За Пикасо и другите

Модератори: Boromir, Търговецът на кристал

Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Re: Картини на Пикасо в София

Мнение от Търговецът на кристал »

Хаха, да - като броят на присъстващите ще е n+1, където n е роят на форумците, и един Пикасо за разкош.
Много се надявам, че оценява честта, с която ще го удостоим.

Пък за деня, споко, Дъждовна, ще го уговорим. Само да не е 8-ми или 9-ти.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Re: Картини на Пикасо в София

Мнение от Търговецът на кристал »

Оказва се, че явно това ще бъде темичката ни за новини от изобразителното изкуство (ето защо се наложи Пикасо да сподели заглавието с т.нар. "други"). A eто и новината, заради която, подозирам, ще ми отиде денят:
Прадо в Google Earth

С 2 думи, качили са в Google Earth 14 oт най-ценните експонати на музея Прадо - при това, в най-големи детайли.Образите били 1400 пъти по-ясни от онова, което можело да се снима с 10 мегапикселов фотоапарат. И да, не е същото, както да се изправиш пред картината, но а/можеш да видиш всяка мазка с четката, всеки детайл и б/то не пречи Прадо да си остане една от желаните ми следващи дестинации. :) Дори напротив.

Ето и кадри от процеса на заснемане на произведенията:
http://www.youtube.com/watch?v=D1EOJr11bvo

И указание как да стигнем до тях: "Open Google Earth, check the 3D buildings layer on the bottom left panel, go to the Prado and access the masterpieces."
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Публикувай отговор

Обратно към “Театър, кино и телевизия”