Размисли и страсти с вечен студент
Модератори: FloWersOfEviL, Smoking Mirror, Мила, thegirl
- ^PrincessA^
- Легендарен флуудър
- Специалност: МП Трудови пазари и развитие на човешките ресурси
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
-
camel
- Легендарен флуудър
- Специалност: Публична администрация
- Курс: четвърти
- Адрес в галерията на СУ: ?
- Обратна връзка:
Re: Размисли и страсти с вечен студент
Чувствам се тъпо, че не мога да задам обичайния си въпрос, но понеже знам, че си бил на форумна среща, тогава...все пак ще го задам.
Избери си 5 касови холивудски филма и постави себе си и още 1 форумец на онези роли, които най - добре ще ви паснат.
Избери си 5 касови холивудски филма и постави себе си и още 1 форумец на онези роли, които най - добре ще ви паснат.
dexteriti написа:Не си нищо повече от един шибан никнейм и твоето мнение си е като твоя г*з, носи си го, но не го навирай много...
- I want to change the world....
Did u bring in any weapons?
- Of course not!
Then you are not changing anything...
- вечен студент
- Форумозавър Рекс
- Специалност: философия (СУ)
Леле, убивам ви!!! В момента съм в най-активната фаза на подготовка за кандидат-докторнатския конкурс, който ще се проведе на 02.12.08 - демек след една (!) седмица. Имам цели двама конкурента за мястото. Заех се да разработя писмено всички теми от конспекта! Уча като ненормален по 12 часа на ден и нямам време за форуми.
Уффффф, добре де! Все пак, поласкан съм че сте се сетили за мен, така че ще отговарям, въпреки че в момента главата ми е пълна само с отдавна починали индийски, китайски, тибетски и японски философи.
От "Пролет, лято, есен, зима, пролет" на Ким Ки Дук, аз съм ученикът на стария Дзен учител.
От "Самсара" на Налин Пан, аз съм монахът Таши.
От "La Strada" на Фелини, аз съм героят на Антъни Куин (въпреки, че с него не си приличаме по външност).
От "Седмият Печат" на Бергман, аз съм рицърят.
Еееех, все таргични образи...
И айде (от мен да мине) за финал един комерсиален филм - винаги съм искал да бъда Императорът от "Междузвездни войни", тъй като той е най-интелигентният и креавитен герой във филма.
Уффффф, добре де! Все пак, поласкан съм че сте се сетили за мен, така че ще отговарям, въпреки че в момента главата ми е пълна само с отдавна починали индийски, китайски, тибетски и японски философи.
Мразя холивудското кино! Освен това филмите, които харесвам са твърде тежки и бих се поставил в неудобно положение, ако правя асоциации между други форумци и герои от тях (пък и в момента изобщо не ми идват такива асоциации). Така че, ще говоря за авангардно кино и само за себе си!Избери си 5 касови холивудски филма и постави себе си и още 1 форумец на онези роли, които най - добре ще ви паснат
От "Пролет, лято, есен, зима, пролет" на Ким Ки Дук, аз съм ученикът на стария Дзен учител.
От "Самсара" на Налин Пан, аз съм монахът Таши.
От "La Strada" на Фелини, аз съм героят на Антъни Куин (въпреки, че с него не си приличаме по външност).
От "Седмият Печат" на Бергман, аз съм рицърят.
Еееех, все таргични образи...
И айде (от мен да мине) за финал един комерсиален филм - винаги съм искал да бъда Императорът от "Междузвездни войни", тъй като той е най-интелигентният и креавитен герой във филма.
-
Blood Countess
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Ехааа! Нашият духовен гуру is back
! Утре ще те потормозя много, защото в момента моята главица е пълна единствено с прескачащи огради бели овчици
.
"Do you know, Gabriel, that the path to Hell is lined with poppies? Lovely little red flowers, and they bloom all year round."
I swear I'm not the devil though you think I am...
- WaveMastaa
- Танцуващия с клавиатури
- Специалност: Право
- Курс: трети
Защо вечен студент?
Спомняш ли си на колко годинки беше, когато разбра, че Дядо Коледа не съществува?
А от колко годишен ти е първият спомен? Тоест какъв е първият ти спомен изобщо и кога го датираш?
Коя ти беше любимата книга когато беше дете?Защо?
А когато беше тийнейджър?Защо?
