Възможно ли е местене право от НБУ в СУ?

Подфорум към Юридическия факултет

Модератор: MidwinterSun

Аватар
egalitet
В началото бе словото
Специалност: софтуерно инженерство
Курс: първи

Възможно ли е местене право от НБУ в СУ?

Мнение от egalitet »

Един приятел ме накара да питам, дали може да се премести право от НБУ в СУ? Моля, ако някой може да ми даде сигурно и компетентно мнение :wink:
At This Moment There Are SIX BILLION FOUR HUNDRED SEVENTY MILLION EIGHT HUNDRED EGHTEEN THAUSEEND SIX HUNDRED SEVENTY ONE People In The World
SIX BILLION People SIX BILLION souls And sometimes All You Need Is ONE
Аватар
Sidharta
В началото бе словото
Обратна връзка:

Re: Възможно ли е местене право от НБУ в СУ?

Мнение от Sidharta »

Аватар
egalitet
В началото бе словото
Специалност: софтуерно инженерство
Курс: първи

Мнение от egalitet »

мерси много за инфото :)
At This Moment There Are SIX BILLION FOUR HUNDRED SEVENTY MILLION EIGHT HUNDRED EGHTEEN THAUSEEND SIX HUNDRED SEVENTY ONE People In The World
SIX BILLION People SIX BILLION souls And sometimes All You Need Is ONE
Аватар
SteveMcQueen
В началото бе словото
Специалност: Право
Обратна връзка:

Мнение от SteveMcQueen »

По-странното е, че местенето от СУ в НБУ е изключително сложна работа.
Аватар
DADO
Легендарен флуудър

Мнение от DADO »

Е, все пак и в НБУ се учи, всички приятели от там разправят че не е шега работа, особено като дойде време в края на семестъра да си направиш равносметка за текущото оценяване, така че не се отнасяйте към това заведение с насмешка, и там се учи, въпреки че в сравнение със СУ изпитите там не са такава лудница.
Ibiza DJ
kaloyand
От дъжд на вятър
Курс: трети

Мнение от kaloyand »

SteveMcQueen написа:По-странното е, че местенето от СУ в НБУ е изключително сложна работа.

добре ама аз нещо не разбрах-може ли от НБУ да се премести правист в СУ и ако да как става това?Извинявайте за въпроса ама нищо не намерих в линка по тази тема
Право,3 курс,13гр
Toten
В началото бе словото

Мнение от Toten »

Нека и аз да се присъединя към въпроса....2 семестър съм в ЮФ на УНСС така като гледам учебните програми горе-долу се припокриват с изключение на МИО....каква точно е процедурата при преместване???

П.С. Веднъж вече лятото се записах в Историческия на СУ, а в послседствие когато бях приет право все отписах.Това би ли изиграло някакво негативно значение?
Toten
В началото бе словото

Мнение от Toten »

Благодаря за изчерпателната информация, колеги.
Аватар
allshallperish
Легендарен флуудър
Специалност: полонистика
Курс: четвърти

Мнение от allshallperish »

Съмнявам се да те има в някаквъв "черен списък", че вече си се отписвал.
Мисля, че трябва да имаш някакъв успех,да си държал изпит по предмета... по точно инфо виж тук:
Преместване от друго висше училище, специалност или форма на обучение

Чл. 169. (1) Преместване на студент от друго висше училище, специалност или форма на обучение се разрешава при условия, определени от факултетния съвет и обявени на видно място във факултета.

(2) Преместване се допуска не по-рано от края на успешно завършената предходна и не по-късно от началото на следващата учебна година, ако студентът е завършил първи или втори курс.

(3) При преместване положените изпити се зачитат, ако хорариумът по същата учебната дисциплина е не по-малък от 80 на сто от предвиденото в учебния план и съдържанието й е идентично.

(4) Български гражданин, придобил студентски права в чуждестранно висше училище, при завръщане в страната може да продължи образованието си в Университета при условията по ал. 1 и ал. 2.

(5) Кандидатът за преместване подава в определен от Ректора срок в отдел “Учебен” на Ректората следните документи:

1. молба по образец;

2. академична справка за положени изпити, съответно преведена и легализирана по надлежния ред за преместване от чужбина;

3. копие от диплом за средно образование, а за завършилите в чужбина - легализиран от Министерството на образованието и науката превод;

4. съгласие на ректора на висшето училище или на декана на факултет, ако преместването е в Университета. Съгласие не е необходимо, ако преместването е от чужбина.

(6) Преместването се разрешава от Ректора въз основа на предложение от декана на факултета, в който се изучава съответната специалност.

(7) Деканът определя курса на обучение и признава положените семестриални изпити.

(8) По молба на докторанта по решение на факултетния съвет редовната докторантура може да бъде преобразувана в задочна или в докторантура на самостоятелна подготовка. В такъв случай докторантът не дължи възстановяване на получената стипендия.
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
Toten
В началото бе словото

Мнение от Toten »

Мерси.
Смятам да пробвам лятото, живот и здраве,успехът за 1ви семестър ми е 5.00 пък за целия курс ще видим :D
ragazo
В началото бе словото

Мнение от ragazo »

Не може да се прехвърлиш от НБУ в СУ, поради причината, ча НБУ е частно висше училище! Няма как да стане, поне така е разписано в правилника утвърден от проф.Илчев.
Аватар
Psiheq
В началото бе словото

Мнение от Psiheq »

И аз се интересувам от същия въпрос. Първи курс съм "право" в НБУ, но нещо не съм доволна от студентската среда там и ми се ще да разбера мнението на студенти специалност "право" от СУ , за обучението им в СУ - доволни ли сте, кое не ви/ ви харесва ... ?
Не си давай много-много зор…Най-хубавите работи се случват, когато най-малко ги очакваш.
Lexter
В началото бе словото

Мнение от Lexter »

извинявай, че няма връзка с питането ти, но ако имаш възможност и желание, би ли обяснила какво имаш предвид относно студентската среда. Имам предвид не да ги "плюеш" или нещо подобно, а да илюстрираш това, което си видял/а.
Поздрави
Suaviter in modo, fortiter in re
Аватар
Psiheq
В началото бе словото

Мнение от Psiheq »

Под "студентска среда" имам предвид: самите студенти, колегиалното отношение между тях, нивото на образованост, възпитание .....
Ако знаех каква е студентската среда в СУ, нямаше да питам :lol: . Не съм искла да "плюя" никого.
Не си давай много-много зор…Най-хубавите работи се случват, когато най-малко ги очакваш.
Аватар
Sarkozy
В началото бе словото
Курс: друг
Обратна връзка:

Мнение от Sarkozy »

"Е, все пак и в НБУ се учи, всички приятели от там разправят че не е шега работа, особено като дойде време в края на семестъра да си направиш равносметка за текущото оценяване, така че не се отнасяйте към това заведение с насмешка, и там се учи, въпреки че в сравнение със СУ изпитите там не са такава лудница."

:) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :)

Направо се спуках от смях - за какви изпити говориш в НБУ? Те дори нямат сесия! Това е повече фирма отколкото университет - ако никъде не си постъпил винаги може да си в НБУ при условие, че имаш пари :) Като следствие 95% от населението в НБУ са наистина "капацитети" :)
C’est la vie, la concurrence. Je vais même vous dire mieux, moi, j’ai la concurrence dans les veines.
Публикувай отговор

Обратно към “ЮФ”