Българска филология 07/08

Подфорум към Факултета по славянски филологии

Модератор: mebbeth

Публикувай отговор
Аватар
Spacerunner
В началото бе словото
Специалност: Антропология и филология
Курс: завършил

Re: Специалност Българска Филология 07/08

Мнение от Spacerunner »

Лично мнение, не знам кое е по-лошо - да се занимаваш с недорасли досадничета, изпитващи удоволствие да ти лазят по нервите или да гониш дорасли, но далеч по-инфантилни, досадници с цел да ги накараш да си отворят устата пред микрофон или каквото и да е там. И в двата случая трябва да взимаш информацията от обекта почти насила. Изображение

Ти си знаеш, вероятно трябват хора и от двата типа. Аз съм доволен и на Нобеловата награда за Литература.

А за козируването - аз съм на възрожденския принцип "Свобода или смърт" Изображение
Non nobis, Domine, non nobis
sed nomini tuo da gloriam.
simona_vidinova
В началото бе словото

Мнение от simona_vidinova »

Колеги,моля ви да споделите нещо за изпита по филологически практикум,какво представлява този аргументативен текст,който трябва да напишем и нещо за изпита по детска литература-само писаното на лекциите достатъчно ли е?благодаря ви предварително :D Желая ви весели празници :santa:
Аватар
Кардинал Регацоне
В началото бе словото
Специалност: българска филология
Курс: втори
Обратна връзка:

Мнение от Кардинал Регацоне »

охооо Българска филология първи курс :blackeye: Аз съм БФ втори курс вече , помня първия семестър от първи курс колко ми беше кофти понеже още не знаех с какво се сблъсквам ама като за първа сесия се справих доста добре тогава - филологически практикум - тройка (тест се прави , като по Български език.Нещата са общо взето елементарни и няма кой знае каква нужда да се учи повече от няколко часа).По Старогръцки език - 6 (изпитът е лесен , стига да се посещават упражненията , защото ако не се схване там спрягането от рано после няма наваксване.Аз си ходех на всички занятия по старогръцки и си го минах изпита като по вода)По руски език ме скъсаха първия път (нямаше време да уча , а и провали ме факта , че не бях учил руски език в гимназията преди това.Преподавателката ни размаза с падежите просто ама си взех изпита с 5 през септември :lol: )Детската литература е много лесен изпит , аз имах шестица.Караше ни да учим теорията от лекциите и да си изберем детски роман по избор , който да анализираме на устния изпит.Аз си избрах Малкият Принц на Екзюпери.Не се плашете от тоя изпит - просто си разсъждавате без притеснения и тва е.Прочетете си там избрания от вас роман , нахвърляйте си няколко мисли по него за да знаете за кво да говорите после и готово.По лексикология (най-скапания изпит от първи семестър първи курс) изкарах на късмет тройка.Помня че ни се беше паднало да имаме изпит по детска лит-ра , а на следващия ден изпит по лексикология(много въпрос в конспекта бяха де*а)Учих около 5-6 часа за тоя изпит след като се върнах от Детската литература.Бях научил само една тема и точно тя се падна на изпита :lol: :lol: - там за омоними , пароними , синоними и антоними.Темата беше зададена по толкова сложен начин , че ми отне около 30 минути да зацепя , че именно за омоними и т.н. трябва да се пише :twisted: Абе без известна доза късмет няма как да се взимат изпитите.И само като за последно едно съветче от мене като човек с повечко натрупан опит - не се мъчете да учите абсолютно всичко.Тва е непосилно и само ше се побъркате на млади години още.И аз си мислих преди , че трябва всичко за всеки случай - да така е от една страна , но пък просто осъзнавате после , че е невъзможно.Планирайте си времето през сесията , трябва да си направите стриктен план за учене и да си го следвате щото иначе ще потънете дълбоко в хаоса и ще има масивен провал още в първата сесия.
Изображение
simona_vidinova
В началото бе словото

Мнение от simona_vidinova »

Благодаря за изчерпателния отговор :) успех :D :)
Аватар
renn_g
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от renn_g »

