Интересно колко много ви въздейства Паулу Коелю - когато аз чета негови книги не откривам почти нищо, което вече да не съм преживяла и осмислила. Не мислете, че не го харесвам - дори напротив - често сама не мога да събера мислите си в едно, още по-малко да ги запиша, така че много се радвам - под ръка са ми всичките му книги - просто трябва да ги погледна и съм наясно с чувствата си.
Поздравления за темата;)
Що се отнася до любимите ми книги, те са много, но най-важните за мен са "Jane Eyre" Charlotte Bronte (чела съм я в оригинал няколко пъти и не спирам да си мисля, че може би заслужавам и мен да ме обичат така

), а по принцип най-много харесвам исторически романи, като "Самуил" на Димитър Талев държи първенството. Следват романите на Фани и ,разбира се, книгата, от която е взето името ми - "Златният век" на Андрей Гуляшки.
И още: "Не без дъщеря ми" - не помня авторката, но може да сте гледали и филма, обичам всякакви английски новели, макар и сладникави (Джейн Остин).. О, да - Дж. Джером - "Трима мъже в лодката, без да става дума за кучето", харесвам поредицата "Анн от Фермата Грийнгейбълс", независимо на колко години съм; допадат ми и всякакви книжлета с психологична тематика... "Червено и черно" на Стендал - според мен се изучава в твърде ранна възраст, повечето не могат да я разберат, но бих я препрочитала, стига да имах време. И стихосбирки всякакви обичам... И афоризми...
Въобще книгата е нещо прекрасно!