НОВИНИ В ЗЕЛЕНО
Модератори: sientelo, peterdi, Ангел
- peterdi
- Легендарен флуудър
- Специалност: ГИСК
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
Re: НОВИНИ В ЗЕЛЕНО
Продължението на филма "Великата тайна на водата" можете да видите на 17 декември от 18 часа в 65-та аудитория.
ПОВЕЧЕ ИНФО
ПОВЕЧЕ ИНФО
- Шепот
- Стенограф
- Специалност: Книгоиздаване
- Курс: трети
- Обратна връзка:
… НАЧАЛОТО НА КРАЯ НА ЕДНА ЦИНИЧНА ОЛИГАРХИЯ!
ОБСАДА НА СГРАДАТА НА НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ:
старт 18.12.2008 (четвъртък) 16.30
до края
! Носете си МЕТЛИ! Ще ИЗМЕТЕМ Престъпниците от парламента!
НА ВТОРО ЧЕТЕНЕ ВЧЕРА БЕШЕ ПРИЕТО СКАНДАЛНО ПРОДЪЛЖАВАНЕ НА СЕЗОНА ЗА ПРЕСТЪПНИТЕ ЗАМЕНКИ НА ЗЕМИ И РЕСПЕКТИВНОТО УНИЩОЖАВАНЕ НА ГОРИ!!!
НЯМАМЕ ПРИЧИНА ДА ТЪРПИМ ПОВЕЧЕ!
ПОРЕДНОТО ИЗПИТАНИЕ ЗА НАШЕТО ТЪРПЕНИЕ - ПРОДЪЛЖАВАНЕТО НА ПРЕСТЪПЛЕНИЕТО, НАРЕЧЕНО „ЗАМЕНКИ НА ГОРИ" МИНА ВСЯКАКВИ ГРАНИЦИ ЗАЕДНО С:
- безочието
- корупцията
- нежното сливане на мафията с държавата пред очите ни
- убийствата и престъпността
- липсата на действащо правосъдие
- липса на демократичност и изключване на гражданския сектор от взимането на решения
- цинизма
- спрените европейски фондове
- подменените обществени с лични приоритети
- изолацията на младите и образовани хора от ДЕМОКАРТИЧНИ ПРИНЦИПИ при взимането на решения
- липсата на дългосрочна стратегия за управление в икономиката, устойчивото развитие, социалната политика и т.н.
- унищожаването на българската природа И РАЗБИРАНЕТО НА ЕКОЛОГИЯТА ЕДИНСТВЕНО КАТО ШАНС ДА СИ ПРОДАДЕМ „НЯКОЯ ВЪГЛЕРОДНА КВОТИЧКА"
- системното подценяване на умствения капацитет на българските граждани и унижаването им
- всичко, онова, което пречи на държавата ни да се развива интелигентно и устойчиво в един динамичен глобален контекст и по време на финансова криза
ВЯРВАМЕ, ЧЕ ВСИЧКИ ЗАСЕГНАТИ ОТ ТОВА МАЛОУМНО УПРАВЛЕНИЕ НА ЦИНИЦИ ЩЕ БЪДАТ СОЛИДАРНИ И ЩЕ ЗАСТАНЕМ ЗАЕДНО ПРЕД ПАРЛАМЕНТА ОТ ДНЕС НАТАТЪК, ЗА ДА ДОКАЖЕМ, ЧЕ НЕ СМЕ МЪРШАТА, КОЯТО НИ УПРАВЛЯВА, А СЕ ОТЛИЧАВАМЕ С ДОСТОЙНСТВО И ВОЛЯ!
16.30, 18-ТИ ДЕКЕМВРИ 2008, до Парламента
13.00, 19.12 декември, заедно със студентите
НОВА ГОДИНА, НОВО ПРАВИТЕЛСТВО!
_______
(току-що го прочетох, затова толкова късно, съжалявам
)
ОБСАДА НА СГРАДАТА НА НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ:
старт 18.12.2008 (четвъртък) 16.30
до края
! Носете си МЕТЛИ! Ще ИЗМЕТЕМ Престъпниците от парламента!
НА ВТОРО ЧЕТЕНЕ ВЧЕРА БЕШЕ ПРИЕТО СКАНДАЛНО ПРОДЪЛЖАВАНЕ НА СЕЗОНА ЗА ПРЕСТЪПНИТЕ ЗАМЕНКИ НА ЗЕМИ И РЕСПЕКТИВНОТО УНИЩОЖАВАНЕ НА ГОРИ!!!
