Труп на мъж бе открит в шахта близо до блок 61 в „Студентски град” в столицата. От МВР съобщиха, че починалият е 47-годишният клошар Васил Кръстев. Вероятно мъжът е умрял от естествена смърт.
Тялото на мъжа е било открито от хора, минаващи край шахтата, която се намира близо до бл. 61 в „Студентски град”. Приятели на починалия мъж са разказали пред полицията, че Васил Кръстев е бил болен от епилепсия и е бил алкохолик. Това потвърди в предаването на Дарик „Кой говори” и шефът на Охранителна полиция към 7-мо Районно полицейско управление Борислав Моеров:
„Това е клошар, който по първоначални данни от лекари на Съдебна медицина, става ясно, че е починал от естествена смърт”.
От полицията допълниха още, че няма следи от насилие по тялото на починалия. Васил Кръстев не е регистриран в полицията за криминални прояви.
В Студенстки град като че ли всеки ден започнаха да се откриват трупове... Нямам думи... А нещастните журналя ми изкараха ангелите тази сутрин - от ЕК тв въодушевено ме питат къде е гореспоменатият блок, "защото пак са убили студент на това място"... Аман от търсачи на сензации .
"Do you know, Gabriel, that the path to Hell is lined with poppies? Lovely little red flowers, and they bloom all year round."
Оф, егаси глупостите. Спомняте ли си, че след трагедията с децата в Лим, всеки ден имаше катастрофа с автобус? След като се подпали онзи влак тази година, всеки ден имаше малки пожари във влакове, сега всеки ден ще има убит човек в студентски или студент някъде. И след голямото земетресение изведнъж навсякъде започнаха да регистрират земетресения.
Във всеки един момент някой някъде реже нещо с флекс.
Да, търсят сензации журналята.
И веднага пишат, че не е криминално проявен. Разбира се, че няма да е. Познавам двама скитници в Студентски - Коста - срещнах го в парка пред УНСС-то и Еней - беше минал под прозореца ми, нали съм на първия етаж, докато купонясвах един път и го черпих едно за мое здраве. Точни хора са. Починалият сигурно е бил техен приятел. Вечна му памет. Дано си отиде като християнин от този свят.
Което ме съмнява предвид услугата на социалните служби, която извършват за такива хора, скъсали с близките си.
Не мисля че само аз виждам нещо много болно в тази смърт.
Оставете че човекът е бил болен - обществото е болно. Аз не виждам нищо "естествено" в това да умреш сам, на улицата, в мизерия. Като животно в бетонна джунгла.
Отгърнете на последните страници на произволен ежедневник/седмичник - всеки ден има убити. Но докато в тези случаи можем да посочим "конкретен" виновник, тук сме виновни като цяло, като общество. И това - с "конкретният" винотник, не е диагноза - симптом е. Симптом е на това, че човек за човека е вълк.
Блок 61 - близо до главен път е - напълно възможно е да е минала полицейска кола, с включени светлини, да му е блеснало 2-3 пъти в очите, да е получил гърч и съвсем тихо (и много болезнено) да си е отишъл човека.
А за епилепсията има лечения, може да се контролира. За алкохолизма - също.
Това, което не искаме да излекуваме, е нечовешкото. Ще кажете, че държавата не си върши работата - добре, ама ние сме държавата.
Човекът е ровел по кофите за храна, а ни ще приемем смъртта му за естествена. И никой няма да е виновен, защото, ако търсим вина, ще излезем виновни всички. Не искаме да бъдем виновни, нали? Вината причинява дискомфорт. Някой може да го загризе съвестта и може да поиска да направи нещо. А е толкова по-лесно да не направиш нищо.
Ама кво говоря - каузата е загубена.
Утре пак - някой ще си загуби работата, ще пострада при някаква злополука и няма да може да си плати ипотеката, ще остане на улицата и ще е просто едно размазано лице, което подминаваме бързо и с неудобство, защо не искаме да му помогнем, а дори и да погледнем.
Такъв е животът. Такъв ли е животът? Такъв сме го направили и за този живот работим ежедневно. Добре се справяме.
Честито.
Methuselah точно така. И въпреки, че уж всеки го осъзнава това, непрестанно има изненадани как видиш ли тази седмица станали много катастрофи или набили много студенти.
Значи, така решихме да ги подредим във форума - потребител, модератор, потребител, модератор . . .