А през студентските години?Защо?
Въпросът "защо" дразни ли те?
Любима музикална група?
А любим музикален стил?
Джаз слушаш ли?
Ако да, на колко прослуша джаз?
Каква кола караш?
Японска, европейска или американска кола предпочиташ?Марка?
А жена?
Какво ти е мнението за хомосексуалните?
За или против възпитателните шамари за малки дечица? При тебе имало ли е възпитателни пошляпвания?
Любим филм?
А любим актьор, ако може и да кажеш в коя негова роля и кой филм....?
Поезия или проза?
Stereo MC’s или DJ Shadow?
Emerson, Lake &Palmer или Asia?
Платон или Аристотел?
Христос или Буда?
Форумът на СУ или хубава книга?
И като казах книга – коя ти е любимата, или поне една от любимите?
Отегчих ли те?
Ако на изпита, който ти предстои, нещо се обърка ще обвиниш ли всичките форумци, които сме ти задавали въпроси?
Ако го направиш, по-добре ли ще се почувстваш?
Мисля, че като за мое първо участие в темата, тези въпроси стигат....
Успех на изпита!!!
Спомняш ли си на колко годинки беше, когато разбра, че Дядо Коледа не съществува?
А от колко годишен ти е първият спомен? Тоест какъв е първият ти спомен изобщо и кога го датираш?
Коя ти беше любимата книга когато беше дете?Защо?
А когато беше тийнейджър?Защо?
А през студентските години?Защо?
Въпросът "защо" дразни ли те?
Любима музикална група?
А любим музикален стил?
Джаз слушаш ли?
Ако да, на колко прослуша джаз?
Каква кола караш?
Японска, европейска или американска кола предпочиташ?Марка?
А жена?
Какво ти е мнението за хомосексуалните?
За или против възпитателните шамари за малки дечица? При тебе имало ли е възпитателни пошляпвания?
Любим филм?
А любим актьор, ако може и да кажеш в коя негова роля и кой филм....?
Поезия или проза?
Stereo MC’s или DJ Shadow?
Emerson, Lake &Palmer или Asia?
Платон или Аристотел?
Христос или Буда?
Форумът на СУ или хубава книга?
И като казах книга – коя ти е любимата, или поне една от любимите?
Отегчих ли те?
Ако на изпита, който ти предстои, нещо се обърка ще обвиниш ли всичките форумци, които сме ти задавали въпроси?
Ако го направиш, по-добре ли ще се почувстваш?
Успех на изпита!!!
Теория на дипломацията от Ал Капоне:
"С усмивка можеш да стигнеш далеч.
Но много по-далеч можеш да стигнеш с усмивка и пистолет!"
Honda JuniorZ Team

"С усмивка можеш да стигнеш далеч.
Но много по-далеч можеш да стигнеш с усмивка и пистолет!"
Honda JuniorZ Team

- вечен студент
- Форумозавър Рекс
Защо вечен студент? - Защото завърших като бакалавър през далечната 2003 г. Имам изкарани две магистратури, макар че само при втората се дипломирах. А сега ще се явявам на докторантски-конкурс. Т.е. - свързан съм със СУ вече 9 години.WaveMastaa написа:...
Спомняш ли си на колко годинки беше, когато разбра, че Дядо Коледа не съществува? Не помня някога да съм вярвал в него.
А от колко годишен ти е първият спомен? Тоест какъв е първият ти спомен изобщо и кога го датираш? На три години. Помня как майка ми ме водеше за първи път в детската градина.
Коя ти беше любимата книга когато беше дете?Защо? "Дивото зове" на Дж. Лондон.
А когато беше тийнейджър?Защо? В седми клас вече четях философска литература. Първата ми беше I-ви том от "История на Западната философия" на Ръсел (тъкмо беше излязла на пазара).
А през студентските години?Защо? По едно време се бях запалил по Хегел и "Енциклопедия на Философските науки", но това е обяснимо - не случайно хегелианството се нарича "детската болест на философите".
Въпросът "защо" дразни ли те? Защо?
Любима музикална група? Много са: Judas Priest, Black Sabbath, Led Zeppelin, Doors, но Джими Хендрикс е извън всички класации - той е No.1!
А любим музикален стил? Блус, Рок, Метъл...
