Невзет изпит от предходна година ?
Модератори: Methuselah, thegirl
Невзет изпит от предходна година ?
Някой знае ли дали важи правилото, че 1 изпит може да се "влачи" не повече от 1 години. Т.е. дали може да се запише по-горен курс ако имаш невзет изпит от предходни години.
Re: Невзет изпит от предходна година ?
да разбира се че може аз влачех до преди няколко дни един от 1-ви курс,а сега ми предстои 4-ти няма страшно,но колкото по-рано толкова по-добре за теб.
- Kemchev
- От дъжд на вятър
- Обратна връзка:
Код за потвърждение: Избери целия код
*чл. 164 (1) Студент, който не е положил успешно изпитите си по определени учебни дициплини на първа и втора сесия, може да бъде записан в следващия курс при условия, определени от факултетния съвет. Той е длъжен да положи тези изпити до края на учебната година, в която е записан, без да ги е положил.
(2) Ако студентът не изпълни изискванията по предходната алинея, се прилага чл. 165 или чл. 166.Re: Невзет изпит от предходна година ?
За тия правилници, цитати и такива... не знам. Но като цяло на редовния изпит по ДИС2 имахме един пич от трети курс. А вчера по АГ май имаше една мацка от четвърти. Просто ако си по-горен курс плащаш такса, никой няма да ти откаже да ти вземе парите. Но ако наистина ви притеснява, защо не питате в канцеларията? Или поне да помолите някого да пита вместо вас.
- Kemchev
- От дъжд на вятър
- Обратна връзка:
Днес ходих до там. Казаха, че няма проблем и дори не знаят за такова нещо в правилника. 
-
Бeтон
- Легендарен флуудър
- Специалност: Математика и информатика
- Курс: завършил
Разбира се, че няма нищо такова.
И те слуховете тръгват от такива като вас, които не сядат да четат, ами започват да въртят тънки сметки с колко изпита да извлачат.
И те слуховете тръгват от такива като вас, които не сядат да четат, ами започват да въртят тънки сметки с колко изпита да извлачат.

Привет колеги. Аз имам също един въпрос относно невзет изпит от предходна година. По принцип мисля да ходя да питам и в отдел "Студенти", но нз кога ще успея:) Имам невзет изпит от миналата година. До колкото знам, за да се явя на него трябва да бъда вкаран в протоколите, т.е. да заплатя 20лв. Но къде, до кога и т.н. става това и трябва ли да говоря и с преподавателя. Изпита е от 1ви семестър, т.е. ще си има редовен такъв идната сесия с първокурсниците(аз съм втори курс). Ако имате някаква информация бих бил много благодарен да я споделите:)
- Saraesa
- В началото бе словото
- Курс: четвърти
По принцип се плаща 20лв на изпит първо в касата и след това отиваш в 101 да ти издават протокол(попълваш едно заявление за това на кои изпити искаш да се явиш и им показваш касовата бележки, че си платил за изпитите). За срока следи сайта на ФМИ 2-3 седмици преди сесията. Това еpetio написа:Привет колеги. Аз имам също един въпрос относно невзет изпит от предходна година. По принцип мисля да ходя да питам и в отдел "Студенти", но нз кога ще успея:) Имам невзет изпит от миналата година. До колкото знам, за да се явя на него трябва да бъда вкаран в протоколите, т.е. да заплатя 20лв. Но къде, до кога и т.н. става това и трябва ли да говоря и с преподавателя. Изпита е от 1ви семестър, т.е. ще си има редовен такъв идната сесия с първокурсниците(аз съм втори курс). Ако имате някаква информация бих бил много благодарен да я споделите:)