Матури като вход през 2009
Модератори: Methuselah, thegirl
Матури като вход през 2009
Някой знае ли в кои специалности ФМИ ще приема тази година с матура, защото преди малко по новините казаха, че тази година СУ ще приема общо 34спец. с матура!!!Споменаха, че ФМИ съшо ще приема, но в кои?
Остатъкът от живота Ви се определя в момента. С мечтите, които преследвате...и решенията, които взимате. И човекът, които Вие решите да бъдете...И остатъкът от живота Ви започва сега... 

- shayne
- Вазов
- Специалност: Политология, Математика
- Обратна връзка:
Re: Матури като вход през 2009
И миналата година ФМИ приемаше с матурите по математика след първото допълнително класиране. В кои специалности е повече от ясно - в тези, за които няма желаещи - Математика, Приложна математика и Статистика.TsukI написа:Някой знае ли в кои специалности ФМИ ще приема тази година с матура, защото преди малко по новините казаха, че тази година СУ ще приема общо 34спец. с матура!!!Споменаха, че ФМИ съшо ще приема, но в кои?
Цветелин Биков
Член на Академически съвет на СУ
-
Frogsy
- В началото бе словото
- Специалност: Софтуерно инженерство
- Курс: първи
- Обратна връзка:
Всъщност става въпрос за "Математика и информатика". Възможно е да има и други, но за сега никъде няма пълен списък.
http://news.ibox.bg/news/id_959447081 Вижте тук какво пише за всички специалности, но аз си мисля, че това не може да бъде, възможно е и в сп. информатика да приемат матурата, защото до колкото знам минималния бал миналата година е бил много малък 24-25 някъде. Аз тази година ще кандидатствам и е мн важно кои специалности ще приемат. Щом се умножава по 2,5 матурата, а изпита по 3 значи 6 на матурата е равно на 5 на изпита. Но аз не разбрах нещо - аз ще ходя на изпит и естествено на матура и първо желание ми е КН, а трето да кажем Информатика как ще става класирането??? Дано да сте разбрали какво питам. Трябва ли някъде да спомена с матура ли ще кандидатствам или с изпита... И от къде да разбера в кои спец. ще приема ФМИ с матура...
Остатъкът от живота Ви се определя в момента. С мечтите, които преследвате...и решенията, които взимате. И човекът, които Вие решите да бъдете...И остатъкът от живота Ви започва сега... 

-
Frogsy
- В началото бе словото
- Специалност: Софтуерно инженерство
- Обратна връзка:
Ми това за всички специалности го четох и на друго място, така че може и да е вярно. А за оценките най - вероятно да се взима по голямата.
Хубавото е, че оценките от матура и изпит няма да са равностойни, а от друга страна ще имаме и още един шанс.
Да но как се изскарва оценка 5 на изпит в ФМИ, не е толкова лесно.... Но се съмнявам да е за всички...

- DayDream
- От дъжд на вятър
- Специалност: Информатика
- Курс: трети
- Обратна връзка:
Ще се напълни яко с парашутисти....е добре де, с повече от сега 
A wise man said, life is a chess board, of days and nights where God plays with men as chess pieces, moves here and there. Gives check mate and kills, and piece by piece puts them back in their box. He has a destiny for the piece, for the player, and for God. Destiny will be fulfilled.
- Methuselah
- Легендарен флуудър
ахаххаха ФМИ и парашутисти - that's rich
Бeтон написа:Нормалните хора сме малко.
- innamorata
- Да живей словото
- Специалност: Maтематика и информатика
Ще бъде много глупаво във ФМИ да се приема с матури... Все пак изпита по математика в СУ се води най-труден и няма да е честно някои да се бъхтят 2 години (като мен
) за да влязат във ФМИ, а някои ще си направят дебилната матура и пак ще влязат... е няма да е СИ или КН, но все пак. Няма да е честно спрямо останалите, които са влезли със изпит!!!
No face, no name, no number...
ФМИ - 2 курс Математика и информатика
- shayne
- Вазов
- Специалност: Политология, Математика
- Обратна връзка:
Важно е да отбележим, че оценките от матурите и изпита няма да са равностойни при балообразуването. А и с тази матура факултетът ще си запълни само бройките. И така тези влезли със слаби оценки от матурите в специалност като моята, бързо ще си излязат, с което пак се връщаме в ситуацията, при която за определени специалности няма кандидати и се завършват от минимален брой хора.innamorata написа:Ще бъде много глупаво във ФМИ да се приема с матури... Все пак изпита по математика в СУ се води най-труден и няма да е честно някои да се бъхтят 2 години (като мен) за да влязат във ФМИ, а някои ще си направят дебилната матура и пак ще влязат... е няма да е СИ или КН, но все пак. Няма да е честно спрямо останалите, които са влезли със изпит!!!
Цветелин Биков
- innamorata
- Да живей словото
Да и няма смисъл от това нещо. В моята специалност има хора, които са изкарали 4-ки на изпита, а сега капят като зрели круши...
А относно коефициента грубо казано ако имаш 6 на матурата това се равнява на 4 на изпита... Като се замисля ако малко пооправят матурата зайците ще могат да изкарат 4 оценки и да кандидатстват с най-високата...
А относно коефициента грубо казано ако имаш 6 на матурата това се равнява на 4 на изпита... Като се замисля ако малко пооправят матурата зайците ще могат да изкарат 4 оценки и да кандидатстват с най-високата...
Първо 6 на матурата се равнява на 5 на изпита, второ аз четох на много места, че всички специалности ще приемат с матурата...Но така или иначе тези, които изскарат над 5 на изпита са преди тези с матурата.

- innamorata
- Да живей словото
Казах "грубо казано", а и да се равнява на 5 се тая. Изпита е по-труден. 
Но както и да е кандидатстващите тази година ще са по-облагодетелствани.
Но както и да е кандидатстващите тази година ще са по-облагодетелствани.
- Xelian
- От дъжд на вятър
- Специалност: СУ - СИ
- Обратна връзка:
Абе те да усложнят малко матурата и да въведат система за видеонаблюдение по време на изпитите и тогава виж 6-ци друг път.А това за колегите с 4-ри дето изпокапват на изпитите,е яврно аз например имам 5 и ми е много трудно крепя се някак с много учене, но при липса на време и аз ще окапя, вече трябва и свойството с едно бързо четене да се разбира голяма част от материала т.е. ум,интелигентност.
Ако разгледаме ,че всеки приет се е готвил на максималното си ниво ,тогава по време на изпит във факултето ако всички се подготвят еднакво(т.е. си учат) той пак ще остане назад и ако тези, които за влезли с 5.85 имат 4 то аз с 5 ще имам най-много 3 ,зависи от материала все пак, но е така аз гледам по моите колеги тези с 6-ците учещите от тях не се стигат ако щеш и да изядеш учебника.
Ако разгледаме ,че всеки приет се е готвил на максималното си ниво ,тогава по време на изпит във факултето ако всички се подготвят еднакво(т.е. си учат) той пак ще остане назад и ако тези, които за влезли с 5.85 имат 4 то аз с 5 ще имам най-много 3 ,зависи от материала все пак, но е така аз гледам по моите колеги тези с 6-ците учещите от тях не се стигат ако щеш и да изядеш учебника.
Какво значи "не се стигат"? Стигат се разбира се. Пък и дори да не можеш да ги стигнеш, ако се опитваш ще бъдеш много по-напред (не говоря конкретно за теб, а по принцип) отколкото ако си казваш "Няма смисъл, така или иначе няма да ги стигна."
And now, let us step into the night
and persue that flighty temptress, adventure.
and persue that flighty temptress, adventure.