На 19 декември (петък) - нов СТУДЕНТСКИ ПРОТЕСТ

Тук можете да дискутирате по актуални проблеми свързани с вътрешната и външна политика на България и Европейския съюз, както и по проблеми от геополитическо значение за съвременния свят.

Модератори: Don Horhe, Lord

Заключено
Бeтон
Легендарен флуудър
Специалност: Математика и информатика
Курс: завършил

Re: На 19 декември (петък) - нов СТУДЕНТСКИ ПРОТЕСТ

Мнение от Бeтон »

Дичоу написа:Просто внимавайте зад чии лозунги заставате...това е приятелския ми съвет...
Защото в петък като СъГъедикво си..ви зарадват с транспаранти стил "Безплатно образнование за всички" "Луканката по 30ст." "Да живее култа към Вълко Червенков" и т.н...
...като към митинга...ЗАДЪЛЖИТЕЛНО се присъедният "Бългериян нешанъл соушалистс" с Боян Расате...и развеят БНС идеите си...а до дях стастанат анархистите с призив "НЕ на платения градски транспорт"...ще трябва да решиш зад кой да застанеш...
Просто...не искам да отидат цифра хора на тоя митинг и вечерта да нафлудят форума с разочарованието си.
petio@ , когато аз съм организирал/участвал в митинги и протести тепърва си започвал да се "изграждаш като личност" тъй че не мисля, че е особено коректно да определяш кое на мен ми харесва в живота, как и защо...
Може за да се надъхаш допълнително....да си пуснеш чалга химна на мистър "Ноу мърси" за да те "доизгради като личност"
Радвам се, че в тези теми се появиха хора, които мислят освен мен и Ники.

Да, с положителност разни организацийки ще си пробутат фалшивите лозунги. "Призив" са едни от тях. Явно. Някъде някой разбра ли подробности за тях. Не. Няма и как да стане.
Но да ги оставим, те са девета дупка на кавала.
Предлагам да си поговорим в петък вечерта на база фактите от деня. До обед ще спя, дано да изтрезнея от четвъртък вечер и после до 18 часа съм на лекции, както виждате - доста ми е натоварено.

Иначе ако говорим за чалга химни... за тази зима той излезе. Тина - "Топлофикация".
Топлофикацияяяя, топлофикацияяяя
Тигре, аре си правим арното.

Радвам се, че имам с кой да си правя арното :flower: , нищо друго не ми трябва, вие скачайте от лозунг на лозунг.
Изображение
Аватар
Bethany
Да живей словото

Мнение от Bethany »

Бeтон написа:
Дичоу написа:Просто внимавайте зад чии лозунги заставате...това е приятелския ми съвет...
Защото в петък като СъГъедикво си..ви зарадват с транспаранти стил "Безплатно образнование за всички" "Луканката по 30ст." "Да живее култа към Вълко Червенков" и т.н...
...като към митинга...ЗАДЪЛЖИТЕЛНО се присъедният "Бългериян нешанъл соушалистс" с Боян Расате...и развеят БНС идеите си...а до дях стастанат анархистите с призив "НЕ на платения градски транспорт"...ще трябва да решиш зад кой да застанеш...
Просто...не искам да отидат цифра хора на тоя митинг и вечерта да нафлудят форума с разочарованието си.
petio@ , когато аз съм организирал/участвал в митинги и протести тепърва си започвал да се "изграждаш като личност" тъй че не мисля, че е особено коректно да определяш кое на мен ми харесва в живота, как и защо...
Може за да се надъхаш допълнително....да си пуснеш чалга химна на мистър "Ноу мърси" за да те "доизгради като личност"
Радвам се, че в тези теми се появиха хора, които мислят освен мен и Ники.

Да, с положителност разни организацийки ще си пробутат фалшивите лозунги. "Призив" са едни от тях. Явно. Някъде някой разбра ли подробности за тях. Не. Няма и как да стане.
Но да ги оставим, те са девета дупка на кавала.
Предлагам да си поговорим в петък вечерта на база фактите от деня. До обед ще спя, дано да изтрезнея от четвъртък вечер и после до 18 часа съм на лекции, както виждате - доста ми е натоварено.

