Как влязохте право в СУ?

Подфорум към Юридическия факултет

Модератор: MidwinterSun

Публикувай отговор
NightSoul
В началото бе словото

Re: Как влязохте право в СУ?

Мнение от NightSoul »

В крайна сметка записах курсове в ОТ, но по история изобщо не бях доволна и се преместих на друго място... сега върви, пък ще видим какво ще излезе накрая. :) Аз съм навита и да си платя, за да ми кажат темата, ама как стават тези неща не ми е ясно. :lol:
zmey
Пишете, о, братя

Мнение от zmey »

Плати ми, аз ще ти кажа темата.
Пък ако не се падне, ще ти върна парите!

(шансът да нацеля темата е по-голям от шансът да спечеля от тотото, а и не залагам пари :))))
amarena
В началото бе словото

Мнение от amarena »

Raya_Alexandra написа:Уроци/Курс му е майката.
Трябва да си покъртително добър зубър, че да изкълвеш наизуст 25 готови теми.
Добрата подготовка изисква да извървиш пътя от уроците в учебника до хубавата кандидатстудентска тема със собствени усилия.
Не разчитай на късмет.
Успех.
25 теми да "изкълвеш" наизуст никак не са много. Аз кандидатствах медицина и бях изкълвала 8,9 и 10 клас биология (за всеки клас по 21 въпроса) + 18 теми по химия +логически задачи по химия.....
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Специалност: Право (р)
Курс: пети
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

Абе много са. Само че вие, които кандидатствате с химия и биология сте най-зле в това отношение и аз лично си нямам понятие как се справяте. На мен би ми било непосилно. Трябва не да си покътително добър зубър, ами да отиваш леко към гений.. :shock:
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.
Изображение
Аватар
Док Холидей
В началото бе словото

Мнение от Док Холидей »

Имаше някаква олимпиада по нещо и предварителен изпит по друго нещо, но всъщност влязох в един неприятен октомврийски ден през една сравнително гнусна година, така че нещата се навързаха.
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Специалност: Експертология и Специалистика
Курс: първи
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

MidwinterSun написа:Абе много са. Само че вие, които кандидатствате с химия и биология сте най-зле в това отношение и аз лично си нямам понятие как се справяте. На мен би ми било непосилно. Трябва не да си покътително добър зубър, ами да отиваш леко към гений.. :shock:
Не е необходимо да си гений за да влезеш някъде, голям процент е късмета... Затова и ме е страх да ходя на лекар... :lol:
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
Аватар
Advocate
Драскач
Специалност: Право

Мнение от Advocate »

Kristo написа:
MidwinterSun написа:Абе много са. Само че вие, които кандидатствате с химия и биология сте най-зле в това отношение и аз лично си нямам понятие как се справяте. На мен би ми било непосилно. Трябва не да си покътително добър зубър, ами да отиваш леко към гений.. :shock:
Не е необходимо да си гений за да влезеш някъде, голям процент е късмета... Затова и ме е страх да ходя на лекар... :lol:
:) :) Кърти , лепи -паркети плочки :) :) От днес и мен вече ще ме е страх :)
Salus populi suprema lex
Аватар
aahz
Пишете, о, братя
Курс: четвърти

Мнение от aahz »

Бе смели изказвания относно лекарската професия виждам... Май основа за тях е заблудата, че като влезеш непременно ще излезеш. Не всички са като нас, където имаш един напън на входа и оттам нататък си звезда...
This is my life
Its not what it was before
All these feelings I've shared
And these are my dreams
That I'd never lived before
Somebody shake me
Cause I, I must be sleepin
Аватар
Advocate
Драскач

Мнение от Advocate »

aahz написа:Бе смели изказвания относно лекарската професия виждам... Май основа за тях е заблудата, че като влезеш непременно ще излезеш. Не всички са като нас, където имаш един напън на входа и оттам нататък си звезда...
В България , си даваш зор на входа и ако погледнеш понякога , мога да ти гарантирам че ще излезнеш :)
Salus populi suprema lex
Аватар
aahz
Пишете, о, братя

Мнение от aahz »

