Историции
Модератор: sientelo
Re: Историциии
приемнето по специализации действително става по успех, като обикновено максималния брой на приетите е 12 човека.ако има повече желаещи тогава се гледа успеха, онези които не са приети там се разпределят по другите специализации.иначе за избора е най-добре сама да решиш което ти е най-интересно и с какво смяташ да се занимаваш
istori4ka
- sientelo
- Легендарен флуудър
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
А също така имайте предвид,че каквато ви е специализацията, върху нея ще ви е и държавният изпит накрая, така че помислете внимателно да не се прецакате сами
Въпреки това, водеща мотивация трябва да са ви собствените интереси и желания. Примерно не знам за новите истории и средновековните как е, обаче ако трябва да избирам примерно между балканска и стара история, бих избрала Старата история, според мен там нещата са малко по-ясни и се учи малко по-лесно. Същевременно и Балканската и Старата история за мен са много интересни, но май всички знаем ,че в Балканската история са вечните проблеми, спорове и горещи точки, но точно това му е интересното
Както казах, въпрос на личен избор........
Като птичка в небесата 
А уж с теб се бяхме разбрали, че новите истории рулират на макс...

- DokoDoko
- В началото бе словото
- Специалност: История
- Курс: трети
Колеги , как се казва асистента по Историография на 3 курс История ?
Мерси предварително !
Мерси предварително !
Димитър.... Христов? 
Ма, моля те, не на сръбски, гадно ми е! 
-
Отминал прах
- В началото бе словото
опитах се да разгледам почти цялата тема, но е прекалено голяма... затова може ли някой да обясни как стоят нещата с първи курс и особеностите на всички дисциплини (архивистика, увод в ист.позн., историческа информатика, археология, стара история, етнология, тракология и история на религиите?). Особено мъгляви за мен са нещата около изпитите, но ще се радвам да науча и още любопитни факти, които биха били от полза. благодаря предварително на мъдреца, който ще напише поне нещо 
- usmivka
- Пишете, о, братя
- Обратна връзка:
Някой има ли пълното заглавие на книгата от която трябваше да четем за първото упражнение по Нова българска. Става въпрос за Кресненско - Разложкото въстание, статия на Дойно Дойнов. Интересува ме от коя книга е ? 
Той, Дойно Дойнов има книга по въпроса, която точно така се казва: Кресненско-Разложкото въстание, 1878-1879 г.
- usmivka
- Пишете, о, братя
- Обратна връзка:
Знам за книгата. Но за упражнението имахме да четем една негова статия относно националноосвободителните борби в навечерието на въстанието. Интересува ме от коя книга е самата статия ?
- Mira
- Стенограф
- Специалност: ИстЕрия
Колеги,има ли тук записали се на История и митология?
Усмивке,мисля,че именно книгата на Дойно Дойнов имахме да четем...
Усмивке,мисля,че именно книгата на Дойно Дойнов имахме да четем...

- usmivka
- Пишете, о, братя
- Обратна връзка:
Честита 2009-та на всички!
Mira, аз съм се записала на история и митология.
Mira, аз съм се записала на история и митология.
- Mira
- Стенограф
- Специалност: ИстЕрия
Аааа,да те питам тогава - какъв ще ни е изпитът?Че последния път тя говореше за някакви разкази ли що ли...да й пратим
А съм пропуснала,когато е обяснявала в началото