Джаз слушаш ли? В къщи нямам, но ако ми пуснат някъде, го понасям добре!
Ако да, на колко прослуша джаз? Не помня, кога съм чул джаз за първи път. Баща ми слуша, така че сигурно съм бил малък...
Каква кола караш? От две години почти не карам кола, защото нямам нерви за движението в София. Движа се с таксита. Ако много ми потрябва автомобил, тичам до баща ми (който живее не далеч от мен) и вземам Мерцедеса му.
Японска, европейска или американска кола предпочиташ?Марка? Немска.
А жена? Какво за жената? Каква жена предпочитам ли? Не класифицирам жените на определени типажи. Всяка личност е уникална и неповторима.
Какво ти е мнението за хомосексуалните? Смятам, че това е генетично заболяване. Дразня се само, когато преекспонират ориентацията си.
За или против възпитателните шамари за малки дечица? При тебе имало ли е възпитателни пошляпвания? Понякога помагат.
Любим филм? Първите четири филма от тези, които съм споменал в отговор на въпроса на camel са ми любими.
А любим актьор, ако може и да кажеш в коя негова роля и кой филм....? Нямам любим актьор. Но ако трябва да дам пример за актьорска игра, това ще бъде ролята на Джулиета Мазина в "La Strada" на Фелини. Уникално изиграно...
Поезия или проза? Що за въпрос?! И двете.
Stereo MC’s или DJ Shadow? Тия пи4ове не ги позавам.
Emerson, Lake &Palmer или Asia? Emerson, Lake & Palmer.
Платон или Аристотел? Може би Платон...
Христос или Буда? Оооо! Това са реалии от съвсем различен порядък. За мен Християнството е религия, а учението на Сидхарта Гаутама (Буддха) е философия (за разлика от някои религиозни форми на будизма, като напр. Ваджраяна). Има разлика между религия и философия. Човек може да бъде православен християнин и същевременно да разбира от всякаква философия (дори от марксистко-ленински диалектически материализъм).
Форумът на СУ или хубава книга? Едното не пречи на другото.
И като казах книга – коя ти е любимата, или поне една от любимите? "Критика на чистия разум" на Кант.
Отегчих ли те? Не.
Ако на изпита, който ти предстои, нещо се обърка ще обвиниш ли всичките форумци, които сме ти задавали въпроси? Както споменах по-горе - занимавам се с философия в университета вече 9 години. Мисля, че си разбирам от "занаята". Ако се сблъскам с конкурент, който е по-добър от мен, едва ли ще е виновен някой. Но това ще бъде един наистина мноооого добър кнкурент!
Ако го направиш, по-добре ли ще се почувстваш? С оглед на горното, този въпрос става излишен...
Успех на изпита!!! Благодаря!
- DADO
- Легендарен флуудър
Какво е да си вечен студент? Кефиш ли се?
Аз не те ли виждам в района между Руски паметник и Петте Кьошета? Във всеки случай, там често минава човек, който прилича на теб.
Липсва ли ти училището?
Би ли променил нещо в миналото си? Би ли променил живота си като цяло?
Защо реши да пишеш в този форум?
Кой друг ник би ползвал освен вечен студент?
Колко идиотски са въпросите ми?
Аз не те ли виждам в района между Руски паметник и Петте Кьошета? Във всеки случай, там често минава човек, който прилича на теб.
Липсва ли ти училището?
Би ли променил нещо в миналото си? Би ли променил живота си като цяло?
Защо реши да пишеш в този форум?
Кой друг ник би ползвал освен вечен студент?
Колко идиотски са въпросите ми?
Ibiza DJ
-
Blood Countess
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Засега ще задам само обичайните си въпроси, леко модифицирани за случая, а по - късно ще има още
.
Вярваш ли в:
...Бог? Кой бог? Защо? Какво е той за теб?
...любовта? Защо? Какво е тя за теб?
...приятелството? Защо? Какво е то за теб?
...прераждането? Защо? Какво би било то за теб?
...прошката? Защо? Какво е тя за теб?
Надеждата е...?
Лъжата е...?
Вярата е...?
Истината е...?
Опиши себе си, използвайки:
*съществително
*прилагателно
*глагол
Би ли обяснил на невежата си колежка по ФФакултет кои са чичковците от аватара ти?