НЯМАМЕ ПРИЧИНА ДА ТЪРПИМ ПОВЕЧЕ!
ПОРЕДНОТО ИЗПИТАНИЕ ЗА НАШЕТО ТЪРПЕНИЕ - ПРОДЪЛЖАВАНЕТО НА ПРЕСТЪПЛЕНИЕТО, НАРЕЧЕНО „ЗАМЕНКИ НА ГОРИ" МИНА ВСЯКАКВИ ГРАНИЦИ ЗАЕДНО С:
- безочието
- корупцията
- нежното сливане на мафията с държавата пред очите ни
- убийствата и престъпността
- липсата на действащо правосъдие
- липса на демократичност и изключване на гражданския сектор от взимането на решения
- цинизма
- спрените европейски фондове
- подменените обществени с лични приоритети
- изолацията на младите и образовани хора от ДЕМОКАРТИЧНИ ПРИНЦИПИ при взимането на решения
- липсата на дългосрочна стратегия за управление в икономиката, устойчивото развитие, социалната политика и т.н.
- унищожаването на българската природа И РАЗБИРАНЕТО НА ЕКОЛОГИЯТА ЕДИНСТВЕНО КАТО ШАНС ДА СИ ПРОДАДЕМ „НЯКОЯ ВЪГЛЕРОДНА КВОТИЧКА"
- системното подценяване на умствения капацитет на българските граждани и унижаването им
- всичко, онова, което пречи на държавата ни да се развива интелигентно и устойчиво в един динамичен глобален контекст и по време на финансова криза
ВЯРВАМЕ, ЧЕ ВСИЧКИ ЗАСЕГНАТИ ОТ ТОВА МАЛОУМНО УПРАВЛЕНИЕ НА ЦИНИЦИ ЩЕ БЪДАТ СОЛИДАРНИ И ЩЕ ЗАСТАНЕМ ЗАЕДНО ПРЕД ПАРЛАМЕНТА ОТ ДНЕС НАТАТЪК, ЗА ДА ДОКАЖЕМ, ЧЕ НЕ СМЕ МЪРШАТА, КОЯТО НИ УПРАВЛЯВА, А СЕ ОТЛИЧАВАМЕ С ДОСТОЙНСТВО И ВОЛЯ!
16.30, 18-ТИ ДЕКЕМВРИ 2008, до Парламента
13.00, 19.12 декември, заедно със студентите
НОВА ГОДИНА, НОВО ПРАВИТЕЛСТВО!
_______
(току-що го прочетох, затова толкова късно, съжалявам
~ Кътчето ~
- Don Horhe
- Легендарен флуудър
- Специалност: Китаистика
- Обратна връзка:
Дано същият ентусиазъм се задържи до изборите догодина. Като не искате да ни управляват тези бозаджии, излезте и гласувайте, няма значение за кого, само да не е БСП, ДПС и НДСВ. На тези, които твърдят, че няма за кого да се гласува - гласувайте на принципа "най-малкото зло".
That government is best which makes itself unnecessary. - Wilhelm von Humboldt
Bill Hicks - Revelations (Uncut)

Bill Hicks - Revelations (Uncut)

В Китай така ли гласуват?

- Шепот
- Стенограф
- Обратна връзка:
Аз ще си гласувам за Зелените, защото нямам доверие на абсолютно никоя друга партия и всичките са в категорията "зло", както ги описа Don Horhe, а Зелените ми се струват свестни хора. Виждала съм ги, говорила съм с тях и ми се струват идеалисти, които влизат в политиката заради кауза, а не заради стомасите си, което е същинско политическо чудо в България. С надеждата да не ги хване синдрома на Приказката за стълбата на Смирненски.
Толкова за гласуването, сори за оффтопика.
Днес протестът премина добре, бяхме между градинката и парламента, направи ми впечатление, че полицаите бяха доста намусени, а по едно време почнаха да се хилят подигравателно и да си шушуат нещо. Бендът с ударните инструменти беше пак с нас, бяхме 60-70 човека някъде (за акция, започната от 2 сутринта доста добре). Утре протестиращите природозащитници планират протест пред (или до) Парламента в 13:00 ч., така че да пресрещнат протестиращите студенти, които ще идват с шествие от Студентски град (11:00 ч. пред зала "Христо Ботев") и да се слеят в протест срещу олигархията.
