Изборни дисциплини 2008/2009
Модератори: Methuselah, thegirl
-
Nedyalko
- В началото бе словото
- Специалност: Приложна математика
- Курс: втори
Re: Изборни дисциплини 2008/2009
Не препоръчвам Математически увод в икономиката. От лекциите няма много да научиш, а изпита е най-голямата пародия, на която съм бил свидетел до този момент във ФМИ.

-
EnterTheMatrix
- В началото бе словото
Прекалено много изборни записваш!!! Иначе не записвайте математически увод в икономиката в никакъв случай!!!Nedyalko написа:Като гледам програмата сигурно ще запиша:
1. Увод в теория на числата.
2. Комбинаторна теория на пръстените
3. Крайни автомати и приложения
4. Семинар по алгебра
5. Числени методи - практикум
Ако някой ходи на някое от тези, сигурно ще се засечем.
Единствено една лекция по Комбинаторна теория на пръстените ще ми съвпадне с една лекция па Комплексен анализ, ама ще се оправя. Като цяло програмата ми харесва: 5 избираеми и петък свободен ден си е лукс.
- Methuselah
- Легендарен флуудър
Как ще са много бе
аз тоя семестър съм с 6 и по цял ден играх RA3. Трябваше да почна и работа...
Бeтон написа:Нормалните хора сме малко.
Защо да не се записва Математиески увод в икономиката 
-
EnterTheMatrix
- В началото бе словото
Няма да научиш нищо, изпитът както споменаха е голяма пародия.klamera написа:Защо да не се записва Математиески увод в икономиката
И все пак никой не сподели мнение за Комбинаторика и топология. От едно място чувам, че някой си казал на някого, че било супер тежко, от другаде обратното. Та ако има някой тук информация от по-малък брой ръце, би било хубаво да я сподели.
Интересува ме най-вече мнение за преподавателя и предмета - как е нивото, материалът добре ли се преподава, полезен ли е, общо-взето личното ви мнение за предмета. А и оценяването накрая - пише, че е с проект, изготвянето му отнема ли твърде много време и усилия за постигане на прилична оценка? Защото вярно, че най-важното е предметът да е от полза, но едва ли е приятно да си самонашиеш разработване на некви.. неща по средата на сесия. Grazie.
- sto_yan
- От дъжд на вятър
- Специалност: Компютърни науки
- Курс: първи
Някой може ли да ми каже какво трябва да направя ,за да запиша изборен Спорт 2.След като го отбележа в СУСИ,трабва ли да ходя до департамента в ректората и въобще като как би трябвало да станат нещата? Благодаря предварително!
За спорта: Поне за волейбола миналият семестър беше така - записваш се в Суси, после ходиш до биологическия, за да се запишеш и там. Естествено, не всички се намират в биологическия, ще трябва да разучиш. Но ако не си писал нищо предния семестър може и трудно да си намериш място, където да се запишеш. Тия от катедра спорт прекомерно много се имат...
Аз също имам въпрос - записах Adobe Flex следващия семестър и дотук добре, ама понеже пак имало много желаещи, ще се държи някакъв тест за общи познания по програмиране - някой да има идея какво мога да очаквам?
Аз също имам въпрос - записах Adobe Flex следващия семестър и дотук добре, ама понеже пак имало много желаещи, ще се държи някакъв тест за общи познания по програмиране - някой да има идея какво мога да очаквам?
- Saraesa
- В началото бе словото
- Курс: четвърти
Най-вероятно въпросите ще се въртят околко нещата от ООП и СДП. Класове, обекти, наследяване. Ей, такива общи неща.Elcho написа:За спорта: Поне за волейбола миналият семестър беше така - записваш се в Суси, после ходиш до биологическия, за да се запишеш и там. Естествено, не всички се намират в биологическия, ще трябва да разучиш. Но ако не си писал нищо предния семестър може и трудно да си намериш място, където да се запишеш. Тия от катедра спорт прекомерно много се имат...
- Saraesa
- В началото бе словото
Еми след като си се записал в СУСИ отиваш при треньора, при който се води съответната дисциплина, която искаш да запишеш. При департамента единственото нещо, което намериш е програмата за спорта. За какво ти е? Еми, така ще намериш треньорите. Отиваш на място и се разбираш с него как седят нещата за съответния спорт (при всеки е различно). Задължително питаш какво трябва да покриеш, за да ти напише оценка. В края на семестъра (или след като си покриеш норматива) отиваш при треньора да ти внесе оценката и си готов.sto_yan написа:Някой може ли да ми каже какво трябва да направя ,за да запиша изборен Спорт 2.След като го отбележа в СУСИ,трабва ли да ходя до департамента в ректората и въобще като как би трябвало да станат нещата? Благодаря предварително!
П.П. От личен опит ти предлагам да си отиваш да се запишеш възможно най-рано, защото има спортове, при които бързо свършват местата. Ама това е все пак е опитът ми от женските спортове така, че ако има някой по-компетентен относно другите дисциплини може да допълни
- Saraesa
- В началото бе словото
Само да уточнявам, че "пародия" = преподавателя иска от теб супер гадни и сложни неща. Ако искаш 6 трябва да знаеш за 7. И това е масовото мнение на колегите от моята специалност, които са го записали този предмет.EnterTheMatrix написа:Няма да научиш нищо, изпитът както споменаха е голяма пародия.klamera написа:Защо да не се записва Математиески увод в икономиката
- Saraesa
- В началото бе словото
Между другото за Крайни автомати и приложения само да добавям едно нещо. За да имаш 6 е супер лесно (с проект е), но не подценявай в никакъв сличай Добрев. Причината е там, че той ще иска да види приложението на автоматите в програмата, в която си написал като проект. Консултирай се с него предварително, питай го дали си на прав път и т.н. Защото миналата година като карах този курс. Много колеги си мислят, че ще минат с една програма реализирана на С++ и са готови, а Добрев не им е признал проекта. На мен ми написа отличен за супер прост автомат (пъти по-проста реализация за сравнение с другите "невалидни" проекти). Така, че ако искаш да минеш по лесния начин, просто го потрай 2-3 лекции да го видиш какъв е като преподавател (ако не си имал нищо друго преди това с него) и какви са му изискванията за проекта (не са много).
- Xelian
- От дъжд на вятър
- Специалност: СУ - СИ
- Обратна връзка:
Добре може ли малко разяснения за Числа на Ремзи ,какъв е тоя наплив към този избираем и Хаджииванов държи ли на присъствията ?
- quanchi
- Писаружяк
- Специалност: Информационни системи
- Курс: първи
Има наплив, защото се изкарвало много лесно, само някакъв проект трябва да се представи накрая
За присъствията не знам как стоят нещата.