Как влязохте право в СУ?
Модератор: MidwinterSun
- Advocate
- Драскач
- Специалност: Право
Re: Как влязохте право в СУ?
@Lord , аз не се опитвам да втъпявам друго , ако така го разбираш , съжалявам нямам това като идея.Но все пак бих казал , щом мислиш че може без курс , учи , зубри теми и нз докъде ще стигнеш.Аз поне видях какво се случи с една съученичка , за да бъда кратък ще ти кажа - нищо не направи.Иначе за другия начин мисля че се сещам 
Salus populi suprema lex
-
Mr.Dimov
- В началото бе словото
- Курс: кандидат-студент
Пффф...и аз съм се запътил по пътя на "страданието" водещо към необятния свят на Правото.
Според мен, е хбаво да се ходи на уроци, за да разбереш на какво ниво си, да ли напредваш, да ли изобщо те бива в това.Уроците служат само за една преценка и естествено една мотивация.По принцип, ако не те бива в това, да седнеш сам да си учиш по-добре не се захващай.Ако някой иска темите по История и по Български да ми пише, с удоволствие ще му ги дам БЕЗПЛАТНО.
We all deserve to be punished
- rueva
- Пишеща машина
- Специалност: Книгоиздаване
- Курс: четвърти
аз не влязох без пари 
- Kristo
- Легендарен флуудър
- Специалност: Експертология и Специалистика
- Курс: първи
- Обратна връзка:
rueva написа:аз не влязох без пари
Е то с тва книгоиздаване, по-добре да имаш пари преди да влезеш, че после няма да имаш...
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
- rueva
- Пишеща машина
- Специалност: Книгоиздаване
- Курс: четвърти
ооо, това беше много гадно!Kristo написа:rueva написа:аз не влязох без пари
Е то с тва книгоиздаване, по-добре да имаш пари преди да влезеш, че после няма да имаш...![]()
Хах... как влязох - ами по ЧУДО !
И на курсовете ми по история ,и на уроците ми по литература имаше хора , които се готвеха много по- старателно от мен ... и в крайна сметка ,от всички 15 човека курс по история влязохме 2 момичета и от уроците по литература - пак 2 момичета ( от общо 20на запътили се за Право )
Така че влизането опира до памет, систематизация на учебния процес и КЪСМЕТ
И на курсовете ми по история ,и на уроците ми по литература имаше хора , които се готвеха много по- старателно от мен ... и в крайна сметка ,от всички 15 човека курс по история влязохме 2 момичета и от уроците по литература - пак 2 момичета ( от общо 20на запътили се за Право )
Така че влизането опира до памет, систематизация на учебния процес и КЪСМЕТ
- Kristo
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Правото е по-гадно.rueva написа: ооо, това беше много гадно!
Балансирам.
- JudyRamone
- Легендарен флуудър
- Специалност: Компютърна химия
- Курс: трети
- Обратна връзка:
Чудя се дали някой би събрал смелост да отговори на въпрося "Как влязохте право в СУ?" със "С измама!" хаааааахахаааа
...И ПОВРЪЩАМЕ ВЪРХУ НАДЕЖДАТА
ЗА ПО-ДОБРИТЕ ДНИ!!"
http://judysays.wordpress.com
аммм.. зависи от дефиницията на "измама"
)
1) Неточен(двусмислен) превод на документ от чужд език на бълграски, водещ до заблуждение или поне до неяснота за администрацията на СУ...
2) Преписването на кандидатсктудентските - брои ли се за измама?
3) А заплащането за узнаване на темите, които ще се паднат на КСК?
Ако отговорът е да за някое от горните - познавам поне 3-ма
Дали съм един от тях, ще ви кажа като си взема дипломата от СУ
))))
1) Неточен(двусмислен) превод на документ от чужд език на бълграски, водещ до заблуждение или поне до неяснота за администрацията на СУ...
2) Преписването на кандидатсктудентските - брои ли се за измама?
3) А заплащането за узнаване на темите, които ще се паднат на КСК?
Ако отговорът е да за някое от горните - познавам поне 3-ма
Дали съм един от тях, ще ви кажа като си взема дипломата от СУ
- Kristo
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
То и аз знаех коя тема ше се падне - някоя от Бълг. история, не от чуждите... тва брои ли се?
И по литература знаех - някой автор ще се падне, ама не казах на никого... и много бяха скъсани, щото очаквали да се падне биквадратно уравнение и Цикъл на Кребс.... маняци...
И по литература знаех - някой автор ще се падне, ама не казах на никого... и много бяха скъсани, щото очаквали да се падне биквадратно уравнение и Цикъл на Кребс.... маняци...
- пикси
- Драскач
- Курс: втори
Аз като един виден ветеран, това съм го писала вече, ама щом питате...
При всеки е различно. Имам опит и наблюдение, значително надвишаващи тези на другите. Защо ли? Ами, срам или не, кандидатствала съм от 2002 г. до 2006 г включително.
Винаги право. Така че знам за какво става въпрос.
