Арабистика 4
Модератор: Don Horhe
- midday
- В началото бе словото
- Специалност: Арабистика
- Курс: втори
Re: Арабистика 4
Не разбра ли?DarthDuri написа:А теста кога е и къде?
На 16-ти, 8 часа в ректората, 135 зала. Не знам къде се намира, ще я търсим.
- midday
- В началото бе словото
До по - големите: вие как се готвихте за този изпит? От кой учебник четохте?
- midday
- В началото бе словото
Звучи добре, само дето нямам такива. Аз уча от българския учебник. Тери Игълтън ми се видя по - особен. К'вото стане...Kuln написа:По ЛТЗ се учи от лекциите
- phoebe
- Легендарен флуудър
- Специалност: арабистика
- Курс: завършил
Затва трябва да се запознаете с нас... Учебника по ЛТЗ е познат като учебника на трите к*рви, смятай дали някой го е чел 
Лекциите по ЛТЗ са изключително приятни всъщност.
Лекциите по ЛТЗ са изключително приятни всъщност.
medicate, medicate
- midday
- В началото бе словото
Е защо така му викат на учебника?! Според мен не е лош.
П.С
Ще ви посетим някой ден в ЦИЕК да се запознаем.
- streetdog
- Танцуващия с клавиатури
- Специалност: Италианска филология
Аз пък го четох когато се явявах
Жалко, че после на изпита(не можах да ходя на теста) минах лесно. Толкова учене... поне беше интересен материала де
Жалко, че после на изпита(не можах да ходя на теста) минах лесно. Толкова учене... поне беше интересен материала де

-
veni_fox
- В началото бе словото
привет и от мен ...незнам как да започна, за туй ще карам направо
Тази годинка ще кандидатствам арабистика ....и попаднах на тази тема и реших, че трябва да задам някой друг въпрос.
Аз вече уча арабски от 6 месеца при др. Цонев, обаче не ми е достатъчно искам да знам всичко и то на едно по-високо ниво от курс.Невероятно много искам да продължа с него, източното си ме влече
Имам и учебника, към който няма много добри отзвуци, но върши работа ....
Може и да ви отегчавам, но ако може да ми дадете малко инфо за кандидат-студентските(аз имам мн добър английски и не чак толкова български), семестриални такси, дисциплини(макар че прочетох всичко, вие 100% знаете повече
) и евентуално малко кураж
Давайте съвети
Благодаря предварително
Тази годинка ще кандидатствам арабистика ....и попаднах на тази тема и реших, че трябва да задам някой друг въпрос.
Аз вече уча арабски от 6 месеца при др. Цонев, обаче не ми е достатъчно искам да знам всичко и то на едно по-високо ниво от курс.Невероятно много искам да продължа с него, източното си ме влече
Може и да ви отегчавам, но ако може да ми дадете малко инфо за кандидат-студентските(аз имам мн добър английски и не чак толкова български), семестриални такси, дисциплини(макар че прочетох всичко, вие 100% знаете повече
Давайте съвети
Благодаря предварително
المستحيل لا شيء
- phoebe
- Легендарен флуудър
Кой тоз др. Цонев?
Не съм го чувал..
Арабистиката не е за всеки, трябва ама наистина да се кефиш на араби, да не си предубеден и малко луд.
Прочети нашите теми тук, ще ти стане ясно.
Семестриалната такса за миналата година беше 213.50 лв, тази г. не знам
Не съм го чувал..
Арабистиката не е за всеки, трябва ама наистина да се кефиш на араби, да не си предубеден и малко луд.
Прочети нашите теми тук, ще ти стане ясно.
Семестриалната такса за миналата година беше 213.50 лв, тази г. не знам
medicate, medicate
-
veni_fox
- В началото бе словото
А може ли да не се кефя на араби, а просто на арабското, не съм предубедена, а колкото до луда
, като сложиш и малко религия се получава
Благодаря иначе до сега четох темите...има мат'риял, ама за кандидат-студентските нищо не ми каза.
Странно ми е, че незнаеш кой е др. Киряк Цонев, до колкото аз знам е основател на катедрата .... инфо ето малко и това
Благодаря иначе до сега четох темите...има мат'риял, ама за кандидат-студентските нищо не ми каза.
Странно ми е, че незнаеш кой е др. Киряк Цонев, до колкото аз знам е основател на катедрата .... инфо ето малко и това
Киряк Цонев е дипломат от кариерата. Превеждал е лично на Тодор Живков на десетките му срещи с арабски лидери, тъй като до 1989 г. е единственият спец по този език у нас. Посланик в Алжир и Мавритания от 1987 г. до 1990 г. Чете лекции по българо-арабски отношения в Софийския университет "Св. Св. Кирил и Методий". Преподава практически арабски език в Югозападния университет, където чете и лекции по външната политика на арабските страни.
На 29 септември 2006 г. Киряк Цонев бе награден от Съюза на българските преводачи заради превода на "1001 нощ", който му отнел... 15 години къртовска работа!!!
المستحيل لا شيء
- phoebe
- Легендарен флуудър
Ах, Киряк Цонев, разбира се.
Не знам къде ми беше главата преди малко. Той преподава и на наши магистри все още.
Под араби имах предвид това кеото ти написа.
За изпитите - влиза се лесно, гледай да имаш отлична балообразуваща диплома, оценка над 4 на изпита и си вътре...
Друг е въпроса, дали ще ти хареса. Имай предвид че 70% от 1вокурсниците отпадат.
Не знам къде ми беше главата преди малко. Той преподава и на наши магистри все още.
Под араби имах предвид това кеото ти написа.
За изпитите - влиза се лесно, гледай да имаш отлична балообразуваща диплома, оценка над 4 на изпита и си вътре...
Друг е въпроса, дали ще ти хареса. Имай предвид че 70% от 1вокурсниците отпадат.
medicate, medicate
-
veni_fox
- В началото бе словото
Честно да си кажа, аз заради това реших, че първо трябва да видя дали мога да се справя с езика и дали има смисъл да започвам нещо, което няма да ми бъде интересно после и да се откажа. 6 месеца са малко време за този език, но желанието и амбициите са същите като в началото.А и Цонев е невероятен преподавател!
Иначе и при нас доста се отказаха, сега сме само 2-3-ма
,но така е даже по-добре....
Благодаря отново, и септември дано и аз да се присъединя към вашите редици
Пъ.Съ.:А те(първокурсниците) по собствено ли желание отпадат или от несправяне?!
Иначе и при нас доста се отказаха, сега сме само 2-3-ма
Благодаря отново, и септември дано и аз да се присъединя към вашите редици
Пъ.Съ.:А те(първокурсниците) по собствено ли желание отпадат или от несправяне?!
المستحيل لا شيء
- phoebe
- Легендарен флуудър
Ами и двете... Отпадат 10-15 по нежелание и още толкова на изпита примерно.
medicate, medicate