Така, ако под България иамаш предвид СУ, или например обучението в коя да е хуманитарна специалност - да, съгласен съм. Но за щастие тук-таме се намират университети, където не става просто с поглеждане в учебниците. Например виждал съм изпити, на които издържалите(не с 6 или с 5, а с 3) са от порядъка на 5-10%, при условие, че упражненията по съответната дисциплина са задължителни(идея, която щом беше въведена в ЮФ необяснимо за мен предизивка всеобщо негодувание). Тъй че преди да теглите чертата, може би ще е добре да погледнете как се учи на други места...
This is my life
And these are my dreams
Somebody shake me
Аватар
Advocate
Драскач

Мнение от Advocate »

aahz написа:Така, ако под България иамаш предвид СУ, или например обучението в коя да е хуманитарна специалност - да, съгласен съм. Но за щастие тук-таме се намират университети, където не става просто с поглеждане в учебниците. Например виждал съм изпити, на които издържалите(не с 6 или с 5, а с 3) са от порядъка на 5-10%, при условие, че упражненията по съответната дисциплина са задължителни(идея, която щом беше въведена в ЮФ необяснимо за мен предизивка всеобщо негодувание). Тъй че преди да теглите чертата, може би ще е добре да погледнете как се учи на други места...
Не отричам ,че съществува и това което казваш ,но на фона на всичко останало мисля че се изгубва.
Salus populi suprema lex
Аватар
aahz
Пишете, о, братя

Мнение от aahz »

Абе, проблемът е много прост - тук седим хора първи-втори курс и си мислим, че знаем нещо за следването, но всъщност хората, които трябва и могат да говорят по въпроса са по-нагоре и са прекарали повечко време в образователната система.
А за късмета при влизането - може би ако това е основният фактор за присъствието на някои хора както в ЮФ, така и в кой да е факултет, това по-скоро е повод за размисъл и самокритика, отколкото причина да се съмняваш в нечии способности.

П.П.: Това първо лице множествено число в началото май е излишна учтивост, която на всичкото отгоре не миотива... Аз знам, че нищо не знам. :lol:
This is my life
And these are my dreams
Somebody shake me
Pavel
В началото бе словото

Мнение от Pavel »

Влязох Право, благодарение на една обилна доза късмет и природна интелигентност. По история ходих на курсове в СУ, които всъщност не ми помогнаха особено, но не бяха и излишни. Естествено, всички имахме късмет с темите на предварителния изпит, но пък от друга страна това изравни силите и според мен хубави оценки получиха само най-грамотните :) За изпита по литература - никакви курсове, намерих някакви теми от интернет, четох ги 1 седмица, като наблегнах на Вазов, защото имах ужасното предчувствие, че той ще се падне (не се беше падал около 20 години, а и аз съм си хазартен тип). В крайна сметка по литература изкарах 5.38 с 12 страници дълбоки мисли и ето ме на. Това обаче не означава, че някой друг трябва да следва подобен пример. Просто аз умея да пиша. Всеки решава колко учене му е нужно според умствения си капацитет. Аз, например, съм върл противник на зазубрянето на всички кандидатстудентски теми и т.н., достатъчно е да научиш добре малко повече от половината и да ги разбереш. Естествено, като влезеш в университета и стартираш първата си сесия, този метод вече не върши работа. Там вече учиш от всичко по-малко, стига, разбира се, да не си от хората, които могат да зазубрят целия материал.
Блог: http://poslednaspirka.wordpress.com/

"Man can believe the impossible but can never believe the improbable." Oscar Wilde
Аватар
Митре_Влаха
От дъжд на вятър
Курс: първи

Мнение от Митре_Влаха »

С 5000лв и правилния човек ;)
,,Македония без българи, огън да я гори!'' - Иван Михайлов

Няма класова истина, има класова лъжа! Истината е общочовешка.

Изображение
SteelDragon
От дъжд на вятър

Мнение от SteelDragon »

Много ми е интересно, да ви чета мненията.
Успех да зубрите по 2 , 3 , 4 хил. страници за сесия!
Пък тия дето си мислеха, че се дава напън на входа, и после си звезда... си останаха 1 - 2 курс.
"What power has law where only money rules."
Gaius Petronius (~66 AD)
Публикувай отговор

Обратно към “ЮФ”