Коя книга четете в момента? Част втора.

Модератори: Мила, Boromir

Заключено
Аватар
explorer
Да живей словото
Специалност: Право
Курс: първи
Обратна връзка:

Re: Коя книга четете в момента? Част втора.

Мнение от explorer »

До вчера - "Към един незнаен бог" от Джон Стайнбек. Уникална книга, разтърсваща. Мисля, че ще ми трябва поне месец, за да я осмисля напълно (ако това въобще е възможно!).
"Do you know what's extremely rare in the world of computers? Finding one that will cross against the light."
Наблюдателница
Правист, I курс, 1 група
Аватар
WaveMastaa
Танцуващия с клавиатури
Курс: трети

Мнение от WaveMastaa »

Blood Countess написа:Разказчета на Съмърсет Моъм ин инглиш :D
Рулирааааааааат, от тях се научих на английски и на хубав изказ :)

Иначе поради факта, че съм в сесия ми се налага да чета учебници, но мога да кажа, че "Външна политика и дипломация" на Георги Стефанов е доста интересна книга на някои места. А сега чета "Учение за държавата" на Лъчезар Дачев и честно казано ми е много интересно, доста ползотворно, чувствам се обогатен откъм знания, а това също е важно, когато се чете книга :)

Иначе преди сесията се захванах със "Сбогом на оръжията" на Хемингуей, стигнах й до средата почна сесията и не съм я чел оттгоава насам. Забравих за какво ставаше дума. Смятам като ми мине сесията да си я прочета, защото ми хареса :)

А ме чакат и други книги, които си набелязах от домашната библиотека.......ех само време да имам......
Теория на дипломацията от Ал Капоне:
"С усмивка можеш да стигнеш далеч.
Но много по-далеч можеш да стигнеш с усмивка и пистолет!"

Honda JuniorZ Team

Изображение
Аватар
Scorpion
Легендарен флуудър
Курс: четвърти

Мнение от Scorpion »

WaveMastaa написа:
А ме чакат и други книги, които си набелязах от домашната библиотека.......ех само време да имам......
Ако знаеш колко ме е яд, че като бях 8-9-10 клас си губех времето със всякакви глупости, вместо да попрочета нещо от световната класика... Сега ми се иска, но няма много време вече на разположение за такива занимания. :(
I won't waste myself on you! http://www.youtube.com/watch?v=7UZLUmx7a34
Аватар
theDarkSite
Танцуващия с клавиатури

Мнение от theDarkSite »

редом с онази книга на Ian McEwan почнах на Николай Райнов славянски приказки :mrgreen: Почнах я като четох няколко приказки за лека нощ, харесаха ми и реших да си я взимам да си я чета от време на време ^^
Аватар
kirrara
Драскач

Мнение от kirrara »

Щастието, Филип Делерм :)
" Има много хора, които са постигнали съвършенството да четат, без всъщност да четат. Преминават през книгите подобно на водолази, без да поемат и капка вода."
Аватар
Мила
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Мила »

theDarkSite написа:редом с онази книга на Ian McEwan почнах на Николай Райнов славянски приказки :mrgreen: Почнах я като четох няколко приказки за лека нощ, харесаха ми и реших да си я взимам да си я чета от време на време ^^
В книжарницата имаме "Източни приказки"
you have to keep
breaking your heart
until it opens
Аватар
theDarkSite
Танцуващия с клавиатури

Мнение от theDarkSite »

Мила написа:
theDarkSite написа:редом с онази книга на Ian McEwan почнах на Николай Райнов славянски приказки :mrgreen: Почнах я като четох няколко приказки за лека нощ, харесаха ми и реших да си я взимам да си я чета от време на време ^^
то аз от сума време съм се запътил към книжарницата ти да взема онази брошура и да видя другата му книга, ама покрай тази сесия все няма време >.< Утре кога ще си там :roll:

Сори за офф-а >.<
Аватар
macharok
От дъжд на вятър

Мнение от macharok »

theDarkSite написа:"On Chesil Beach" на Ian McEwan

просто минах през бургаския хеликон, прочетох за какво иде реч на гърба, хареса ми и си я купих :lol: Сефте чувам и книгата, и автора... но засега книгата ми допада, и то много ^^

