охооо Българска филология първи курс

Аз съм БФ втори курс вече , помня първия семестър от първи курс колко ми беше кофти понеже още не знаех с какво се сблъсквам ама като за първа сесия се справих доста добре тогава - филологически практикум - тройка (тест се прави , като по Български език.Нещата са общо взето елементарни и няма кой знае каква нужда да се учи повече от няколко часа).По Старогръцки език - 6 (изпитът е лесен , стига да се посещават упражненията , защото ако не се схване там спрягането от рано после няма наваксване.Аз си ходех на всички занятия по старогръцки и си го минах изпита като по вода)По руски език ме скъсаха първия път (нямаше време да уча , а и провали ме факта , че не бях учил руски език в гимназията преди това.Преподавателката ни размаза с падежите просто ама си взех изпита с 5 през септември

)Детската литература е много лесен изпит , аз имах шестица.Караше ни да учим теорията от лекциите и да си изберем детски роман по избор , който да анализираме на устния изпит.Аз си избрах Малкият Принц на Екзюпери.Не се плашете от тоя изпит - просто си разсъждавате без притеснения и тва е.Прочетете си там избрания от вас роман , нахвърляйте си няколко мисли по него за да знаете за кво да говорите после и готово.По лексикология (най-скапания изпит от първи семестър първи курс) изкарах на късмет тройка.Помня че ни се беше паднало да имаме изпит по детска лит-ра , а на следващия ден изпит по лексикология(много въпрос в конспекта бяха де*а)Учих около 5-6 часа за тоя изпит след като се върнах от Детската литература.Бях научил само една тема и точно тя се падна на изпита

- там за омоними , пароними , синоними и антоними.Темата беше зададена по толкова сложен начин , че ми отне около 30 минути да зацепя , че именно за омоними и т.н. трябва да се пише

Абе без известна доза късмет няма как да се взимат изпитите.И само като за последно едно съветче от мене като човек с повечко натрупан опит - не се мъчете да учите абсолютно всичко.Тва е непосилно и само ше се побъркате на млади години още.И аз си мислих преди , че трябва всичко за всеки случай - да така е от една страна , но пък просто осъзнавате после , че е невъзможно.Планирайте си времето през сесията , трябва да си направите стриктен план за учене и да си го следвате щото иначе ще потънете дълбоко в хаоса и ще има масивен провал още в първата сесия.