Защо се спря точно на Философия? И понеже е доста актуално напоследък да се говори за това - мислиш ли, че тази специалност има и други приложения, освен в някакъв вид академична кариера?
За какво мечтаеш най - често?
Какво искаш от живота?
Какво е твоето послание, което се стараеш да носиш със себе си и би искал да остане след теб?
С какви хора обичаш да общуваш?
Кое е първото нещо, което ти прави впечатление, когато се запознаеш с някого?
Какво е мнението ти за българската нация, за манталитета, нравите й?
Ако можеше да поправиш само една своя допусната грешка, коя би била тя?
С коя мисъл се събуждаш сутрин?
Обичаш ли да правиш точката на многоточие? Правилно ли е това и в кои случаи?
Мислиш ли, че всеки човек е изпратен на този свят с някаква мисия? А разбрал ли си каква е твоята?
Кой е любимият ти аромат (не става въпрос за парфюм, а по принцип)?
А усещане?
Най - близкият ти човек е...?
Най - голямата ти слабост?
А най - силната ти черта?
Вярваш ли в:
...Бог? Кой бог? Защо? Какво е той за теб?
...любовта? Защо? Какво е тя за теб?
...приятелството? Защо? Какво е то за теб?
...прераждането? Защо? Какво би било то за теб?
...прошката? Защо? Какво е тя за теб?
Надеждата е...?
Лъжата е...?
Вярата е...?
Истината е...?
Опиши себе си, използвайки:
*съществително
*прилагателно
*глагол
Би ли обяснил на невежата си колежка по ФФакултет кои са чичковците от аватара ти?
Защо се спря точно на Философия? И понеже е доста актуално напоследък да се говори за това - мислиш ли, че тази специалност има и други приложения, освен в някакъв вид академична кариера?
За какво мечтаеш най - често?
Какво искаш от живота?
Какво е твоето послание, което се стараеш да носиш със себе си и би искал да остане след теб?
С какви хора обичаш да общуваш?
Кое е първото нещо, което ти прави впечатление, когато се запознаеш с някого?
Какво е мнението ти за българската нация, за манталитета, нравите й?
Ако можеше да поправиш само една своя допусната грешка, коя би била тя?
С коя мисъл се събуждаш сутрин?
Обичаш ли да правиш точката на многоточие? Правилно ли е това и в кои случаи?
Мислиш ли, че всеки човек е изпратен на този свят с някаква мисия? А разбрал ли си каква е твоята?
Кой е любимият ти аромат (не става въпрос за парфюм, а по принцип)?
А усещане?
Най - близкият ти човек е...?
Най - голямата ти слабост?
А най - силната ти черта?
"Do you know, Gabriel, that the path to Hell is lined with poppies? Lovely little red flowers, and they bloom all year round."
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Искам аз, искам аз...Blood Countess написа:Би ли обяснил на невежата си колежка по ФФакултет кои са чичковците от аватара ти?![]()
И още 2-3: знаеш ли, че в Студентски град има копирен център "Вечният студент"?
Защо философия? Не им ли се вбесяваш понякога, ам?
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
В края на ноември
-
Blood Countess
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Абе, Ели, и на мен не ми приличат на Лао Дзъ и Конфуций, но откъде да знам
.
Btw - вече съм питала за Философията.
Btw - вече съм питала за Философията.
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Уф, нямах това предвид, бре, жена. Ениуей. Той ще си каже кои са, ама моят въпрос за "червения" остава. На теб да ти прилича на някого?
Колкото до философията - мда, пак съм чела по диагонал. НО! От уточняващия въпрос няма да се измъкне. Хеле пък както съм им наела на всичките мислители тая вечер...
Колкото до философията - мда, пак съм чела по диагонал. НО! От уточняващия въпрос няма да се измъкне. Хеле пък както съм им наела на всичките мислители тая вечер...
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
В края на ноември
- вечен студент
- Форумозавър Рекс
Какво е да си вечен студент? Кефиш ли се? Реално погледнато, много от преподавателите също попадат в категорията "вечен студент". Има два вида "доктори". Едните са завършилите образователно-квалификационна степен "доктор" (наричана още "малък доктор"), а другите са т.нар. "доктори на науките". Знаеш ли колко асистенти и доценти, не успяват да станат "доктор на науките"? Много са! Що се отнася до мен - научната работа не ми пречи на бизнеса. Изкарвам прилични пари, но същевременно чувствам вътрешна необходимост от заниманията с философия.DADO написа: ...
