Какво искате да учите?

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Публикувай отговор
Ardjet
В началото бе словото

Re: Какво искате да учите?

Мнение от Ardjet »

И аз по принцип се колебаех много кое да пиша от двете понеже беше ясно,че е много трудно да се влезе японистика и избрах китайския.Вмомента дори грам не съжелявам и съм много доволна,защото там е бъдещето (от икономическа гледна точка разбира се). Иначе корейският е малко по-лесен да макар че и той си има своите особености и кофти официални и неофициални стилове(много си прилича като граматика с японския,но поне има азбука). И в двете специалности шансът да излезеш в чужбина и да учиш я в Корея,я в Китай е огромен :wink:
Аватар
Arsena
От дъжд на вятър
Курс: друг

Мнение от Arsena »

Ardjet написа:И аз по принцип се колебаех много кое да пиша от двете понеже беше ясно,че е много трудно да се влезе японистика и избрах китайския.Вмомента дори грам не съжелявам и съм много доволна,защото там е бъдещето (от икономическа гледна точка разбира се). Иначе корейският е малко по-лесен да макар че и той си има своите особености и кофти официални и неофициални стилове(много си прилича като граматика с японския,но поне има азбука). И в двете специалности шансът да излезеш в чужбина и да учиш я в Корея,я в Китай е огромен :wink:
Е, определено успяваш да ме привлечеш към сектата 8) (а сигурно и не само мен)
Много, много ти благодаря, информацията за граматиката и азбуките на различните езици ми беше много полезна за избора ми, защото аз търсих в нета но не намерих почти нищо по въпроса :salute:
GeVi
В началото бе словото

Мнение от GeVi »

към интересни специалности сте се насочили последните 2ма users :) някой желаещ да Психология има ли ? :cheers:
Искам Да Бъда Всичко, Което Съм Способна Да Стана...
desssy
Пишете, о, братя
Курс: кандидат-студент

Мнение от desssy »

Yes! :) Влече ме обаче само теорията (колко книжки на тая тематика съм изчела... супер инетерсно е!). Но заради вечния въпрос - има ли бъдеще психологията и доколко е престижна - се колебая дали изобщо да я включвам в списъка. Най-малко ще продължавам да си чета ей така, за удоволствие. :wink:
Just Smile! :):):)
Аватар
Stadust
В началото бе словото
Специалност: Японистика - 1ви курс

Мнение от Stadust »

Аз мн мн мн ужасно мн искам японистика (горе-долу откакто съм 9и клас - сега съм 12и нали) , обаче проблема ми е, че искам да си продължа с английския, което долколкото разбирам, в София 2 филологии са самоубийство....
Аватар
Arsena
От дъжд на вятър
Курс: друг

Мнение от Arsena »

За какво ще ти е английска филология след като си завършил японистика? Тогава най-вероятно няма да работиш с английски. :scratch:
Darkseid
В началото бе словото

Мнение от Darkseid »

GeVi написа:към интересни специалности сте се насочили последните 2ма users :) някой желаещ да Психология има ли ? :cheers:
Аз ще пиша Псиология защото ми е интересна, ама първо ще се пробвам с някоя икономическа специалност да вляза.
Аватар
Megera
От дъжд на вятър

Мнение от Megera »

Stadust написа:Аз мн мн мн ужасно мн искам японистика (горе-долу откакто съм 9и клас - сега съм 12и нали) , обаче проблема ми е, че искам да си продължа с английския, което долколкото разбирам, в София 2 филологии са самоубийство....
Ами ако английският ти е достатъчно добър да влезеш японистика, то мисля, че ще можеш спокойно да продължиш с него и само с курсове/самостоятелни знимания. Езика едва ли ще го занемариш при положение, че най - вероятно за курсови работи и тн. ще ползвате литература за Япония на английски, тъй като ме съмнява тази, която е на български да е особено богата. Сигурно ще има повече отколкото за Корея, но все пак.

А никога не пречи просто да си подредиш желанията на 1во място японистика на 2ро английска филология и ако не стане 1вото, то поне най - вероятно ще успееш при второто.
lavidaloca
В началото бе словото
Курс: трети

Мнение от lavidaloca »

Право :faroah: :D
krisi.
В началото бе словото

Мнение от krisi. »

az iskam da sledvam jurnalistika taka 4e 6te vi pomolq nqkoi ako ve4e e minal po tozi put da mi kaje ne6to koeto 6te mi e ot polza da 4eta ili da znam za izpitite i tn :P
Аватар
Vihroletka
В началото бе словото
Специалност: Връзки с обществеността
Курс: първи
Обратна връзка:

Мнение от Vihroletka »

И аз съм за психото ;)
В България психологията се свързва с лудите , а доколкото знам разликата м/у психолог и психиатър е огромна, но ние по принцип сме си скептично настроени към новите неща... И затова не мисля , че може да очакваме бляскава кариера , както е по филмите, но има изисквания в училищата и фирмите да има психолог... До колко се спазва не знам ;) Аз лично не обичам деца и не бих искала да се занимавам с тях, но съм на мнение , че да бъдеш доволен от живота си и да бъдеш добър професионалист , трябва да обичаш това , което правиш...
Аватар
kirrara
Драскач

Мнение от kirrara »

Туризъм или философия :)
ssslavena
В началото бе словото

Мнение от ssslavena »

от тая тема виждам че за психология са 30% ... и аз си мислех за психолигия но е доста висок бала и не съм много убедена че ще вляза за това си мисля за някаква филология ... примерно индология или в краен случей има някаква специалност "педагогика на художествената и социална комуникация" за която няма инфо в сайта на СУ нооо че видим
angeloff
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от angeloff »

Руска филология.

Чудя се на тия, дето искат да станат журналисти. Журналистиката в момента в СУ е доста зле, тъй като на интервюта за работа в медиите още в първи-втори кръг отпадат тия, дето са завършили там. Отделно, че в момента журналята са егати измекярите и цървулите всички до един! От ежедневниците до националните телевизии и интернет-порталите и агенциите. Всички!
Журналистика /редовно/ 1. курс
desssy
Пишете, о, братя

Мнение от desssy »

Много ми е интересно от къде я имаш тая информация. Я ми кажи тогава къде са завършили тия, дето ги взимат на работа след интервюто в съответната медия??

Много убедително слагаш всички под общ знаменател, ама да знаеш, че не си прав.....
Just Smile! :):):)
Публикувай отговор

Обратно към “Кандидатстудентска кампания 2013-2014”