Не споделям мнението, че има конкретен метод на подготовка. Няма. Не зависи от курсове, не зависи от преподаватели, а само от лична мотивация и малко повече късмет.
Тук видях, че било задължително ходенето на уроци по литература...Ами не знам колко е задължително, аз всички тези години (и една дори не пропуснах) дори не отварях преди изпит по литература и съм имала винаги между 5 и 6. Ама винаги, винаги. Обаче по история, уви, получавах винаги, винаги между 2 и 4 с преобладаващо 2. Странно, а? Приемаха ме всичко на света с литература, ама не и мечтаното право. Сега, да уточня, че и на курсове по история ходих едната година, после сама се готвих, после пак сама и после на частни уроци... Пуста история...
И после ми дойде малко здрав разум. Записах културология, седнах си на д-то и с успех напред - прехвърлих се жадуваното право. Просто се изморих 5 пъти да се явявам по изпити, на които виждах вечно едно и също...
Разказвам това, за да покажа как по л-ра без уроци бях супер, а по с история - е...историята мълчи.
Така че както ви се струва най-добре, така учете. Аз съм жив пример, че който иска нещо наистина силно, рано или късно го постига.
При всеки е различно. Имам опит и наблюдение, значително надвишаващи тези на другите. Защо ли? Ами, срам или не, кандидатствала съм от 2002 г. до 2006 г включително.
Не споделям мнението, че има конкретен метод на подготовка. Няма. Не зависи от курсове, не зависи от преподаватели, а само от лична мотивация и малко повече късмет.
Тук видях, че било задължително ходенето на уроци по литература...Ами не знам колко е задължително, аз всички тези години (и една дори не пропуснах) дори не отварях преди изпит по литература и съм имала винаги между 5 и 6. Ама винаги, винаги. Обаче по история, уви, получавах винаги, винаги между 2 и 4 с преобладаващо 2. Странно, а? Приемаха ме всичко на света с литература, ама не и мечтаното право. Сега, да уточня, че и на курсове по история ходих едната година, после сама се готвих, после пак сама и после на частни уроци... Пуста история...
И после ми дойде малко здрав разум. Записах културология, седнах си на д-то и с успех напред - прехвърлих се жадуваното право. Просто се изморих 5 пъти да се явявам по изпити, на които виждах вечно едно и също...
Разказвам това, за да покажа как по л-ра без уроци бях супер, а по с история - е...историята мълчи.
Така че както ви се струва най-добре, така учете. Аз съм жив пример, че който иска нещо наистина силно, рано или късно го постига.
Идеите на великите са крадени от живота, който и обикновените живеят. Сигурно те нямат време да се занимават с глупости, от които да родят велико откритие. Не всеки го удря ябълка по главата с положителен ефект, но пък всеки може да седне под дървото.
- Lord
- Легендарен флуудър
Пикси, ти си новият ми идол.
Уважение за упоритостта и целенасочеността ти!

Уважение за упоритостта и целенасочеността ти!
Мы строили, строили и наконец построили. Ура!
http://www.youtube.com/watch?v=BTgScuKReSo
Clevinger was dead. That was the basic flaw in his philosophy.
http://www.youtube.com/watch?v=BTgScuKReSo
Clevinger was dead. That was the basic flaw in his philosophy.
- пикси
- Драскач
Мерси, Lord, ама то си е нормално. Да си кажа честно, това преследване на целта ме научи на много неща. На търпение и на много упоритост. Не отричам, че омръзнах на себе си, на близките си...Просто като дойдеше лято и всички притаяваха дъх дали пък няма да спра да кандидатствам най-после...Не спрях. Просто се примирих, че ще бъде по заобиколната улица. И ето ме - 2 курс, а мааааалко по-голяма от колегите в курса.
Пожелавам на всички по-малко препятствия и повече постигнати мечти.
Пожелавам на всички по-малко препятствия и повече постигнати мечти.
Идеите на великите са крадени от живота, който и обикновените живеят. Сигурно те нямат време да се занимават с глупости, от които да родят велико откритие. Не всеки го удря ябълка по главата с положителен ефект, но пък всеки може да седне под дървото.
- Николай Николаев
- В началото бе словото
Права е колежката.Най-важното е упоритостта-решаваш да направиш нещо и се бориш до последно.Аз лично се готвих за изпитите още от ноември.Направих си програма по която да се готва(тоя месец-2 часа на ден примерно,другия-3 и т.н).Требва да знаете,че във всеки един момент ще ви се иска да се откажете,да гледате филми,да си пишете по Скайп...но не трябва.Тук отново достигаме до това качество-упоритостта.Достатъчно ли сте упорити и наистина ли искате да влезете право?Първо си отговорете на тоя въпрос иначе няма смисъл.Благодарение на тази моя упоритост,която на моменти граничеше и с явен инат,изкарах необходимите оценки(5,00 по български и 5,50 по история) и сега съм право в СУ.Успех и на вас и не забравяйте думата упоритост.
Една вечер сладки приказки с умен човек струват колкото десет години над книгите
Социалист по гръб не пада...от инат
Така че нищо ненормално,... колега