Аз ще се постарая да ида в 11 в Студентски, само малко се притеснявам ще стигна ли навреме до зала "Христо Ботев" и да не взема да ги изтърва, но ще се постарая да се справя.
За повече информация относно природозащитните акции - http://forthenature.org
За повече информация за студентските акции - "Призив", СРОКСОС.
За природозащитните акции също препоръчвам и любимия си Save Rila, защото ако природозащитници решат да правят внезапни протести, най-вероятно ще сложат известие именно там.
Толкова за гласуването, сори за оффтопика.
Днес протестът премина добре, бяхме между градинката и парламента, направи ми впечатление, че полицаите бяха доста намусени, а по едно време почнаха да се хилят подигравателно и да си шушуат нещо. Бендът с ударните инструменти беше пак с нас, бяхме 60-70 човека някъде (за акция, започната от 2 сутринта доста добре). Утре протестиращите природозащитници планират протест пред (или до) Парламента в 13:00 ч., така че да пресрещнат протестиращите студенти, които ще идват с шествие от Студентски град (11:00 ч. пред зала "Христо Ботев") и да се слеят в протест срещу олигархията.
Аз ще се постарая да ида в 11 в Студентски, само малко се притеснявам ще стигна ли навреме до зала "Христо Ботев" и да не взема да ги изтърва, но ще се постарая да се справя.
За повече информация относно природозащитните акции - http://forthenature.org
За повече информация за студентските акции - "Призив", СРОКСОС.
За природозащитните акции също препоръчвам и любимия си Save Rila, защото ако природозащитници решат да правят внезапни протести, най-вероятно ще сложат известие именно там.
~ Кътчето ~
- peterdi
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Вчера и аз отидох, днес не успях заради това, че студентите се прибраха цели 2 часа и половина по-рано от предвиденото! Председателят на Парламента е обещал да се преразгледа на ниво комисии спорния Закон за горите, който заедно с историите на Витоша стана причина за протестите вчера и днес. Дано наистина това стане, но не ми се вярва - бързат да свършат със заменките, преди да дойдат изборите.
- Шепот
- Стенограф
- Обратна връзка:
Предполагам, че заради активистите на БНС са ни разпуснали по-рано. И аз се учудих, ама - какво да ги прави човек.
Ще ги видим какво ще преразгледат, дано преразгледат наистина проклетия закон, че това вече на нищо не прилича.
~ Кътчето ~
Какво значи "са ни разпуснали"? Ти беше ли там? Видя ли активистите на БНС? Говори ли с тях? Пи ли после чай с тях?Шепот написа:Предполагам, че заради активистите на БНС са ни разпуснали по-рано.
"Разпуснаха" ни защото бяхме малко и защото нямаше смисъл да стоим там. Надявам се знаеш защо.
Положителнто е, че не прокараха промените в Закона за горите, защото според мен са се уплашили и са си тръгнали.
Не се зяждам, но е хубаво човек да не доверява на всичко, което му се говори
Маргарита Аспарухова, 4 курс Културология
...
"Gramma said when you come on something good, first thing to do is share it with whoever you can find; that way, the good spreads out where no telling it will go. Which is right."
...
"Gramma said when you come on something good, first thing to do is share it with whoever you can find; that way, the good spreads out where no telling it will go. Which is right."
- Шепот
- Стенограф
- Обратна връзка:
Мдам, представи си, бях там.
Видях Расате, който се покачи на парапета на паметника на Цар ОСвободител, опита се да се набута при организаторите. Не му дадоха мегафон. Стоеше изпъчен и наблюдаваше как в тълпата се вливат момчетата му с качулки, криещи лицата, които после се оказа, че се обявили като "фенклуб на "Левски" и "нямали нищо общо с други организации", но на всички е ясно кой ги доведе. Същите те псуваха като разпрани, вдигнали средни пръсти и се чудеха как да вандализират протеста. Но освен тях се насладих и на онази русата дебелана с пуловера и шала, и знамето - и трите с трибагреника - която пищеше истерично. И с още няколко луди, които бяха застанали срещу нас и ни скандираха "БЪЛГАРИЯ ЗА БЪЛГАРИТЕ", и това още преди да дойдат земеделците с качулатковците. И не, не съм пила чай с активисти на БНС по простата причина, че гледам да избягвам близки контакти с тях. Стига ми да се наслаждавам на прелестните им физиономии, техните и на "вожда" им Расате, на 90% от протестите, на които отида.
