Обичате ли ракия и/или другите алкохоли?

Модератори: FloWersOfEviL, Smoking Mirror, Мила, thegirl

Публикувай отговор

Обичате ли ракия?

ДА!
45
63%
ДА!
27
38%

Общо гласове: 72

Аватар
sientelo
Легендарен флуудър
Курс: завършил
Обратна връзка:

Re: Обичате ли ракия и/или другите алкохоли?

Мнение от sientelo »

Ааа, искам и аз, някой ще почерпи ли :roll: Аз засега карам на ментичка :arrow: чиста или в комбинация с прясно мляко :!:
Като птичка в небесата :)
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

Винаги съм се чудил какво е да си въздържател! :shock: Може ли да се сравнява с това да си непушач? Има ли компетентни и по това питание? :roll:
Аватар
sientelo
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от sientelo »

Ами не знам аз доколко бих ти била полезна като пример, но принципно аз нито пуша, нито пък пия алкохол/ в големи количества/. Никога не съм искала да пропушвам и не пуша и никога не бих и пропушила, мразя цигарите !
Сега за алкохола :arrow: обичам да пия само определени алкохоли като вино, бейлис, мента, ликьори разни и изключително рядко уиски и ракия и то само определени видове. Пия само при повод и в доста малки количества на фона на останалите хора около мен :arrow: примерно не си представям да седна да пия ей така без повод заради самото "весело", това ми се струва супер тъпо и дори нямам и желание да го правя някога. Разбирасе ако реша и искам мога да изпия по-големи количества алкохол, но фактът че досега съм се напивала само веднъж в живота си мисля ,че е достатъчно красноречив и говори само по себе си....., просто не обичам да пия до безпаметност и пиянство, това ми е тъпо :idea:
Не знам в крайна сметка дали влизам в категорията на въздържателите от алкохол, но да за себе си мога да кажа,че при мен чувството е същото като да съм непушач, просто не ми е приятно и съответно не го правя. :wink:
Аватар
JudyRamone
Легендарен флуудър
Специалност: Компютърна химия
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от JudyRamone »

sientelo написа:Ами не знам аз доколко бих ти била полезна като пример, но принципно аз нито пуша, нито пък пия алкохол/ в големи количества/. Никога не съм искала да пропушвам и не пуша и никога не бих и пропушила, мразя цигарите !
Сега за алкохола :arrow: обичам да пия само определени алкохоли като вино, бейлис, мента, ликьори разни и изключително рядко уиски и ракия и то само определени видове. Пия само при повод и в доста малки количества на фона на останалите хора около мен :arrow: примерно не си представям да седна да пия ей така без повод заради самото "весело", това ми се струва супер тъпо и дори нямам и желание да го правя някога. Разбирасе ако реша и искам мога да изпия по-големи количества алкохол, но фактът че досега съм се напивала само веднъж в живота си мисля ,че е достатъчно красноречив и говори само по себе си....., просто не обичам да пия до безпаметност и пиянство, това ми е тъпо :idea:
Не знам в крайна сметка дали влизам в категорията на въздържателите от алкохол, но да за себе си мога да кажа,че при мен чувството е същото като да съм непушач, просто не ми е приятно и съответно не го правя. :wink:
Да седнеш и да пиеш `ей така, без повод` хич не е тъпо. Има си едно казване: "Ако ти се случи нещо хубаво, пиеш, за да отпразнуваш. Ако ти се случи нещо лошо пиеш, за да забравиш. А ако не ти се случи нищо, пиеш, за да ти се случи нещо" и е много точно. Аз съм се напивала и от трите.
И аз не съм пушила, мразя цигарите и ги ненавиждам, но това не ми е попречило да видя за какво иде реч. Е, видях и после стана мазало, но няма значение. В тоя живот трябва да се опита от всичко и това , че съм се напила десет пъти като клошар не ме прави лош човек, всеки живее различен живот, има различни преживявания и различен начин на интерпретация и справяне със ситуациите.
До преди една година не пиех и грам. Не псувах.
Вече пия според приятелите ми - прекалено, псувам - пак прекалено, и да си кажа - животът ми е бая по-лесен. Преди не съм го правела, защото нищо не ме е подтикнало към това. После се появиха 2-3-4-5-6-100 причини поради които да започна да правя тези неща и така стигаме до днес, когато съм такава, каквато съм в момента, не каквато съм била преди една година. Всичко е лично и субективно. И, честно казано, в момента се хаесвам много повече, отколкото преди, когато ме беше страх да близна алкохол и когато забранявах на околните да псуват. :wink:

П.С. Не казвайте на родителите ми за този пост, иначе ще ми е последният в живота :mrgreen:
...И ПОВРЪЩАМЕ ВЪРХУ НАДЕЖДАТА
ЗА ПО-ДОБРИТЕ ДНИ!!"
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от sientelo »

Да , така е, всеки прави това , което му харесва, зато има по света разни хора, разни идеали, нормално е при теб нещата да се променят, защото се изграждаш като личност и средата много ти влияе, просто при мен средата винаги е била друга и всъщност не съжалявам,че се е случило така и вече съм се изградила като личност и характер, такава, каквато съм, достатъчно съм голяма, за да знам какво правя и какво искам, така че всеки си гони целите и приоритетите в живота :wink:
Аватар
JudyRamone
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от JudyRamone »

sientelo написа:Да , така е, всеки прави това , което му харесва, зато има по света разни хора, разни идеали, нормално е при теб нещата да се променят, защото се изграждаш като личност и средата много ти влияе, просто при мен средата винаги е била друга и всъщност не съжалявам,че се е случило така и вече съм се изградила като личност и характер, такава, каквато съм, достатъчно съм голяма, за да знам какво правя и какво искам, така че всеки си гони целите и приоритетите в живота :wink:
Сега какво ми казваш?
1. Че съм тъпа и не мога да взимам решенията си сама и че се влияя от хората около себе си?
2. Че средата, в която се движа, се състои от пропадняци и боклуци?

Да - средата и хората влияят МНОГО, няма спор. Но аз се събирам с различни хора и балансът ми идва отлично. Говорим за пиене, ти ми говориш за приоритети в живота... не можеш да кажеш дали си се изградила като личност или характер, докато не опиташ от всичко или поне от повечето неща, защото човек може винаги и по всяко време сам да изненада себе си - дали приятно или не - шанс, или ако не си на 50 години и си видяла и преживяла значителна част от живота. :D
ЗА ПО-ДОБРИТЕ ДНИ!!"
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от sientelo »

Не, нямах това предвид, изобщо не искам да те засягам, просто казвам, че ти си избрала твой си начин живот и за теб той е правилният, аз съм си избрала друг начин на живот и той ме устройва, просто хората са различни и не могат да се приравняват и сравняват помежду си, защо този направил това, а другият направил онова. Права си, че човек трябва да направи онова, което сметне за редно, поне аз така го разбирам. И също така трябва да сгреши, за да се научи да си вземе поука, човек не е цвете,че да расте в саксия, той просто си има потребности, които винаги го насочват в дадена посока. Мисълта ми е,че хората са различни и стойностни сами по себе си и всеки сам си избира съдбата и пътя, но до голяма степен това изобщо не свързано толкова с качествата и характера му.
Аватар
JudyRamone
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от JudyRamone »

Не си ме засегнала, просто си говорим :P
ЗА ПО-ДОБРИТЕ ДНИ!!"
Курс: първи
Обратна връзка:

Мнение от DarthDuri »

водка и уиски.
Iron Head!!!!
Публикувай отговор

Обратно към “Кулинарен раздел”