Eдин от най-големите съвременни британски писатели! Добър вкус имаш, DarkSite! Пробвай и Atonement, магическа е!
Аватар
theDarkSite
Танцуващия с клавиатури

Мнение от theDarkSite »

macharok написа:
theDarkSite написа:"On Chesil Beach" на Ian McEwan

просто минах през бургаския хеликон, прочетох за какво иде реч на гърба, хареса ми и си я купих :lol: Сефте чувам и книгата, и автора... но засега книгата ми допада, и то много ^^

Eдин от най-големите съвременни британски писатели! Добър вкус имаш, DarkSite! Пробвай и Atonement, магическа е!
непременно, след като толкова хора ми я препоръчаха :mrgreen: Аз сега съм си поръчал и the Daydreamer, която я почвам още щом пристигне ^^
Аватар
Мила
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Мила »

theDarkSite написа:
Мила написа:
то аз от сума време съм се запътил към книжарницата ти да взема онази брошура и да видя другата му книга, ама покрай тази сесия все няма време >.< Утре кога ще си там :roll:

Сори за офф-а >.<
от 10 до 15,30
you have to keep
breaking your heart
until it opens
Аватар
Norwegian Wood
Легендарен флуудър

Мнение от Norwegian Wood »

Николай Светлев - "Аз, грешният Иван"
Най-сетне.
Когато нямаш какво да кажеш, кажи някоя древна китайска поговорка (древна китайска поговорка).
Аватар
theDarkSite
Танцуващия с клавиатури

Мнение от theDarkSite »

след като се оказа, че Славянски приказки е без страници, я зарязвам до намиране на пълната книга :/ Вместо нея започвам една книга, дето от много време й се точа, но допреди седмица просто я нямах :lol:

"Видения из Древна България" пак на Н. Райнов... почнах я... НЕВЕРОЯТНА е :drunken: ранната белетристика на този човек е уникална и неповторима, супер запленяваща :drunken: Ще постна няколко абзаца, да видите за какъв стил става въпрос:

" Мракът бе посипал със сняг балканите и по пресните гранки на боровете висяха тежки алмазни цветя. И, отрупани с бяло, дърветата сънуваха своята снежна приказка.
А бранниците вървяха.
Над тях висеше голямо бяло небе; по урвите, засипани с преспи, пълзяха бели мъгли; а вихър летеше диво от връх на връх, за да разчисти пътя на бранниците.
---И там, в снежните пазви на върховни балкани, те намираха своя студен гроб. И падаха те, - вкоченели и бледи, - падаха един по един, а отгоре им се стелеше бялото мразно небе, - като чиста плащаница, като сребърен покров, като бяла надгробна песен---.
И малките хора отдолу, - хората в долините на живота, - с безумни пламъчета в страхливите очи се питаха един другиго шъпнешком и несмело:
- Защо умряха те?---
------------------------------------------------
А после падаше нощ, - тежка нощ, пълна с мъка и горест, - страшна, неведома нощ, - и кога хората в долините заспиваха, скътани в своето малко щастие, вихърът слизаше от върховете, раздипляше над спящите своята кървава лента - и шепнеше заплашително и остро:
- Те умряха - за вас!
" :drunken:
Аватар
valandin
Живее, за да пише
Специалност: Политология
Курс: втори

Мнение от valandin »

Ами днес си купих ``Да убиеш присмехулник`` и я започвам
New jorney
Аватар
allshallperish
Легендарен флуудър
Специалност: полонистика
Курс: четвърти

Мнение от allshallperish »

Нямам време за книги в момента :(((, за последно четох Иван Куцаров - "Увод в славянската филология" :mrgreen:
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
Аватар
gunner_pz
От дъжд на вятър
Специалност: Стопанско управление с немски език
Курс: втори
Обратна връзка:

Мнение от gunner_pz »

valandin написа:Ами днес си купих ``Да убиеш присмехулник`` и я започвам
Откъде я купи?
Изображение
Заключено

Обратно към “Литература и Книги”