Доста.... хмм.... особени въпроси...Lord написа:Здравей!
.........
1. Колко злопаметен си? Не прекалено, но бих се радвал, ако бях по-малко злопаметен.
2. Колко отмъстителен си? Също не прекалено.
3. Кога се сби за последен път? Разкажи накратко. Преди около година. Един приятел има заведение. Една вечер се наложи да изхвърля от там един доста напорист тип, който беше прекалил с пиенето и отказваше да напусне доброволно.
4. Кога за последно ти се прииска да удариш някого, но се въздържа? Разкажи и за това. Всеки ден, като вървя по улиците се разминавам с типове, които просто привличат юмруците ми, но успявам да се владея!
5. Вяраш ли в кръвната мъст? Изправен пред очевидна и жестока несправедливост, когато обществото отказва да ти помогне, би ли прибягнал до нея? Този термин "кръвна мъст" нещо не ми харесва. Напомня ми за онези статии във вестниците, в които пише как стрина Пенка от село "Х", наръгала мъжа си с нож, защото пиел, биел и пари не давал. Иначе, ако някой посегне на мен, семейството или приятелите ми - не ти трябва да знаеш какво ще му се случи!
6. Какво ще стане с теб, като умреш? Ха-ха! А колко двола могат да се съберат на върха на една игла?
7. Какъв е твоят идеал (разбирай въпроса както искаш - абстрактността е умишлена)? Обикновено под идеал се разбира нещо недостижимо. Пример - "общество основано на хуманността" и пр. Гледам да не изразходвам енергия за недостижими цели.
8. Женен ли си? А деца имаш ли? Не. Не.
9. Колко деца е редно да има едно семейство? Зависи какво е семейството. Ако не е богато, повече от едно (в краен случай две) би било пълна безотговорност.
10. Как съвременните национални държави ще се справят с все по-масовата имиграция и все по-големите и разнообразни малцинствени общности? Дали навсякъде ще стане като в САЩ? Ако имах отговор на този въпрос, трябваше да ме изберат за директор на Института по социология на БАН. Факт е обаче, че понятия като "толерантност" и "мултикултурализъм" съществуват единствено в учебниците и книгите на колегите социолози. А що се отнася до САЩ - мен повче ме притеснява, че ще станем като САЩ в някои други отношения. Например, че след 30-40 години 99% от населението на планетата ще се състои от пълни дебили!

Благодаря