ДО ВСИЧКИ КОЛЕГИ ОТ БЪЛГАРСКА ФИЛОЛОГИЯ 2-РИ КУРС ЗАДОЧНО
Надявам се, че сте си написали курсовите работи по старобългарска литература!
Днес писах mail на г-жа Йонова. Предложих и на 19.01.2009 да се срещнем за да ни нанесе оценките в студентските книжки. Мисля, че ще е удобно за всички, защото така и така на същата дата сме на изпит по Руска класическа литература. Добре ще е ако съчетаем 2-та ангажимнта, вместо да се разкарваме по 100 пъти.
Очаквам отговора на Йонова, получа ли го - веднага ще пиша тук.
Аватар
VeRsAcE
В началото бе словото
Специалност: Българска филология
Курс: втори

Мнение от VeRsAcE »

renn_g написа:ДО ВСИЧКИ КОЛЕГИ ОТ БЪЛГАРСКА ФИЛОЛОГИЯ 2-РИ КУРС ЗАДОЧНО
Надявам се, че сте си написали курсовите работи по старобългарска литература!
Днес писах mail на г-жа Йонова. Предложих и на 19.01.2009 да се срещнем за да ни нанесе оценките в студентските книжки. Мисля, че ще е удобно за всички, защото така и така на същата дата сме на изпит по Руска класическа литература. Добре ще е ако съчетаем 2-та ангажимнта, вместо да се разкарваме по 100 пъти.
Очаквам отговора на Йонова, получа ли го - веднага ще пиша тук.
Не се надявай много!!!Аз лично съм до никъде и сега ще започвам да уча,пиша и тн.Няма как,такъв е живота,трябва да се разботи и ....абе да не се обяснявам,че ще ме помислите за досадна.Дано успея с курсовата до 14.01,а за изпита по руска-ще се видим лятото :( :( :(
David Beckham-EnglaNd
Аватар
renn_g
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от renn_g »

Стига глупости! Прочети си лекциите и ела!
Не е трудно - ще го вземеш!
Аватар
renn_g
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от renn_g »

КОЛЕГИ ОТ БФ 2-ри курс ЗАДОЧНО!!!!
Мая Йонова отговори на maila ми. Цитирам:
"За съжаление на 19.09 няма да бъда в София и в С.У. На 03.02 от 9.30 ще бъда в Университета и бих могла тогава да нанеса оценките. Друга възможност - може да оставите книжките в Деканата на секретарката, която отговаря за задочно обучение и аз ще ги нанеса там. Това е за тези, за които не им е удобно да бъдат на 03.02 в С.У."
Аватар
renn_g
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от renn_g »

Изпитът по Руска кл. л-ра ще се проведе на
19.01.2009
от 9.30
в 129 или 130 кабинет.
Корсемова ще изпитва.
Ellystar
В началото бе словото

Мнение от Ellystar »

Някой да каже как минава изпита по старобългарски език при проф. Славова? Мн ще съм благодарна за инфото и успешна сесия на всички колеги :)
Bel_
В началото бе словото

Мнение от Bel_ »

Имаше едни теми по детска литература и лексикология доста по-назад. Може ли някой да ги качи? Пак. Благодаря и успех на всички
Аватар
Shockwave
В началото бе словото

Мнение от Shockwave »

You just lost the game. U jelly?
Аватар
united_colors
От дъжд на вятър
Курс: четвърти

Мнение от united_colors »

И аз имам по ДЮЛ, ако ги искаш ми пиши. От 2005-а са.
Bel_
В началото бе словото

Мнение от Bel_ »

Да, тези са. Благодаря :drag_01:
Аватар
svetleto89
Паисий
Специалност: Магистратура Литература, кино и визуални изкуства
Курс: първи
Обратна връзка:

Мнение от svetleto89 »

И аз благодаря. Уж имам всичко по литература за деца и юноши, ама на моменти диктува толкова бързо, че може и да ми липсват някои части :)
От какво се прави ливада?
Нима не знаеш?
Трева -
и една пчела -
и да мечтаеш.
Ако пчелата не пристига -
мечтата стига.

Емили Дикинсън
Публикувай отговор

Обратно към “ФСлФ”