Предложение за кирилицата във форума като ЗАДЪЛЖИТЕЛНА.

Място за дискусии на протребителите на форума на СУ

Модератор: Плазмодий

jonny
В началото бе словото

Предложение за кирилицата във форума като ЗАДЪЛЖИТЕЛНА.

Мнение от jonny »

Добър ден.
Днес имах честта да се регистрирам във вашият форум.
На пръв поглед ми хареса, но останах много разочарован от това, че във форума на най-големият български университет и имащ претенцията да бъде ствол на вишето образование в нашата страна България, писането на кирилица не е задължително.
Малко е неприятно като влезнеш да четеш някакви теми и мнение писани от българи на латиница (маймуница) точно в този форум.
Нядавам се да погледнете на нещата по-сериозно.
mushroomhead
Легендарен флуудър

Мнение от mushroomhead »

Аз съм за кирилицата,но не смятам ,че трябва да е задължителна.Лично аз обаче рядко чета постове на латиница ако са по дълги така,че само ползващите я губят :wink:
Циндил-Пиндил
Легендарен флуудър

Мнение от Циндил-Пиндил »

:!:
Аватар
stone
Драскач

Re: Предложение за кирилицата във форума като ЗАДЪЛЖИТЕЛНА.

Мнение от stone »

jonny написа:Добър ден.
На пръв поглед ми хареса, но останах много разочарован от това, че във форума на най-големият български университет и имащ претенцията да бъде ствол на виСшето образование в нашата страна България, писането на кирилица не е задължително.
Малко е неприятно като влезнеш да четеш някакви теми и мнение писани от българи на латиница (маймуница) точно в този форум.
Не е лошо също така да се пише и правилно граматически, нали? :lol: Не приемай това като заяждане, но просто много често се получава така, когато някой апелира за кирилица и правилен правопис да направи куп грешки - айде пълния член и някои професори не го знаят, но да напишеш више образование без С не говори добре за твоята собствена грамотност...
Иначе напълно подкрепям писането на кирилица!
Циндил-Пиндил
Легендарен флуудър

stone написа:
На пръв поглед ми хареса, но останах много разочарован от това, че във форума на най-големият български университет и имащ претенцията да бъде ствол на виСшето образование в нашата страна България, писането на кирилица не е задължително.
Не е лошо също така да се пише и правилно граматически, нали? :lol: Не приемай това като заяждане, но просто много често се получава така, когато някой апелира за кирилица и правилен правопис да направи куп грешки - айде пълния член и някои професори не го знаят, но да напишеш више образование без С не говори добре за твоята собствена грамотност...
Иначе напълно подкрепям писането на кирилица!
Виж, че и ти така си го написал :lol: :wink:
mushroomhead
Легендарен флуудър

Мнение от mushroomhead »

е най "обичам" да почнем да се заяждаме за правописни грешки в постовете... :roll:
Циндил-Пиндил
Легендарен флуудър

mushroomhead написа:е най "обичам" да почнем да се заяждаме за правописни грешки в постовете... :roll:
Аз най-обичам да се заяждам... пък за к'вото дойде :wink: :twisted:
jonny
В началото бе словото

Мнение от jonny »

Вижте едно е да изискваш от хората да пишат правилно граматически защото това според мен е абсолютно ненужно.
Но писането на кирилица според мен е нужно.
Лично като чета на латиница след 2-рото изречение не мога да продължа.

Кирилица ДА но правилно граматически НЕНУЖНО според мен - това го пиша в лицето на модератор на форума на Дата.БГ.
Аватар
stone
Драскач

Мнение от stone »

Циндил-Пиндил написа: Виж, че и ти така си го написал :lol: :wink:
Аз съм го написал съвсем умишлено така - както той го е написал :wink: но явно на теб ти е хоби да се заяждаш :lol:
Аватар
stone
Драскач

Мнение от stone »

jonny написа: Кирилица ДА но правилно граматически НЕНУЖНО според мен - това го пиша в лицето на модератор на форума на Дата.БГ.
И защо да е ненужно? Според мен еднакво лошо впечатление прави постинг на маймуница и постинг на кирилица с правописни грешки...а това, че си модератор няма абсолютно никакво значение в случая.
mushroomhead
Легендарен флуудър

Мнение от mushroomhead »

jonny написа:Вижте едно е да изискваш от хората да пишат правилно граматически защото това според мен е абсолютно ненужно.
Но писането на кирилица според мен е нужно.
Лично като чета на латиница след 2-рото изречение не мога да продължа.

Кирилица ДА но правилно граматически НЕНУЖНО според мен - това го пиша в лицето на модератор на форума на Дата.БГ.
С какъв ник си в Датата?А що се отнася до правописните грешки хмм ми почти всеки ги допуска при писане по клавиатурата.Досадно е като постна и забележа ,че съм сбъркал някъде да редакатирам поста
Аватар
Vlad
В началото бе словото

Мнение от Vlad »

На пръв поглед ми хареса, но останах много разочарован от това, че във форума на най-големият български университет и имащ претенцията да бъде ствол на вишето образование в нашата страна България, писането на кирилица не е задължително.
100% си прав! Подкрепям те напълно. Преди време и аз бях подел подобна инициатива, но ме скастриха набързо. Радвам се, че вече има повече хора, които защитават кирилицата тук.
jonny
В началото бе словото

Мнение от jonny »

Това че съм мод исках да го кажа че съм видял и добил опит от един голям форум в чиито екип съм член.
Вие първо научете хората да пишат на български.
А отностно граматиката - ами може да я сложите като задължителна но 100% във всяка тема ще почнат юзерите да се карат за грешки.
Но все пак вие си решавате - аз просто исках да предам малко опит от работа в форум с 52535 регистрирани потребители :).
Аватар
dimo
Site Admin
Специалност: РСМТ, магистратура
Курс: семестриално завършил
Обратна връзка:

Мнение от dimo »

Кирилицата вече е задължителна. За който има проблеми - http://62.44.96.30/phon.zip
Инсталира се с десен клавиш върху BgKYBSXP.inf и след това Install.
След това от Регионални и езикови настройки се добавя българска фонетична.
Деинсталира се от Контрол панел / Add/Remove Programs.
Аватар
^PrincessA^
Легендарен флуудър
Специалност: МП Трудови пазари и развитие на човешките ресурси
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от ^PrincessA^ »

Разбрахме, че е задължителна :evil: А можеш ли да ни светнеш как да изписваме никовете на хората, повечето от които са на латиница, или имената на чужди банди примерно???
Изображение

"It's better to burn out than to fade away." (Kurt Cobain)
Заключено

Обратно към “Потребители”