Иначе ако говорим за чалга химни... за тази зима той излезе. Тина - "Топлофикация".
Топлофикацияяяя, топлофикацияяяя
Тигре, аре си правим арното.

Радвам се, че имам с кой да си правя арното :flower: , нищо друго не ми трябва, вие скачайте от лозунг на лозунг.
Аз защо си мисля, че си объркал форума! Ако не знаеш това не е форума на радио Веселина и най-после престани да ни занимаваш с графика си за деня, седмицата и прочие!
Обичай родината си ,не защото е силна или богата ,а защото е ТВОЯ!!!
Бeтон
Легендарен флуудър

Мнение от Бeтон »

Е. Как без графикът ми за деня? Нали трябва да мотивирам, що няма да ходя на протеста.

В предишни постове нали споменах за един клоун Мохабетчиев. Сетих се за истинското му име. Лафчиев. Ако протеста е в негов стил, ще псувате петък вечер, помнете ми думата!
Изображение
Аватар
Дичоу
Легендарен флуудър
Специалност: Връзки с обществеността

Мнение от Дичоу »

Бе...сериозно...някой от имащите намерение да протестират в петък...направи ли си труда да посети сайтовете на организаторите????
Ей така да разбере зад чии идеи отиват да скачат и да викат....
...ето ви малко:
* защото учащите се в България вече дълги години са лишени от своя организация – разните студентски и ученически „съвети”, „съюзи” и „парламенти” не изразяват техните интереси, а ги предават и продават в интерес на антинародни политически и бизнес среди;

* защото поради липса на такава организация антинародните политически и бизнес среди са извършили, вършат и ще продължат да вършат крупни престъпления в сферата на образованието ( въвеждане на платено образование, въвеждане на платени учебници, корупция в академичните и студентски съвети, липса на отчетност относно предвидените за нуждите на образованието изразходвани средства и др.)

* защото без наличието на такава организация все по-широки слоеве от българската младеж ще бъдат принудени да се отказват от конституционно гарантираното им право на безплатно образование. Това на свой ред ще означава, че българското общество ще произвежда все повече и повече неграмотни и апатични роби, и все по-малко Хора с активна гражданска позиция, склонни към участие в обществено полезна дейност.
Ние сме против:

* приватизацията и платеното образование;

* безотчетността и безотговорността на образователните институции (министерски, университетски, училищни и др.)

* ниските заплати на заетите в образователната сфера и ниските стипендии на учащите се;

* високите цени на учебниците и учебните пособия;

* повсеместната, съзнателно налагана малокултурност и неграмотност сред учащите и заетите в образователната система.

Ние сме за:

* БЕЗПЛАТНО И ОБЩОДОСТЪПНО ОБРАЗОВАНИЕ!

* високи заплати и стипендии, и строг контрол на самите учащи върху парите, отпускани за образование;

* рязко повишаване качеството на предлаганото от учебните заведения образование;

* рязко подобряване на състоянието на материалната база, при която се осъществява процесът на обучение;

* безплатни учебници и субсидии за храна за всички учащи се.
Източник: http://www.priziv.org/index.php?option= ... 2&Itemid=1 Болд от мен

Като изключим очевадния популизъм, издаваш политическите и идейните им виждания...
...само аз ли намирам убийствена прилика с един форумен любимец на име ТомаГордеев ?!?!?!
Само аз ли откривам смешно прикритата соц. пропаганда...използваща заряда от една човешка трагедия???
Наистина жалко ако съм само аз...
ФъЖъМъКъъЪъЪЪъъЪЪъъЪЪъЪЪъъЪЪъЪЪЪ
Бeтон
Легендарен флуудър

Мнение от Бeтон »

Колега сори, но първи бях аз.
Изображение
gogigagagagigo
Легендарен флуудър

Мнение от gogigagagagigo »

От прочетеното дотук, извод:
Този митинг има мистичната цел на ритуал за възкресяване на Живков?
Искаме да се върнем в периода който ни е довел до тази криза?
И последно кой си ти да обиждаш родителите ни бре?
My will be done!!!
gogigagagagigo
Легендарен флуудър

Мнение от gogigagagagigo »

Последното е отправено към Шао.
My will be done!!!
Бeтон
Легендарен флуудър

Мнение от Бeтон »

