Размисли и страсти с вечен студент

Модератори: FloWersOfEviL, Smoking Mirror, Мила, thegirl

Аватар
вечен студент
Форумозавър Рекс
Специалност: философия (СУ)

Re: Размисли и страсти с вечен студент

Мнение от вечен студент »

Lord написа:Здравей!
.........
Доста.... хмм.... особени въпроси... :?

1. Колко злопаметен си? Не прекалено, но бих се радвал, ако бях по-малко злопаметен.
2. Колко отмъстителен си? Също не прекалено.
3. Кога се сби за последен път? Разкажи накратко. Преди около година. Един приятел има заведение. Една вечер се наложи да изхвърля от там един доста напорист тип, който беше прекалил с пиенето и отказваше да напусне доброволно.
4. Кога за последно ти се прииска да удариш някого, но се въздържа? Разкажи и за това. Всеки ден, като вървя по улиците се разминавам с типове, които просто привличат юмруците ми, но успявам да се владея! :twisted:
5. Вяраш ли в кръвната мъст? Изправен пред очевидна и жестока несправедливост, когато обществото отказва да ти помогне, би ли прибягнал до нея? Този термин "кръвна мъст" нещо не ми харесва. Напомня ми за онези статии във вестниците, в които пише как стрина Пенка от село "Х", наръгала мъжа си с нож, защото пиел, биел и пари не давал. Иначе, ако някой посегне на мен, семейството или приятелите ми - не ти трябва да знаеш какво ще му се случи! 8)
6. Какво ще стане с теб, като умреш? Ха-ха! А колко двола могат да се съберат на върха на една игла?
7. Какъв е твоят идеал (разбирай въпроса както искаш - абстрактността е умишлена)? Обикновено под идеал се разбира нещо недостижимо. Пример - "общество основано на хуманността" и пр. Гледам да не изразходвам енергия за недостижими цели.
8. Женен ли си? А деца имаш ли? Не. Не.
9. Колко деца е редно да има едно семейство? Зависи какво е семейството. Ако не е богато, повече от едно (в краен случай две) би било пълна безотговорност.
10. Как съвременните национални държави ще се справят с все по-масовата имиграция и все по-големите и разнообразни малцинствени общности? Дали навсякъде ще стане като в САЩ? Ако имах отговор на този въпрос, трябваше да ме изберат за директор на Института по социология на БАН. Факт е обаче, че понятия като "толерантност" и "мултикултурализъм" съществуват единствено в учебниците и книгите на колегите социолози. А що се отнася до САЩ - мен повче ме притеснява, че ще станем като САЩ в някои други отношения. Например, че след 30-40 години 99% от населението на планетата ще се състои от пълни дебили! Изображение

Благодаря ;) Моля!
Аватар
Lord
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: втори

Мнение от Lord »

Един последен въпрос от мен - кои езици използваш и доколко ги владееш? Надявам се, че този път няма да предизвикам :?. ;)
Мы строили, строили и наконец построили. Ура!
http://www.youtube.com/watch?v=BTgScuKReSo

Clevinger was dead. That was the basic flaw in his philosophy.
Аватар
вечен студент
Форумозавър Рекс

camel написа:Изреди 3 неща, с които се гордееш.
Гордея се, че съм тъп, грозен и отгоре на всичкото - проз! :king:
Аватар
вечен студент
Форумозавър Рекс

Smoking Mirror написа:Na bazata na forumnoto ob6tuvane koeto si imal s drugite hora ot tuk oprili4i edin froumec na petel, nqkoi drug na zmiq i nqkoi treti na prase.
Предпочитам да не коментирам други форумци...
Аватар
вечен студент
Форумозавър Рекс

Lord написа:Един последен въпрос от мен - кои езици използваш и доколко ги владееш? Надявам се, че този път няма да предизвикам :?. ;)
1. Немски - писмено и говоримо.
2. Английски - говоримо.
3. Руски - четене и разбиране.
4. Латински - общи познания.
5. Санскрит - твърде общи познания.

P.S. Най- ме е яд с тоя латински, че три пъти съм почвал да го уча и така и до никъде не стигнах!
Аватар
sientelo
Легендарен флуудър
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от sientelo »

Здрасти и от мен ! Предварително се извинявам ако случайно повторя някои въпроси, но не съм чела другите.Та така........

1. Защо избра философията ? От къде тази страст и любов към нея ?
2. Обичаш ли да филосовстваш ?
3. Любим/и философ/и и техни мисли ?
4. Кое предпочиташ- гръцка или римска философия и защо ? А нещо друго ?
5. Какво най-много те привлича в индийската философия ?
6. Какво означава да си "дървен философ" :lol: според теб ?
7. Като какъв тип човек се определяш ? Опиши се ако можеш с крилати философски мисли ?
8. Щом обичаш философията, значи ли това,че харесваш и историята ?
9. Може ли да се каже, че философията те храни и обогатява душевно ?
10. Каква е тайната на добрия философ/оратор ?
11. Изброй имената на велики според теб философи от всеки исторически дял на Философията ?
12. Кой философ според теб отразява най-добре твоята същност и характер ? Опиши го накратко в библиографска справка за непросветените :oops:

Ами май това е от мен. Благодаря !
П.С. Разбирам те напълно с този латински език :arrow: всъщност не е толкова ужасен след 2 години учене, накрая наистина почнах да разбирам отмалко и можех да си превеждам разни неща :lol: Тайната е на какъв преподавател си попаднал :arrow: нашият по мое мнение не струваше :lol:
Като птичка в небесата :)
Аватар
^PrincessA^
Легендарен флуудър
Специалност: МП Трудови пазари и развитие на човешките ресурси
Обратна връзка:

Мнение от ^PrincessA^ »

Последни въпроси.
Изображение

"It's better to burn out than to fade away." (Kurt Cobain)
Blood Countess
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Blood Countess »

Опиши според личните си виждания:
* идеалното общество
* идеалната Държава
* идеалната религия

:D
"Do you know, Gabriel, that the path to Hell is lined with poppies? Lovely little red flowers, and they bloom all year round."

