Как влязохте право в СУ?

Подфорум към Юридическия факултет

Модератор: MidwinterSun

Публикувай отговор
Аватар
Advocate
Драскач
Специалност: Право

Re: Как влязохте право в СУ?

Мнение от Advocate »

@Lord , аз не се опитвам да втъпявам друго , ако така го разбираш , съжалявам нямам това като идея.Но все пак бих казал , щом мислиш че може без курс , учи , зубри теми и нз докъде ще стигнеш.Аз поне видях какво се случи с една съученичка , за да бъда кратък ще ти кажа - нищо не направи.Иначе за другия начин мисля че се сещам :wink:
Salus populi suprema lex
Mr.Dimov
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Мнение от Mr.Dimov »

Пффф...и аз съм се запътил по пътя на "страданието" водещо към необятния свят на Правото. :wink: Според мен, е хбаво да се ходи на уроци, за да разбереш на какво ниво си, да ли напредваш, да ли изобщо те бива в това.Уроците служат само за една преценка и естествено една мотивация.По принцип, ако не те бива в това, да седнеш сам да си учиш по-добре не се захващай.Ако някой иска темите по История и по Български да ми пише, с удоволствие ще му ги дам БЕЗПЛАТНО.
We all deserve to be punished
Аватар
rueva
Пишеща машина
Специалност: Книгоиздаване
Курс: четвърти

Мнение от rueva »

аз не влязох без пари :mrgreen:
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Специалност: Експертология и Специалистика
Курс: първи
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

rueva написа:аз не влязох без пари :mrgreen:

Е то с тва книгоиздаване, по-добре да имаш пари преди да влезеш, че после няма да имаш... :cat: :flower:
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
Аватар
rueva
Пишеща машина
Специалност: Книгоиздаване
Курс: четвърти

Мнение от rueva »

Kristo написа:
rueva написа:аз не влязох без пари :mrgreen:

Е то с тва книгоиздаване, по-добре да имаш пари преди да влезеш, че после няма да имаш... :cat: :flower:
ооо, това беше много гадно! :evil:
flammy
В началото бе словото

Мнение от flammy »

Хах... как влязох - ами по ЧУДО ! :D

И на курсовете ми по история ,и на уроците ми по литература имаше хора , които се готвеха много по- старателно от мен ... и в крайна сметка ,от всички 15 човека курс по история влязохме 2 момичета и от уроците по литература - пак 2 момичета ( от общо 20на запътили се за Право )

Така че влизането опира до памет, систематизация на учебния процес и КЪСМЕТ
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

rueva написа: ооо, това беше много гадно! :evil:
Правото е по-гадно.
Балансирам.
Аватар
JudyRamone
Легендарен флуудър
Специалност: Компютърна химия
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от JudyRamone »

Чудя се дали някой би събрал смелост да отговори на въпрося "Как влязохте право в СУ?" със "С измама!" хаааааахахаааа
...И ПОВРЪЩАМЕ ВЪРХУ НАДЕЖДАТА
ЗА ПО-ДОБРИТЕ ДНИ!!"

Мнение от kotio »

аммм.. зависи от дефиницията на "измама" :))

1) Неточен(двусмислен) превод на документ от чужд език на бълграски, водещ до заблуждение или поне до неяснота за администрацията на СУ...
2) Преписването на кандидатсктудентските - брои ли се за измама?
3) А заплащането за узнаване на темите, които ще се паднат на КСК?

Ако отговорът е да за някое от горните - познавам поне 3-ма :)
Дали съм един от тях, ще ви кажа като си взема дипломата от СУ :)))))
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

То и аз знаех коя тема ше се падне - някоя от Бълг. история, не от чуждите... тва брои ли се?