Тоя Шао верно е един от смешниците:
shao написа:1) Спиране на РЕСТИТУЦИЯТА във всички площи в страната, които са публична държавна собственост с предназначение да служат на Министерството на Образованието и Науката.
2) Построяване сграда за 7мо РПУ в Студентски град, което да респектира всички живущи и нежувищи в квартала. (7мо е РПУто, отговарящо за НАЙ-МНОГО КВАРТАЛИ на София - Студентски град, Младост, Дървеница, Манастирски ливади и други) (7мо РПУ е единственото по рода си - ситуирано е в едната половина на блок на Музикалната консерватория и е ПОД НАЕМ)
3) Общинска намеса по отношение УЛИЧНО ОСВЕТЛЕНИЕ и ПЪТНА МАРКИРОВКА.
5) Общински контрол на ПОПУЛАЦИИТЕ УЛИЧНИ КУЧЕТА.
4) Постоянен КОНТРОЛ от представители на реда по отношение НЕПРАВИЛНО ПАРКИРАНЕ И ПРЕСТОЙ на МПС-та. - един свободен тротоар няма в Студентски град.
6) Постоянно полицейско присъствие пред ключовите дискотеки, барове и заведения.
1) Аз предлагам да е Министерството на океаните.
2) Да им се построи десететажна сграда с високоскоростен асансьор и ресторант в приземния етаж, кебапче 50 ст, Ариана - 65 ст.
3) Залейте пътното платно с боя и на всеки десет метра по сто лампи, барем се отворят очите на сакатите водачи на МПС-та
4) Изгради паркинги, нещастник, и тогава ми говори за тротоарите. Колата си я паркирам в най-голямата кал, ше те еба у нещастника, щото навсякъде е кочина от кал и дупки, заприличва на задника ти от мръсотия, а в действителност е по-красива от теб!
5) Всеки да взема пушка и да ловува! А жените да се научат да готвят добре. Смятам, ще стане едно изхранване на населението с минимални средства - един патрон и два киловат часа електроенергия за всеки пес!
6) Към патрула - "Пета механизирана стрямска бригада" подкрепена от KFOR и SFOR!
Изображение
abvgde
В началото бе словото

Мнение от abvgde »

Абе цимент, не си интересен. Аре марш.

За всяко нещо ли ви е нужен организатор? Кур организация. Не ме интересува тоя сайт, не ме интересува, че се считат за инициатори на тоя протест. Аз си знам как да протестирам, знам за какво отивам, знам какво искам да се случи.
rogertaylor
Летописец Виртуоз
Специалност: Международни отношения
Курс: първи

Мнение от rogertaylor »

Рядко се случва, но в случая съм съгласен с Бетон.

Спрете, по дяволите, СПРЕТЕ да се гаврите с паметта на момчето...

ПРИЗИВ.ОРГ
ЛОЗУНГ.НЕТ
МИТИНГ.КОМ

Ае у ЛЯВО!

Това е същото като "сложи си Х пред името в памет на ...."

1500 души ми теглиха майни в Скайп, но и тук ще го кажа, колкото и грубо да звучи - като си сложа тоя умрял Х нито Стоян ще възкръсне, нито на тези, от които зависят нещата ще им пука.Най-много да си го преместят в другия крачол, да си го почешат и да почнат 3тото евтино кюфте.Ако си нямате друга работа - не намирайте работа да опорочавате тази трагедия!Всеки може да е съпричастен без тоя Х, а всичко останало е тотална ПОЗЬОРЩИНА!Защото 99,99999999999999% от хората с тоя Х не са го познавали.А за останалите, които са му били близки едва ли Х-а ще ги стопли!

Аз да ви питам, като сте толкова отворени и толкова съчувствате - преди време(може би година или две) в Несебър мисля беше убит чужденец.Имаше кадри даже - 3ма му СКАЧАХА върху черепа.Защо тогава нямаше Х-ве?Защо?!Щото е чужденец?Нали е човек?А вие сте милосърдни и състрадателни?

Аман от двуличие...

Ае сега ме плюйте.

П.П.А за хората, които казват, че са поколението на "500те лева" - то не става с протести и митинги.Става като си седнеш на гъзО и потърсиш.Защото работа и добро заплащане има.