I swear I'm not the devil though you think I am...
Аватар
вечен студент
Форумозавър Рекс

sientelo написа:Здрасти и от мен ! Предварително се извинявам ако случайно повторя някои въпроси, но не съм чела другите.Та така........
Е ти намери кога да задаваш въпроси! Вече пуснаха следващата тема "Размисли и страсти с..." и не ми е приятно да се застъпвам със следващия подлежащ на разпит форумец. Все пак ще пробвам да отговоря само с по ЕДНО изречение на всеки въпрос.

1. Защо избра философията ? От къде тази страст и любов към нея ? Откъде да знам!? Може да е някакъв генетичен дефект свързан с мозъчния химизъм... :cry:
2. Обичаш ли да филосовстваш ? Зависи къде и с кого се намирам. В повечето компании предпочитам да пия и да говоря глупости.
3. Любим/и философ/и и техни мисли ? От всеки мислител може да се научи по нещо. Например, преди време не можех да понасям логическия позитивизъм на XX век, но в последствие установих, че и от него може да се изтиска някоя интересна мисъл.
4. Кое предпочиташ- гръцка или римска философия и защо ? А нещо друго ? Не обичам и не мога да отговрям на въпроси от типа - "кое препочиташ - X или Y". Веднъж един дзен монах влязъл в месарски магазин. Месярят го попитал: "Какво желаете". Монахът казал: "Искам от най-доброто месо". Месарят отговорил: "В моя магазин всичко е най-доброто". В този момент монахът получил просветление!
5. Какво най-много те привлича в индийската философия ? Струва ми се, че в наши дни западната философия има нужда от "освежаване". Изтокът е една нова възможност за самия Запад. В полето на Източната философия има много материал за изследване. Преди години смятах да се занимавам със средновековна Западна философия, но там вече всичко е предъвквано хиляди пъти. Така че ориентацията ми към изтока има практически мотив.
6. Какво означава да си "дървен философ" според теб ? В България, в думата "философ" винаги се влагал негативен смисъл. В думата "морал" също се влага негативен смисъл. В България думата "философ" е синоним на дебил, думата "честен човек" - синоним на глупак, а думата "морален" - синоним на сдуханяк. Сама си прави изводите.
7. Като какъв тип човек се определяш ? Опиши се ако можеш с крилати философски мисли ? "Пием, пеем, пушим - дамаджани сушим!" (ударението в "сушим" е на "у"-то).
8. Щом обичаш философията, значи ли това,че харесваш и историята ? Да.
9. Може ли да се каже, че философията те храни и обогатява душевно ? Може. Както вече казах - парите си ги изкарвам от другаде.
10. Каква е тайната на добрия философ/оратор ? Аз съм говорил пред публика не веднъж. Най-важното е, от време на време, да пускаш някой забавен лаф, за да не заспи аудиторията. И много наши преподаватели го правят.
11. Изброй имената на велики според теб философи от всеки исторически дял на Философията ? От всички дялове! :shock: Оооо, аз да не съм ти "History Channel" !? :lol:
12. Кой философ според теб отразява най-добре твоята същност и характер ? Опиши го накратко в библиографска справка за непросветените. Кант. На човека никак не му е вървяло с жените... ама баш никак! :(

Ами май това е от мен. Благодаря ! Моля! :D
Аватар
вечен студент
Форумозавър Рекс

Blood Countess написа:Опиши според личните си виждания:
* идеалното общество
* идеалната Държава
* идеалната религия

:D
:shock: Ти сигурно се шегуваш! Нали? :shock:

"Идеално общество" и "идеална държава" не могат да съществуват! Някои хора са се опитвали да ги създадат - Ленин, Хитлер, Сталин, Мао Дзедун. В момента всички тези хора са в списъка с най-масовите убийци на планетата. Мао - 50 млн. жертви, Сталин - 40 млн. жертви, Хитлер - 20 млн. жертви, Ленин - (по негово време не се е водила точна статистика; говори се за 4 млн. жертви, но сигурно са много повече). Така че - Господ да ни пази от идеолозите и революционерите на "идеалното общество" и "идеалната държава"!

Интересен е въпросът за идеалната религия. Според самият св. ап. Павел и според Библията, такова нещо също не може да има. Павел казва: "Сега виждаме смътно като през огледало, а тогава - лице с лице; сега зная донейде, а тогава ще позная, както и бидох познат." (Коринтяни 13:12). Под "сега" се има в предвид в настоящия (земния) живот, а под "тогава"... сещаш се... Така че и съвършена религия не може да има. :)
Аватар
вечен студент
Форумозавър Рекс

Хайде Принцесо, удряй катинара на тая тема, че почна "Размисли и страсти с Norwegian Wood", а мен ме чака кандидат-докторантски конкурс точно след 32 часа и 56 минути!
Аватар
^PrincessA^
Легендарен флуудър
Специалност: МП Трудови пазари и развитие на човешките ресурси
Обратна връзка:

Мнение от ^PrincessA^ »

Стискам ти палци, знам какво изпитание е! :D
Изображение

"It's better to burn out than to fade away." (Kurt Cobain)
Заключено

Обратно към “Размисли и страсти”