А иначе, прав си за промените в закона и със сигурност се поуплашиха, което е много добре. Дано и сега не ги прокарат. Но така или иначе, ние на 14-ти пак сме там, да ги видим какви ще ги вършат с горите. (:
И ЧНГ. ((:
Видях Расате, който се покачи на парапета на паметника на Цар ОСвободител, опита се да се набута при организаторите. Не му дадоха мегафон. Стоеше изпъчен и наблюдаваше как в тълпата се вливат момчетата му с качулки, криещи лицата, които после се оказа, че се обявили като "фенклуб на "Левски" и "нямали нищо общо с други организации", но на всички е ясно кой ги доведе. Същите те псуваха като разпрани, вдигнали средни пръсти и се чудеха как да вандализират протеста. Но освен тях се насладих и на онази русата дебелана с пуловера и шала, и знамето - и трите с трибагреника - която пищеше истерично. И с още няколко луди, които бяха застанали срещу нас и ни скандираха "БЪЛГАРИЯ ЗА БЪЛГАРИТЕ", и това още преди да дойдат земеделците с качулатковците. И не, не съм пила чай с активисти на БНС по простата причина, че гледам да избягвам близки контакти с тях. Стига ми да се наслаждавам на прелестните им физиономии, техните и на "вожда" им Расате, на 90% от протестите, на които отида.
А иначе, прав си за промените в закона и със сигурност се поуплашиха, което е много добре. Дано и сега не ги прокарат. Но така или иначе, ние на 14-ти пак сме там, да ги видим какви ще ги вършат с горите. (:
И ЧНГ. ((:
~ Кътчето ~
- pora_e_priqtel
- Легендарен флуудър
- Специалност: PR
- Курс: друг
- Обратна връзка:
Европейската комисия предложи правителството на Барак Обама да обедини усилия с Европа в трансатлантически пакт за борба с промените в климата. Идеята е да се създаде общ пазар между ЕС и САЩ за търговия с емисии на въглероден диоксид, базиран на системата, която действа в Европа от 2005 г.
Еврокомисарят по околната среда Ставрос Димас изрази надежда, че ако САЩ, които са едни от най-големите замърсители на атмосферата, заедно с Китай, се присъединят към системата за продаване на квоти за замърсяване на търг, тя може да обхване и други индустриализирани страни, а впоследствие и големите развиващи се държави, и към 2020 г. да се превърне в глобален пазар за въглеродни емисии.
Още: http://e-comedia.com/?p=1109
Еврокомисарят по околната среда Ставрос Димас изрази надежда, че ако САЩ, които са едни от най-големите замърсители на атмосферата, заедно с Китай, се присъединят към системата за продаване на квоти за замърсяване на търг, тя може да обхване и други индустриализирани страни, а впоследствие и големите развиващи се държави, и към 2020 г. да се превърне в глобален пазар за въглеродни емисии.
Още: http://e-comedia.com/?p=1109
Това с тия въглеродни емисии е по-голяма гадост и от индулгенциите на еретиците - "Ако ти дам пари, ще ми разрешиш ли да ти акам в устата?" - попитал невинно тъпият американец. Световен пазар на емисии, мда, Мугабе и прочие веселяци адски ще се зарадват на този нов източник на суха пара.
Айде да идва вече тая ядрена война, какво се туткат още, мамичката им, така не редно, нищо конструктивно не се прави.
Айде да идва вече тая ядрена война, какво се туткат още, мамичката им, така не редно, нищо конструктивно не се прави.

- pora_e_priqtel
- Легендарен флуудър
- Специалност: PR
- Курс: друг
- Обратна връзка:
То това не е непременно лошо. И от екологични технологии може да се печели, пък е и по-перспективно поле за развитие от петрола. 
- peterdi
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Петиция против изграждане на малки ВЕЦ в Земенския пролом на р. Струма
Колегите от ГГФ много добре знаят за каква местност става въпрос!
http://bgpetition.com/vodopad-skakavitsa/index.html
Колегите от ГГФ много добре знаят за каква местност става въпрос!
http://bgpetition.com/vodopad-skakavitsa/index.html