендарен флуудър

Мнение от Scorpion »

1)За да има дискусия, трябва освен да аргументираш своето становище, да представиш контрааргументи спрямо противоположното. Темата не е за или против определен потребител, но в нея обект на критика следва да бъде неговата позиция по зададения проблем.
2)В случая постовете не бяха тотално ирелевантни към темата, целта им беше да уточним смисъла на понятията "антипатриот" и "българофоб", с които двете страни в спора си служеха. А това уточнение беше важно, за да се получи по-нататък градивен диалог.
3)Една от най-оживените дискусии в този форум се получи в темата за гражданските протести, а там не липсваха отклонения.
4)При такива строги модераторски намеси нищо чудно, че форумът пустее и всички са се насочили към флуудърските теми.
5)Рая Александра подхожда много по-коректно, като предварително предупреждава да не се отклоняваме от темата.
I won't waste myself on you! http://www.youtube.com/watch?v=7UZLUmx7a34
Аватар
Boromir
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Boromir »

Scorpion написа:1)За да има дискусия, трябва освен да аргументираш своето становище, да представиш контрааргументи спрямо противоположното. Темата не е за или против определен потребител, но в нея обект на критика следва да бъде неговата позиция по зададения проблем.
2)В случая постовете не бяха тотално ирелевантни към темата, целта им беше да уточним смисъла на понятията "антипатриот" и "българофоб", с които двете страни в спора си служеха. А това уточнение беше важно, за да се получи по-нататък градивен диалог.
3)Една от най-оживените дискусии в този форум се получи в темата за гражданските протести, а там не липсваха отклонения.
4)При такива строги модераторски намеси нищо чудно, че форумът пустее и всички са се насочили към флуудърските теми.
5)Рая Александра подхожда много по-коректно, като предварително предупреждава да не се отклоняваме от темата.

1) Не е, ама се превърна.
2) Смисълът им го има уточнен от по-сведущи хора къде ли не - а предвид завъртането на темата, градивен диалог - топчици.
3) Преценка на модератора. Дали ще заключва, трие и предупеждава или не е въпрос на лично решение, ерго - мислете преди да пишете, не след това.
Правила на форума, дето никой никога не чете написа:Приемете, че уебмастърът, администраторът и модераторите на този форум имат правото да премахват, променят или заключват всяка тема по всяко време, ако намерят за уместно.
:idea:
4) И преди имаше намеси, строги или не толкова, винаги е имало. По-добре с, отколкото без. А форумът не пустее - тарапаната е неистова, не виждам кое те притеснява в посещаемостта.
5) Вж. точка 3.

И така - не че скачам да защитавам Принцеса, тя прекрасно може и сама да го стори, ама все едно и също нещо се повтаря до безкрайност - разберете най-после, че никой от екипа не е тук, за да ви прави сечено и да се радва на това как някоя тема била заключена и как после някой протестира, ама нъцки.
Относно темата - тя беше пълен боклук още от първия си пост и аз примерно не само бих я заключил, ами бих я и изтрил на момента, защото води само до обичайното квакане без какъвто и да било положителен смисъл. И е грозна, освен всичко друго - грозно заглавие, грозна идея, грозно изпълнение, грозна махленска караница след това. Ми не, благодаря. Айде, мир и любов :flower:
Изображение
Blood Countess
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Blood Countess »

Нaпълно съм съгласна със Scorpion за неадекватното модериране - примери бол. Интересно ми е защо винаги се заключват темите, предизвикали голям интерес / посещаемост / градивен спор / дискусии, а не безсмислените спам / флъд теми от сорта на "Да ви се похваля" (нищо лично, Гоши, просто случаен пример от безброя) :?: После защо форумът бил умрял - ами вземете да помислите кой го прави такъв! Защо не се пише в сериозни теми? Как да се пише, щом се локва всяка такава и си киснем само в "Какво ви направи щастливи днес" :?: :!:
"Do you know, Gabriel, that the path to Hell is lined with poppies? Lovely little red flowers, and they bloom all year round."

I swear I'm not the devil though you think I am...
Аватар
ники
Легендарен флуудър
Курс: пети

Мнение от ники »

Конкретната тема беше една от малкото интересни във форума. Няма лошо, хората да се изказват по малко по-категоричен начин и да си противоречат един на друг. Не виждам, някой да се е обидил.
camel
Легендарен флуудър
Специалност: Публична администрация
Обратна връзка:

Мнение от camel »

Съветвам всички да направят като мен.

Ни пишете у форума, освен ако имате да споделите нещо наистина важно или толкова ви стане скучно, че решите да се похабите. :mrgreen:
dexteriti написа:Не си нищо повече от един шибан никнейм и твоето мнение си е като твоя г*з, носи си го, но не го навирай много...
:notworthy:

- I want to change the world....
Did u bring in any weapons?
- Of course not!
Then you are not changing anything...
Аватар
Smoking Mirror
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Е, Контесо, при цялото ми уважение темата "да ви се похваля" е всичко друго, но не и флъдърска :P

Честно казано не виждам какво толкова се пънете... че има неадекватно модериране, има. Ама не е точно то причината форумът да е станал клоака. Форумът стана клоака, щото потребителите, демек ние, така си го направихме. И при все това само някои раздели са станали на кенеф, други си стоят без флууд и с малко и интересни теми - вижте примерно литературата и книгите.

Конкретно за действията на Принцеса - може би наистина действа малко твърде предпазливо от време на време, ама не съм забелязал да заключва някакви теми, които не са за заключване. Практиката показва, че се заключват теми, които или се израждат или са направени с цел да се обиждаме едни-други. И аз съм доволен от такава намеса. Така де, това се случва в разделите, които аз следя. А аз далеч не следя всички раздели на форумището :P
Аватар
^PrincessA^
Легендарен флуудър
Специалност: МП Трудови пазари и развитие на човешките ресурси
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от ^PrincessA^ »

Мисля, че с поста, с който заключих темата, съм била достатъчно ясна за мотивите си, но явно не е било точно така.
Просто прочетете цитираната тема и си извадете мненията, които не са насочени лично към даден потребител. Това не може да се нарече 'градивна дискусия'.
Няма какво да добавя; Кристо и Боромир са били по-изчерпателни.
Изображение

"It's better to burn out than to fade away." (Kurt Cobain)
Публикувай отговор

Обратно към “Мнения”