Аз не те ли виждам в района между Руски паметник и Петте Кьошета? Във всеки случай, там често минава човек, който прилича на теб. Сигурно съм аз!
Липсва ли ти училището? Не.
Би ли променил нещо в миналото си? Би ли променил живота си като цяло? Вероятно всеки би искал да промени нещо в миналото си. Но аз не обичам да мисля за миналото и бъдещето. Предпочитам да се концентрирам върху работата в настоящето.
Защо реши да пишеш в този форум? Забавно е. Има инересни хора.
Кой друг ник би ползвал освен вечен студент? Както някои тук знаят, в един друг форум съм с ник Hyperion - герой от любимо произведение на Хьолдерлин.
Колко идиотски са въпросите ми? Съвсем нормални са.
NB! На въпросите на Кървата Графиня ще отговоря по-късно, защото те изискват голямо творческо съсредоточение, а в момента имам малко друга работа...
- вечен студент
- Форумозавър Рекс
Платон държи екземпляр от диалога "Тимей", в който са изложени някои от космологичните му концепции и затова сочи с пръст нагоре, към небето. Аристотел държи "Етика" и затова сочи напред (все едно казва - "пътят към светлото бъдеще на човечеството минава през устройването на живота според принципите на разума"... това за живота според разума е основна идея на Аристотеловата етика). А иначе, Платон бая мяза на Леонардо.Търговецът на кристал написа:Искам аз, искам аз...Blood Countess написа:Би ли обяснил на невежата си колежка по ФФакултет кои са чичковците от аватара ти?![]()
Само подсказвам - Рафаел Санти, "Атинската школа", там си ги търсете поименно (тъкмо да оставя и на Вечния студент да си отговори на въпроса). И, впрочем, един въпрос към вечен студнт (продължение на горния): чий образ е използван за аааам... "чичкото" вляво? И какво носи той в ръцете си?
И още 2-3: знаеш ли, че в Студентски град има копирен център "Вечният студент"?
Защо философия? Не им ли се вбесяваш понякога, ам?
За ксерокса не знам. Рядко съм посещавал Студентски град...
А за философията не знам още колко пъти ще трябва да обясня, че ми е вътрешна потребност. Все едно да питаш автора на обсъжданата творба - Рафаел, защо се е захванал с рисуване.
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
За отговора - адмирации! *пляска предоволно с ръце*
За философията - не ми се сърди, просто в момента всички социални мислители са ми крайно черни.
За философията - не ми се сърди, просто в момента всички социални мислители са ми крайно черни.
В края на ноември
В края на ноември
- Kristo
- Легендарен флуудър
- Специалност: Експертология и Специалистика
- Курс: първи
- Обратна връзка:
Айде и аз да се включа към играта....
1. Здр, как се казваш?
2. Какво учиш, кой курс си, кефи ли те?
3. Как попадна у форума, какво те привлича в него?
4. Какво е за теб съдбата?
5. Какви сериали следиш?
6. На кои форумци разчиташ, в случай на нужда?
7. А кои би искал да ги няма тук?
8. (творчески въпрос, подобен на тези от предните юзъри) - За какво се пее в песента Eye of the tiger, кратък анализ на идеята, че ми е мътна?
9. Играеш ли на стратегии и на какви?
10. Вярваш ли в изначалното добро у хората?
11. Какво е мнението ти за Бургас?
12. Какво е мнението ти за спец. Право?
13. И фаталния - какво е мнението ти за мене?
...мерси...
1. Здр, как се казваш?
2. Какво учиш, кой курс си, кефи ли те?
3. Как попадна у форума, какво те привлича в него?
4. Какво е за теб съдбата?
5. Какви сериали следиш?
6. На кои форумци разчиташ, в случай на нужда?
7. А кои би искал да ги няма тук?
8. (творчески въпрос, подобен на тези от предните юзъри) - За какво се пее в песента Eye of the tiger, кратък анализ на идеята, че ми е мътна?
9. Играеш ли на стратегии и на какви?
10. Вярваш ли в изначалното добро у хората?
11. Какво е мнението ти за Бургас?
12. Какво е мнението ти за спец. Право?
13. И фаталния - какво е мнението ти за мене?
...мерси...
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!