И по литература знаех - някой автор ще се падне, ама не казах на никого... и много бяха скъсани, щото очаквали да се падне биквадратно уравнение и Цикъл на Кребс.... маняци...
Аватар
пикси
Драскач
Курс: втори

Мнение от пикси »

Аз като един виден ветеран, това съм го писала вече, ама щом питате...
При всеки е различно. Имам опит и наблюдение, значително надвишаващи тези на другите. Защо ли? Ами, срам или не, кандидатствала съм от 2002 г. до 2006 г включително. :cheers: Винаги право. Така че знам за какво става въпрос.
Не споделям мнението, че има конкретен метод на подготовка. Няма. Не зависи от курсове, не зависи от преподаватели, а само от лична мотивация и малко повече късмет.
Тук видях, че било задължително ходенето на уроци по литература...Ами не знам колко е задължително, аз всички тези години (и една дори не пропуснах) дори не отварях преди изпит по литература и съм имала винаги между 5 и 6. Ама винаги, винаги. Обаче по история, уви, получавах винаги, винаги между 2 и 4 с преобладаващо 2. Странно, а? Приемаха ме всичко на света с литература, ама не и мечтаното право. Сега, да уточня, че и на курсове по история ходих едната година, после сама се готвих, после пак сама и после на частни уроци... Пуста история...
И после ми дойде малко здрав разум. Записах културология, седнах си на д-то и с успех напред - прехвърлих се жадуваното право. Просто се изморих 5 пъти да се явявам по изпити, на които виждах вечно едно и също...
Разказвам това, за да покажа как по л-ра без уроци бях супер, а по с история - е...историята мълчи.
Така че както ви се струва най-добре, така учете. Аз съм жив пример, че който иска нещо наистина силно, рано или късно го постига.
Идеите на великите са крадени от живота, който и обикновените живеят. Сигурно те нямат време да се занимават с глупости, от които да родят велико откритие. Не всеки го удря ябълка по главата с положителен ефект, но пък всеки може да седне под дървото.
Аватар
Lord
Легендарен флуудър

Мнение от Lord »

Пикси, ти си новият ми идол.
Уважение за упоритостта и целенасочеността ти!
:cheers: :cheers: :cheers:
Мы строили, строили и наконец построили. Ура!
http://www.youtube.com/watch?v=BTgScuKReSo

Clevinger was dead. That was the basic flaw in his philosophy.
Аватар
пикси
Драскач

Мнение от пикси »

Мерси, Lord, ама то си е нормално. Да си кажа честно, това преследване на целта ме научи на много неща. На търпение и на много упоритост. Не отричам, че омръзнах на себе си, на близките си...Просто като дойдеше лято и всички притаяваха дъх дали пък няма да спра да кандидатствам най-после...Не спрях. Просто се примирих, че ще бъде по заобиколната улица. И ето ме - 2 курс, а мааааалко по-голяма от колегите в курса.
Пожелавам на всички по-малко препятствия и повече постигнати мечти.
Идеите на великите са крадени от живота, който и обикновените живеят. Сигурно те нямат време да се занимават с глупости, от които да родят велико откритие. Не всеки го удря ябълка по главата с положителен ефект, но пък всеки може да седне под дървото.
Аватар
Николай Николаев
В началото бе словото

Мнение от Николай Николаев »

Права е колежката.Най-важното е упоритостта-решаваш да направиш нещо и се бориш до последно.Аз лично се готвих за изпитите още от ноември.Направих си програма по която да се готва(тоя месец-2 часа на ден примерно,другия-3 и т.н).Требва да знаете,че във всеки един момент ще ви се иска да се откажете,да гледате филми,да си пишете по Скайп...но не трябва.Тук отново достигаме до това качество-упоритостта.Достатъчно ли сте упорити и наистина ли искате да влезете право?Първо си отговорете на тоя въпрос иначе няма смисъл.Благодарение на тази моя упоритост,която на моменти граничеше и с явен инат,изкарах необходимите оценки(5,00 по български и 5,50 по история) и сега съм право в СУ.Успех и на вас и не забравяйте думата упоритост.
Една вечер сладки приказки с умен човек струват колкото десет години над книгите
rkk
Драскач

Мнение от rkk »

Социалист по гръб не пада...от инат :mrgreen: Така че нищо ненормално,... колега 8)
Публикувай отговор

Обратно към “ЮФ”