И освен това - никога няма да стигнем гърците и да организираме такова нещо.Манталитет.Затова хората казват, че единствения казан в Ада без дяволи наоколо е българският.Ако някой се опита да излезе - тия вътре сами го дърпат.

П.П.2 Продължавайте с протестите, скоро сигурно ще има и смс-и, банкови сметки, а някой ще напълни гушата си...плюейки върху паметта на Стоян.
Programming today is a race between software engineers striving to build bigger and better idiot-proof programs, and the Universe trying to produce bigger and better idiots. So far, the Universe is winning.
Аватар
petio
Пишете, о, братя

Мнение от petio »

Дичоу написа:
abvgde написа:Дичо, 20 години сме спали, да спим още 20, така ли?
В никакъв случай!!!
Просто внимавайте зад чии лозунги заставате...това е приятелския ми съвет...
Първо, като си организирал/участвал в митинги протести какво направи?!?!? НИЩО нали??? Ай моля ти се не с мнения "Аз съм по-възрастен следователно съм много по-зрял и мъдър.".
Иначе ДА, може и да сте прави дето твърдите, че тея призив, мизив и т.н. са поредните боклуци. Но от какво се възползват те питам аз? За мен съм си отговорил - от това, че в БГ живота е абсурден, труден и гаден, и дори да работиш, учиш и т.н. пак си те тъпчат. Ей ги тия гадини депутатите сега си гласували коледни надбавки че били свършили много работа ма** им...то бива безочие, бива лицемери, бива наглост ама това вече е прекалено.
Искам да питам 2 неща :
1) Защо ти като виден организатор не организираш едно протестно шествие, с адекватни искания и т.н.?
2) Защо изобщо трябва някаква организация да ни "организира", не можем ли ей тъй във форумите да се разберем студенти, ученици и т.н. и да излезем на протест? Наистина ли сме такова стадо, че ако няма кучета да ни насочват не знаем какво да правим? ТАКИВА ЛИ СМЕ?
Аватар
nana_banana
В началото бе словото

Мнение от nana_banana »

Страхотно ме зарадваха някои от вас с ограниченото си мислене. Няма да споменавам имена, че ще вземе някой да ми се обиди. Като толкова много няма смисъл, дайте да си бъркаме в носа и да си затваряме очите за всичко, каквото се случва. Как пък никой не разбра, че от нас зависи всичко да се промени?!?!?! Защо след като протестите се използват за политически цели, не отидем и не ги изритаме от там?!?!?! Не им е мястото там, но сама птичка пролет не прави. Не се отказвайте от идеите си, хора!
Аватар
ники
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: пети

Мнение от ники »

Айде, утре ще си говорим за идеи и още работи.
Аватар
Дичоу
Легендарен флуудър
Специалност: Връзки с обществеността

Мнение от Дичоу »

След като днес инцидентно се срещнах с представители на СРОКСОС и поговорихме за предстоящия протест...
мисля, че им дължа извинение...
Действително те са сериозна организация, която преследва своите цели още година преди трагичната случка...
До колкото ми казаха...абсурдните искания от 1рвата страница са РЕДУЦИРАНИ и вече са придобили някакви по-реални измерения....
Оставам си с резервите към ПризиФ и желанието им да свалят разни "антинародни типове" и "приватизацията"
Именнно те мисля, че не актуализират исканията зад, които ще застанат утрешните протестиращи...въпрос на организация.
Днес в съобщение до медиите ще има по-ясна представа за какво ще се протестира утре...
Протестът по всяка вероятност ще се слее с този на коалиция "Да остане природа в България" и този на зърнопроизводителите, което е хубаво, защото анархисти,призивисти,атакисти и всякакви други лумпени няма да се виждат...
И отново...извинение към СРОКСОС...може би те ще са хората, заради които бих протестирал утре...
ФъЖъМъКъъЪъЪЪъъЪЪъъЪЪъЪЪъъЪЪъЪЪЪ
Аватар
Духful
В началото бе словото

Мнение от Духful »

Дичо, последно не разбрах: ще ходиш ли?
Локвите изпълваха обувките му, а звездите - душата му.
Заключено

Обратно към “Мнения”